פיתוח ישראלי: ג'ל אנטי-הזדקנות שמופק מאצות
גידול האצות הירוק מנצל את תנאי הנגב כדי לייצר חומרים לתעשיית התרופות והקוסמטיקה. המפעל המייצר מגלגל כשני מיליון דולר בשנה
פרופ' ארד חוקרת במשך שנים את סוד הישרדות האצות בתנאי מזג אוויר קיצוניים. אחת התוצאות של מחקריה היא פיתוח הפטנט לגידול חדשני וירוק של האצות האדומיות. "יש כאן ניצול של תנאי הנגב כדי לייצר מהאצות כמה חומרים חשובים; היעד הוא לא רק תעשיית הקוסמטיקה בעולם אלא גם תעשיית התרופות", היא מסבירה.

לדברי פרופ' ארד, האצות שגדלות במושב גילת במי-ים מלאכותיים מייצרות מולקולה ייחודית שלא ניתן לייצר באופן כימי. "המולקולה בעלת תכונות המאפשרות להשתמש בה במגוון רחב של אפליקציות בתעשיות הקוסמטיקה והבריאות. לדוגמה, חיסון באמצעות מזון", מספרת ארד.
קשה להאמין שבחצר המשק של משפחה במושב גילת הוקמה החווה לגידול אצות לייצוא. החשמל להפעלתה נוצר מאנרגיית השמש, וכל התהליך ירוק ואינו מזהם את הסביבה. מנהל החווה של חברת פרוטרום, רועי חובשי, מציג את שלבי הייצור של האצה, וקצב הריבוי מוסבר בשיטה ובתנאים מוקפדים של אור, טמפרטורה וטלטולים סיבוביים
האצה מפרישה פוליסכריד (רב-סוכר) על מנת לשרוד, והג'ל מגן עליה בטבע. "אנו מקנים למיליארדי האצות תנאים להפרשת הרב-סוכר הזה. החומר שבנוי כג'ל מיועד לייצוא, ובתעשיית הקוסמטיקה הוא משמש להגנה על העור ולמתיחת העור למניעת הזדקנות", מספר חובשי.
לדברי ענת שטרן, מנהלת פרויקטים בפרוטרום, "בשלבים הראשונים של הגידול אנו נותנים לאצה תוספים תזונתיים כדי שתתרבה, ובשלבים הסופיים, בתוך שרוולי פלסטיק בשטח פתוח, האצה מייצרת את הרב-סוכר. השימוש באצות גובר בעולם הקוסמטיקה, בעולם תוספי המזון, בעולם הדלק ועוד".







נא להמתין לטעינת התגובות








