שיא מתוק: בשיקגו יוצר השוקולד הגדול בעולם

2.5 טון סוכר, 900 ק"ג אבקת חלב, חצי טון שקדים, 700 ק"ג חמאה וכ-600 ק"ג ליקר. כך יצרו שוקולד במשקל של 5 טון ושברו את שיא גינס

סוכנויות הידיעות | 15/9/2011 8:20 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
המכורים לשוקולד, ויש בעולם מיליונים כאלה, יכולים כבר לסמן את היעד הבא: שיקגו. הסיבה: שם מאוחסן השוקולד הגדול שיוצר מאז ומעולם.

חברת "וורלד'ס פיינסט שוקולד" ("השוקולד הטוב בעולם") משיקגו שברה את שיא גינס עם יציקת שוקולד במשקל חמישה טונות, שגובהו מתנשא למטר אחד ואורכו לא פחות משישה מטרים וחצי. השיא הקודם היה שוקולד במשקל ארבעה טונות "בלבד".

כדי לצקת את חתיכת השוקולד הענקית הזו השתמשו עובדי המפעל ב-544 ק "ג שקדים, 2,500 ק"ג סוכר ו-900 ק"ג אבקת חלב. את הכל העמיסו לתוך מערבל ענק, והוסיפו 770 ק"ג חמאת קקאו ו-635
ק"ג ליקר שוקולד לפני שהפעילו את המכשיר.
צילום: אי-אף-פי
השוקולד הגדול בעולם צילום: אי-אף-פי
אסור לטעום, בינתיים

בסופו של התהליך יצקו את התערובת על פני משטח נישא על גלגלים, בלב המפעל, והזמינו את אנשי גינס למדוד ולהתפעל, אך לא לטעום, בינתיים.

לדברי החברה, תיבת השוקולד הענקית תוצג בבתי הספר כדי שילדים יוכלו לראות את המוצר וללמוד משהו דווקא על אכילה בריאה. הרעיון החינוכי שמאחורי השיא החדש, הם אומרים, הוא לימוד בנושא ההגזמה, והם בהחלט הגזימו.



"יצרנו את חתיכת השוקולד הזו בכוונה כדוגמה לעיוות במוצרים", הסביר דובר החברה. "אנחנו מחויבים לחינוך משפחות וילדים בנושא הרגלי אכילה בריאים ופעילות גופנית, והדרך שלנו לעשות זאת היא באמצעות כיף והפעלה של הילדים".

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב בואו להמשיך לדבר על זה בפורום אקטואליה -

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''אמריקה''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים