לא עיקרת את הכלבה? האגרה תעלה לך יותר
הצעת חוק חדשה של איתן כבל מבקשת לעודד עיקור וסירוס כלבים. ע"פ ההצעה, אגרת הרישיון למי שלא ינתח את הכלב תהיה יקרה יותר
בישראל ננטשים מדי שנה כמאה אלף כלבים, חלקם מוצאים את מותם כתוצאה מתאונות או מחלות, אך חלק גדול מורדם על ידי הרשויות. "מטרת החוק", אמר כבל, "היא לצמצם בצורה ההומאנית ביותר את בעיית ריבוי הכלבים שתוצאותיה הן אלפי כלבים נטושים".

כך, כל כלב הנקלט במכלאה מטופל לכל הפחות עשרה ימים בכדי לוודא שאינו נגוע בכלבת, ועלות הטיפול בכלב הינה לכל הפחות כ-450 שקל לכלב (הוצאות פנסיון, ניקיון, האכלה, שמירה ועוד). על פי הערכות לרשויות המקומיות מגיעים לכל הפחות כ-20 אלף כלבים בשנה ולכן בחישוב מהיר עלות אחזקתם למשק עומדת על תשעה מיליון שקל בשנה.
המשרד להגנת הסביבה מעביר כשלושה מיליון שקל לתמיכה בעמותות, רובו של הכסף מופנה לתחזוק מכלאות ולרכישת ציוד לבעלי החיים המוחזקים בהן. על פי מכון המחקר של הכנסת, מוציאה המדינה סכום נוסף של כשבעה מיליון וחצי שקל על מתן חיסוני כלבת, לבני אדם שננשכו מכלבים. יוצא כי סך כל העלויות למשק בשנה, כתוצאה מחוסר טיפול בריבוי בלתי מבוקר של כלבים, הינו לכל הפחות 21 מיליון וחצי שקל.
"הצעת החוק מציעה לפתור את בעיית ריבוי הכלבים חסרי הבית באמצעות צמצום היילודה הטבעית של כלבים", מסביר כבל. "זאת ניתן להשיג באמצעות ניתוח פשוט וזול שאין בו כמעט שום חשש לבריאות
התיקון בהצעת החוק נועד לעודד את הציבור לבצע ניתוח עיקור לכלבות וסירוס לכלבים באמצעות העלאת אגרות הרישיון לכלבים שלא עברו ניתוח לעיקור או סירוס. הפרש של 700 שקל מדי שנה, בין אגרת הרישוי המוטלת על בעל כלבה מעוקרת או כלב מסורס לבין יתר הכלבים שלא עברו ניתוח, יהווה תמריץ ועידוד לבעלי הכלבים, שלא לחסוך את עלות הניתוח.