דיון דחוף בפרקליטות בהסגרת דורסי לי זיתוני
בעקבות בריחת שני החשודים בתאונת הפגע וברח לצרפת, קיימה המחלקה הבינ"ל דיון מיוחד עם גורמי המשטרה על מנת לבדוק האם יש די ראיות

רק מסקנה לפיה יש די ראיות להעמדת מי מהשניים לדין תוכל לאפשר פנייה של ישראל לממשלת צרפת בבקשה להסגירם או להעמידם לדין בצרפת. זאת, משום שהמשפט הבינלאומי מאפשר הסגרה ממדינה אחת לשנייה רק לשם העמדה לדין ולא לשם חקירה.
בניגוד למספר פרסומים, הן ישראל והן צרפת חתומות על האמנה האירופית בדבר הסגרה, שבמסגרתה הוסגרו בשנים האחרונות מבוקשים רבים בין שתי המדינות. עם זאת, בדומה למרבית מדינות אירופה, גם צרפת אינה נוהגת להסגיר את אזרחיה אלא היא מעמידה אותם לדין בשטחה על העבירות שביצעו, בהנחה שיש די ראיות לכך.
במשרד המשפטים אמרו כי בשלב זה מתבצעות פעולות נוספות בידי רשויות האכיפה בישראל, לרבות מול הרשויות בצרפת, אך סירבו לפרט בנושא
אתמול, הצליחה המשטרה לאתר בפריז את קלוד אייזיק, בן 40, החשוד שנהג בג'יפ שדרס למוות את לי זיתוני ואף שוחחה עמו. אייזיק הצליח להימלט מישראל עם חברו אריק רוביק, בן 38, בעליו של הג'יפ.
בית משפט השלום הוציא אמש צו מעצר בינלאומי נגד שני החשודים, ובמשטרה פנו לאינטרפול וכן לגורמים מדיניים בכירים, כדי שיפעלו מול ממשלת צרפת למעצרם של השניים. ישראל הודיעה לרשויות בצרפת כי החשודים נחתו במדינה ואין בכוונתם לעזוב אותה.
בין ישראל וצרפת קיימת אמנת הסגרה, אך זו אינה חלה על אזרחים צרפתים שביצעו עבירות בישראל, כך שבמידה וייעצרו, יעמדו החשודים
"אנו מקווים שצרפת תיענה לבקשה הישראלית ותביא למעצרם של השניים", אמר גורם בכיר במשטרת ישראל. "הודענו לצרפתים היכן הם נמצאים, ואנחנו פועלים בדרכים שונות כדי שרשויות החוק בצרפת יפעלו לעצור אותם".
הערב התברר כי אייזיק ורוביק הצליחו להימלט מישראל, למרות הערכה מוקדמת יותר של המשטרה לפיה הם עדיין שוהים בארץ. מבדיקת שמות כל היוצאים מישראל עלה כי השניים הקדימו את המשטרה והצליחו להימלט בחזרה לצרפת דרך ז'נבה עם משפחותיהם, מיד לאחר התאונה הקטלנית ועוד לפני שנסגרו מעברי הגבול.