לדור: לא אפתח מחדש את תיק שחר גרינשפן
חודש לאחר הסערה שפרצה בעקבות מכתבה של יעל גרינשפן ופניית אור ירוק אודות עסקת הטיעון המבישה שקיבל דורס אחותה. הודיע פרקליט המדינה שעל אף שהוא חושב שעסקת הטיעון עם הנהג הפוגע הייתה שגויה "אינני יכול לערער על גזר הדין". אבי המשפחה: "נמשיך במאבק"

שחר גרינשפן ואחותה, יעל צילום ארכיון: אלי דסה
לדור ציין במכתבו כי הדברים נאמרים לאחר בדיקה מקיפה של התיק, משלב חקירת המשטרה ועד לחתימה על הסדר הטיעון. לדור כתב כי אמנם טרם הסתיימה הבדיקה, אך הבהיר כי "עולה צורך לרענן הנחיות ונהלי עבודה באגף התביעות של המשטרה בייחוד בכל הנוגע להסדרי טיעון ובכל הקשור ליידוע משפחת הנפגע ומתן הזדמנות להשמיע את עמדתה".
> nrg גם בפייסבוק. הצטרפו לרשימת החברים שלנו
בסוף המכתב כתב פרקליט המדינה: "צר לי כי אינני יכול להיות איש בשורות עבורכם, אך אני תקווה כי תמצאו גם מעט נחמה בכך שבזכות מאמציכם ניתן לצפות לכך כי מקרים מסוג זה לא יישנו עוד".
"המדינה מפקירה אותנו"
למרות מכתבו של לדור, משפחתה של שחר מתכוונת להמשיך ולהיאבק כדי שפטריק יעמוד ל"משפט צדק". " אני מבין שישנה בעיה משפטית לפתוח את התיק הזה מחדש, אבל אני עדיין הייתי רוצה לראות משפט צדק מתנהל", אמר אתמול ישראל גרינשפן, אביה של שחר.

עו"ד קאופמן, בודקים אפשרות לפנות לבג"ץ. צילום: אמיר ברנד
לדבריו, "אני אמשיך בכל כוחי כדי להביא את האיש הזה לדין, כי הדבר עוד לא קרה. לצערי המדינה מפקירה אותנו ומוכיחה כי היא לא מסוגלת לדאוג לאזרחים שלה. האיש הזה הרג לי את הילדה והשאיר אותה כלואה בגוף שלה, והוא ממשיך בחייו".
עורכת דינם של בני המשפחה, ענת קאופמן, שביקשה במקביל מהיועץ המשפטי לממשלה שיפעל לביטול גזר הדין המקל, בודקת כעת את האפשרות לפנות לבג"ץ בבקשה דומה. "מהמכתב של לדור עולים דברים חמורים ביותר שמדברים בעד עצמם", טענה קאופמן, "הביטוי 'לרענן נהלים' הוא חזק ביותר ומעיד על חוסר הקפדה על הנהלים עד היום. אין לי ספק שאם דברי בני המשפחה היו נשמעים בבית המשפט, הדברים היו נעשים אחרת. במקרה כזה חייבים לשמוע את המשפחה וכך נתעקש שיקרה".
מאור ירוק נמסר בתגובה: "העובדה כי משפחת גרינשפן נאלצת לעמוד היום ולראות כיצד הנהג שפגע באופן כה קשה בביתם שחר, זוכה להסדר טיעון ולעונש כה מגוחך,
מחייבת את כל הרשויות לעשות בדק בית. כל אותם גופים חייבים לבצע חשבון נפש ולשאול את עצמם האם הקדישו מספיק מחשבה לטיפול בתיק. לו אחת מאותן רשויות – התביעה המשטרתית, הפרקליטות או בית המשפט - היה מטה אוזן קשבת לכאבה של משפחת הקורבן, סביר להניח שהיו מתקבלות החלטות שונות, ומשפחת גרינשפן לא הייתה נאלצת לספוג מפח נפש כה גדול".
התאונה הקשה אירעה בחודש דצמבר 2009. שחר , אז בת 12, עמדה יחד חברתה על אי תנועה מספר רחובות מביתה. בזמן שהשתיים המתינו לרמזור הירוק, סטה פטריק מנתיבו, עלה על אי התנועה ודרס את השתיים. גרינשפן נפצעה אנושות ומאז היא משותקת כמעט לחלוטין ואינה מסוגלת לתקשר עם סביבתה.
רק ב-6 למרץ 2011 הסתיים משפטו של פטריק, זאת, כאשר תביעות המשטרה חתמו איתו על עסקת טיעון. במסגרת העסקה, הוסכם שרישיונו של פטריק ישלל לשש שנים, הוא יישלח לבצע עבודות שירות ויקבל קנס בגובה אלף שקל.