פרי הדמיון: איך יראה הסלט ב-2014?

שורש שמתפקד כאינסולין, חסה סטרילית עם אפס פחת וצמח שמשמש לבניית אניות. תערוכת פרש אגרו משוב שתיפתח בסוף החודש תציג מגוון של פירות וירקות כל כך לא שגרתיים, שאולי אפילו הילדים שלכם יהיו מוכנים לתת להם ביס

אביעד פוהורילס | 25/2/2012 13:23 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות: חקלאות
אחת הדאגות בגידול ילדינו כרוכה במגוון התזונתי המצומצם שהם מסכימים לצרוך למרות היצע המזון העשיר, הבריא והמגוון העומד לרשותם. למרבה הצער, כדי לשכנע את הילדים להתקרב למלפפון, לעגבנייה, לגזר ולשאר ירקות ופירות צריך לייצר אצלם סקרנות, פיתוי או הפתעה.

בואו להיות חברים של nrg ירוק גם בפייסבוק 

בסוף החודש תיפתח בגני התערוכה בתל-אביב תערוכת פרש אגרו משוב למשך 3 ימים, ובה יציגו מיטב החקלאים פיתוחים של זני ירקות ופירות חדשים. המטרה היא לרענן את התפריט של הצרכן הישראלי ולייצר עניין שיציף את שוק הפירות והירקות ויביא להורדה במחיריהם. הזנים שיוצגו כאן לא משווקים כיום בשוק באופן מסחרי, והם צפויים לנחות על הצלחות שלנו בעוד כשנתיים, אבל בניצנים שלהם אפשר יהיה לפגוש כבר בשבועות הקרובים בשוק האיכרים בנמל תל-אביב, במעין פיילוט להחדרתו של המוצר החדש.
צילום: אלי דסה
בעוד שנתיים גם בצלחת שלנו צילום: אלי דסה

השבוע הגענו לשדותיו של מושב צופית, הגובל במבואותיה של כפר סבא כדי לפגוש את אורי רבינוביץ', שסבו היה ראשון הנרצחים במאורעות 36' באזור. אורי, דור שלישי לחקלאים, מגדל על 200 דונם גזרים, תפוחי אדמה ובטטות ובקיץ גם אבטיחים אישיים. יש לו 6 זנים של תות שדה, ובזן ה"מלאך" שמניב רק מחצית מיבולו הפוטנציאלי הוא הכי גאה, כיוון שהוא היחיד שמדיף ריח וטעמו מדהים.

רבע מיליון טונות של תפוחי אדמה

נצרכים בשנה בישראל, ו-500 טונות מתוכם מגדל אורי. יש לו חלקה בת דונם אחד שבה הוא בודק פיתוחים שונים של תפוחי אדמה וגזר בסדרה מדהימה של צבעים: אדום, לבן, צהוב, וסגול סלק שתוכו כתום או סגול, לפי בחירה. אחרי שקנה זרעים באירופה ובקזחסטן זרע ואקלם רבינוביץ' זן תפוחי אדמה שעל קליפתו צורת שפתיים כחלחלות, ש-19% ממנו הם חומר יבש שאינו מתפרק ועושה אותו מתאים לאפייה ולהכנת צ'יפס גורמה.

צילום: אלי דסה
תות מלאך. בעל ריח וגם טעם צילום: אלי דסה

לשדות בצופית הגיע גם אפרים ממשק יוסף בהוד השרון, שפיתח בשנה האחרונה את הפנינה הוורודה. פרח תות השדה הוא לבן, וכדי להתגבר על העובדה שהזן הוורוד לא מניב פרי הכליאו במשק בין הלבנים לבין הוורודים. לאחר שהכותרת הוורודה נובלת המצע מופרה ומתחיל להתפתח תות, וכך נוצר שילוב בין נוי לפרי; התהליך מרגע הופעת ניצן הפרח עד להבשלתו של התות נמשך כחודש ומקנה חוויה של טיפול וטעימה ממנו.

עמוס רוזנטל מהעמותה לפירות אקזוטיים הציג בפנינו את שורש היאקון שעובר אקלום במשק וייס בזיכרון יעקב ומסתמן כפתרון טבעי לחולים בסוכרת ולסובלים מהשמנת יתר. לשורש הפריך והמתוק ערך קלורי נמוך והרכב תזונתי עשיר והינו ידוע כבעל יכולות של ויסות כמויות הסוכר בדם ללא שימוש באינסולין. השורש, שגילה שבט האינקה בפרו, שייך למשפחת הארטישוק הירושלמי והחמנייה. קליפתו עשירה בחומרים המעודדים את התפתחות חיידק הביפידוס, אשר משפר את פעילות המעיים. טעים ובריא.

צילום: אלי דסה
חסה אישית בפיתוח הולנדי. הגידול הסטרילי מייתר את הצורך בהדברה צילום: אלי דסה

יובל כרמל, גם הוא דור שליש לחקלאים ממושב היוגב שבעמק יזרעאל, מנהל את המשק של הוריו העוסקים בגידול ירקות גורמה לשוק המקומי. הפיתוח שלהם הוא הסלנובה - חסה אישית בפיתוח הולנדי שגדלה הידרופונית בתוך תעלת הזנה סגורה עם מים ודשן אבל בלי אדמה, ומכאן שגם בלי מזיקים. הגידול הסטרילי מייתר את הצורך בהדברה או בריסוס, וכך לא מתפתחת אוכלוסיית חיידקים ומזיקים, והחסה גדלה עם אפס פחת.

בתערוכה יציג אליעזר עשת את צמח הקינף, שמוכר אלפי שנים כמקור לסיבים ומשמש לייצור שקים, חבלים, כבלים ומפרשים. לקינף תכונות עמידות בפני הפרעות אקלימיות, וכמעט אינו דורש הדברה. יש לו שימושים בחקלאות, בטקסטיל, בבידוד, ברפואה ובקוסמטיקה. הדרישה לחומרי גלם ממקור מתחדש וידידותי לסביבה רק גוברת, ולפיכך מקודם פיתוח זנים בהתאם לדרישת התעשייה, וזה יאפשר להפוך את הייצור מליבת הגבעול ומזרעי צמח הקינף להמוני.

בואו להמשיך לדבר על זה בפורום איכות הסביבה של תפוז אנשים-
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מי בסביבה

צילום: SXC

אביעד פוהורילס ועדי חשמונאי יוצאים למסע ירוק ומחפשים סביבה טובה

לכל הכתבות של מי בסביבה

פייסבוק

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים