הנשרים נעלמים מדרום הארץ
אימונים של מטוסי קרב, התחשמלות, מחסור במים ומזון מורעל. הסיבות מגוונות, התוצאה אחת: הנשרים באזור מצפה רמון נמצאים על סף הכחדה

נשר. קשה יהיה למצוא אחד באזור מכתש רמון צילום: איי-אף-פי
לפיכך בשנים האחרונות נעשים מאמצים עילאיים להרבות את אוכלוסיית הנשרים במדבר יהודה ובנגב (בעיקר באזור מצפה רמו). באזור מצפה רמון הוקמו כמה תחנות האכלה עבור הנשרים. במסגרת פרויקט ייחודי של בית הספר התיכון בעיירה מגיעים מדי שבוע תלמידים ומאכילים את הנשרים. לפי הערכות שונות בישראל, יש כ-40 זוגות נשרים המקננים בצפון (אזור גמלא, רמת הגולן), מדבר יהודה ובנגב. לפני כעשר שנים היו בארץ 130 זוגות.
"אין כלום"
"היום כמעט ולא ניתן לראות נשרים במצוקים שבמכתש רמון", אומר מנהל בית ספר שדה במצפה רמון, אפי פרי. "הם היו אטרקציה מרכזית באזור, והיום אין לצערי כלום. פה ושם אנחנו נתקלים בזוגות בודדים. זה מדאיג מאוד וצריך להדליק נורה אדומה בקרב מקבלי ההחלטות. אני חושש שהדור הבא כבר לא יזכה לראות יותר את העוף המדהים הזה וזה מצער. צריכים לעשות הכול כדי לשמור על הנשר, אחרת הוא ייכחד כמו
עופות אחרים לפניו".
ואילו רז ארבל, רכז התיירות במועצה האזורית רמת נגב, אומר: "יש מיעוט נשרים באזור בגלל בעיות של בצורת ומחסור במזון. נשרים גם התחשמלו למוות או מתו מאכילת מזון מורעל".
השבוע נפתח במדרשת שדה בוקר מרכז הצפרות הראשון בנגב שמטרתו, בין השאר, לעקוב אחר אוכלוסיית הנשרים ושאר העופות שנמצאים בסכנת הכחדה ולמצוא פתרונות כדי למנוע את היעלמותם מהנוף המרהיב.