אחרי הבדיקות: בוצת מי השפד"ן תהפוך לדשן
בסיום פיילוט ארוך מפעל דן-וירו יושק מחר. המפעל מעבד את הבוצה המזהמת, שאריות השפכים של תושבי גוש דן, לדשן חקלאי. במפעל מקווים לטפל בקרוב בשבעה מיליון קוב בוצה
הבוצה היא החומר המוצק שנותר לאחר שמסתיים תהליך טיהור השפכים בשפד"ן, שהוא מכון טיהור השפכים הגדול בישראל, הקולט את הביוב של כל גוש דן. בעוד המים המטוהרים מועברים לשימוש בחקלאות, הבוצה השחורה מוזרמת באמצעות צינור ללב הים, ונשפכת למים בעומק של כחמישה קילומטרים מול חופי ראשון לציון.
הבוצה מהווה מפגע קשה לסביבה הימית, ובמהלך הזמן נוצרה מעין "קרחת יער" אקולוגית סמוך לנקודת המוצא של הצינור. בשנים האחרונות נרקמה הסכמה בין הנהלת השפד"ן, ארגוני הסביבה והמשרד להגנת הסביבה, על מציאת פתרון יבשתי לבוצה ועל הפסקת הזרמתה לים. הפתרון: הפיכת הבוצה לדשן חקלאי - תהליך שנעשה, כאמור, באמצעות טכנולוגיה הנקראת N-VIRO.

כבר כיום, בתקופת ההרצה המפעל (שבשליטת גרנית הכרמל מקבוצת עזריאלי) מטפל ב-15% מכמות הבוצה. עם סיום תקופת ההרצה, בחודש

במפעל ערכו בדיקות מעבדה לעשרות טונות של בוצה שעברו טיפול במתקן. לדבריהם, התוצאות שהתקבלו מוכיחות כי הטכנולוגיה עובדת בהצלחה יתרה. התוצר שהתקבל ישמש כדשן לחקלאות לאחר שעמד בקריטריונים המחמירים ביותר של המשרדים להגנת הסביבה, הבריאות והחקלאות.
"אנו גאים בכך שטכנולוגית הטיפול בבוצה שנשיק מחר, היא טכנולוגיה זולה, מהירה ליישום וללא השפעות סביבתיות קשות, שתמנע מהתושבים הגרים סמוך לשפדן מטרדי ריח", ציין זהר פולובין, מנכ"ל GES, השולטת על המפעל.