תוכנית ההתכנסות

אסור שיתממש הרעיון האכזרי והנואל לבטל את הסדר "האזיקים האלקטרוניים", ולהכניס 800 עצירים לכלא רק כי התפנה מקום

מנחם בן | 1/1/2012 11:22 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר RSS
שרי השמינייה אמנם החליטו, כפי שהודלף, כי לא ייכנעו עוד לסחטנות הטרור וכי אירוע החטיפה הבא יגרור מלחמה (ואם כך, למה הפסקנו את מבצע "עופרת יצוקה" בעזה והנחנו לגלעד להתייבש חמש שנים וחצי במרתף, עד שנכנענו להסכם החרפה?), אבל בינתיים עלולה להיות לשחרור אלף המחבלים תוצאת לוואי נוספת, מפתיעה ומרה: 800 עצירים ישראלים האזוקים כיום בבתיהם באזיקים אלקטרוניים - משום שמשפטיהם לא הסתיימו והם עדיין לכאורה בגדר חפים מפשע - עלולים להיות מוחזרים לכלא הממשי.

זאת פשוט מכיוון שהתפנו מקומות רבים בבתי הסוהר, והתקן החסר הזה עלול לפגוע בתקציבי השב"ס, כפי שמספר כתב "הארץ", יניב קובוביץ. לא ייאמן, כלומר גם 800 ישראלים עתידים לשלם בחופש הפרטי המוגבל שלהם תמורת שחרורו של שליט, שכולנו כמובן מאושרים בחופש שזכה לו מחדש.

בשב"ס אמנם מכחישים את הקשר בין התפנות המיטות בבתי הסוהר ובין הכוונה המסתמנת להפסיק את מיזם האזיקים האלקטרוניים בסוף ינואר, אבל אנחנו לא נולדנו אתמול, וכתב "הארץ" מעיד כי מנכ"ל המשרד לביטחון פנים, יעקב גנות, מייסד משטרת ההגירה, לא הכחיש את הטענה כי כשמתפנות מיטות בתאי הכלא - אין סיבה שהנאשמים יישבו בביתם.
ראוי לא למרר את חיי האסירים

העובדה היא שגם נציב השב"ס, אהרן פרנקו, הפסיק לאחרונה את השחרורים המינהליים שנועדו לדלל את בתי הסוהר מאסירים ששחרורם קרוב. יש מקום. אז יאללה, תשבו. למה לא?

לא, כי גם אסירים הם בני אדם שלא נועדו למלא תקני כליאה, ואם נוצרה מציאות מתקדמת שבה חלקם, על פי החלטת שופט, נעצרים בבתיהם באזיקים אלקטרוניים, אז ראוי לכבד ואולי אף לקדש זאת, וידו של נציב השב"ס צריכה לרעוד לפני שיחליט לחתום על ביטולה.

כנ"ל בעניין השחרורים המינהליים. אם נוצרה מסורת מסוימת של קיצור עונש

הכליאה על סף מועד השחרור הרשמי שנקבע בגזר הדין, ראוי לא למרר את חיי האסירים בביטולה. בוודאי לא כשהמניע לכל זה הוא אינטרס כלכלי מכוער של השב"ס.

בשעתו, כששלל בג"ץ את חוקיותו של החוק להקמת בתי סוהר פרטיים וביטל אותו, הושמעה הטענה כי בית סוהר פרטי מטבעו שואף להגדיל את רווחיו, וממילא את כמות הנכלאים בו, ולכן הוא עלול להפעיל לובי ולחצים מסוגים שונים כדי להרבות את אוכלוסייתו הכלואה. זו הייתה במפורש אחת הסיבות לביטול חוק בתי הכלא הפרטיים על ידי שופטי העליון.

למה לשחרר במקום שאפשר לכלוא?

והנה, מתברר כי גם לבתי סוהר המופעלים על ידי המדינה יש תיאבון משלהם, תקציבים משלהם ותקנים משלהם. וגם הם יכולים להחליט כי ככל שירבו את כמות האסירים (עד גבול התקנים הקיימים, כמובן, אבל חלילה לא פחות מהם), כן יזרמו אליהם כספים רבים יותר.

ולכן, למה לשחרר במקום שאפשר לכלוא? ולמה להמתיק את אופק חייהם של האסירים? אלא שזוהי אכזריות לשמה וחוסר אנושיות בלתי נסבל. וחשוב להקשיב למה שאומרת בעניין זה הסנגורית הראשית של מחוז הדרום, ד"ר דליה חלק, המצוטטת באותה כתבה: "מדובר בחשודים שהם עדיין בחזקת חפים מפשע. המדינה צריכה לשאוף לשלילת הזכויות שלהם בצורה מינימלית. באחרונה היו הרבה מאוד החמרות בנושא המעצר ושלילת חירות של אזרחים שעדיין לא הורשעו".

ואם סנגורית ציבורית בכירה מטעם המדינה מדברת ככה, ראוי שנהיה מודאגים. ואף אחד כמובן לא מציע לשחרר עצירים מסוכנים בעליל לפני תום תקופת מאסרם.

בימים אלה הופיע מחדש בעברית הרומן הגדול של ויקטור הוגו "עלובי החיים", שנכתב לפני כ-150
שנה, על גורלו של האסיר המשוחרר ז'ן ולז'ן, שנידון למאסר על פריצה לבית כדי לגנוב כיכר לחם - ומצא את עצמו כלוא למשך 19 שנה (בגלל ניסיונות בריחה חוזרים ונשנים).

המציאות השתנתה תודה לאל מאז, ונעשינו הרבה יותר אנושיים, בוודאי בישראל, בכל מה שנוגע לזכויות האסירים (למרות התנאים המזעזעים של הרבה מבתי המעצר). כדאי שלא נחזור לזמנים אחרים.

בלוגים של מנחם בן
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מנחם בן

צילום: דעות

פירסם 12 ספרים וכשלושת אלפי מאמרים. מאמין מוחלט באלוהים ובתנ"ך ושונא את הרבנות

לכל הטורים של מנחם בן

עוד ב''דעות''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים