כשטוסטר הופך למנורה וקרטון החלב לתיק
יוצרים מבנימינה וגבעת עדה מזמינים את הציבור לגלות את יצירותיהם הירוקות. קרטוני השתייה הפכו לארנקים, מוצרי החשמל לגופי תאורה

מה עושים כשהמיחזור לא מספק? מוצאים את הדרך להשתמש שוב. ואם הדרך הזו פוגשת את האומנות – מה טוב. בחול המועד סוכות (16-18 באוקטובר)
- בואו להיות חברים של nrg ירוק גם בפייסבוק
במסגרת האירוע האמנים, תושבי בנימינה וגבעת עדה, פותחים את דלתות ביתם לקהל הרחב ומציגים את יצירותיהם המקוריות. חלק מהיוצרים חיים ונושמים ירוק, דבר שבא לידי ביטוי ביצירותיהם.

רוני דורון, למשל, מעצב מנורות גופי תאורה ושעונים מחומרים ממוחזרים וטבעיים. רות זיידנר ורויטל טבע מייצרות פריטי עיצוב ירוק בכל הצבעים. דליה פן הלר מעצבת תלבושות לתיאטרון במקצועה, עושה שימוש בבדים פלאסטיים בצבעוניות עזה. ליאת בנימיני אריאל, מאיירת ספרי ילדים, יוצרת בעיסת נייר.
מארגני האירוע מסבירים כי הפסטיבל הוא תוצר של תהליך קהילתי שהפך למסורת יישובית. האירוע נועד בראשית ימיו להיכרות בין תושבי המושבות הסמוכות שכלל לא ידעו ששכניהם הם אומנים יוצרים. עם השנים הפך האירוע לחוצה קהילה והוא מיועד גם לקהל הרחב מכל רחבי הארץ.

האמן רוני דורון בונה גופי תאורה בעצמים שונים המיועדים לשימוש חוזר או למיחזור. לאחר תאונה קשה שעבר, גילה האמן דורון "את האור" דרך עיצוב גופי תאורה בעצמים בעלי שימוש חוזר וממוחזר. "אני משתמש בעצמים וחומרים המיועדים לשימוש חוזר ומיחזור ועל ידי הפיכתם לגופי תאורה מוציא מהם צורות, צללים ותאורה", מסביר דורון. "כל עצם הוא עולם ומלואו".

ליאת שטיין אקרמן מוצאת פתרונות לקרטוני החלב והמיצים בביתה, בהפיכתם ליצירות אומנות היא עושה שימוש בחומרים שמרבית בני האדם מגדירים כפסולת.


"בחיי היום יום שלי אני ולא זורקת זבל אלא ממחזרת אותו לקומפוסט – או לאומנות", היא מספרת. "מצאתי פיתרון עבור קרטוני חלב ומיצים, במקום לזרוק אותם לפח, אני יוצרת בעזרתם ארנקים, קלמרים ותיקים ממוחזרים".