
"הסחות דעת בנהיגה מפחיתות ב-40% את פעילות המוח"
בכנס בטיחות בדרכים שנערך במרכז הרפואי סורוקה הסבירה ד"ר ורדה לבנון כי "ים המשתמשים בטלפון סלולארי בזמן נהיגה לא מבחינים בכ-50% מהמידע הנמצא בזירת הנהיגה"

פוגע בתפקודי המוח. טלפון סלולרי צילום: יהונתן שאול
"מחקרים נוספים מלמדים כי נהגים המשתמשים בטלפון סלולארי בזמן נהיגה לא מבחינים בכ-50% מהמידע הנמצא בזירת הנהיגה", הוסיפה לבנון, "הסחת דעת אינה מאפשרת לנהג לנקוט בפעולות מנע, כגון בלימה או הסטת ההגה, הנדרשות לשם שליטה במצבים מסוכנים בכביש. הסחת דעת יכולה לעשות את ההבדל בין תאונת דרכים לכמעט תאונת דרכים".
בכנס נכחו גדי כהן, ראש חטיבת הלוגיסטיקה התשתיות ומערכות מידע וסמנכ"ל שרותי בריאות כללית, ד"ר מיקי שרף, מנהל ועובדי ביה"ח וכ-100 משתתפים נוספים.
בכנס התקיימה הרצאה בנושא "תרומת מערך הטראומה בהצלת נפגעי תאונות דרכים", ע"י פרופ' גדי שקד, מנהל מערך הטראומה בסורוקה. פרופ' שקד העביר סקירה על יחידת הטראומה בסורוקה, בעלת חדר הטראומה הגדול בארץ, וצוות מנוסה ביותר המטפל בכ-600 מקרי טראומה בשנה.
אנה
ניקונוב, רוקחת קלינית בסורוקה, נשאה הרצאה בנושא "השפעת תרופות שאנו נוטלים על הנהיגה שלנו". לדבריה של ניקונוב: "גם למשככי כאבים, שכולנו לוקחים, יכולה להיות השפעה על כושר הנהיגה. מדובר על השפעה אינדיבידואלית שכן אנשים שונים מגיבים אחרת לתרופות".