בחירות

הקרב על אוהיו: מי יזכה במדינת הפרס?

העימותים בין אובמה לרומני הסתיימו, אך שני המועמדים יודעים כי הקרב הלבן יוכרע במדינה התעשייתית אוהיו. בינתיים, הנשיא מוביל בה

צח יוקד, ארה''ב | 23/10/2012 14:03 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
עם סיום העימות השלישי והאחרון שנערך הלילה בפלורידה, עובר המאבק בין ברק אובמה ומיט רומני למדינות המתנדנדות שצפויות להכריע את גורל הבחירות בשבועיים שנותרו. במרכז תשומת הלב עומדת אוהיו, המדינה שכבר 48 שנים הדרך לבית הלבן עוברת בה.

- אובמה ורומני נפגשו לעימות השלישי והאחרון
- העימות האחרון: שני המועמדים יישרו קו

תשע מדינות מתנדנדות נמצאות עדיין במשחק הפוליטי. מפלורידה, וירג'יניה וקרוליינה הצפונית שבחוף המזרחי; דרך איווה, ויסקונסין, קולורדו ונבאדה שבמערב. בסך הכל מציעות אותן מדינות לשני המועמדים שלל נאה של 110 אלקטורים מתוך 538 בסך הכל, בדרך למספר הקסם של 270 אלקטורים הנדרשים כדי לזכות בבחירות.
 
קרב על כל הקופה. תושבת אוהיו עם הפליירים מהמועמדים.
קרב על כל הקופה. תושבת אוהיו עם הפליירים מהמועמדים. צילום: אי-פי
 
אבל מעל כולן ניצבת אוהיו, מדינת המפתח שעיקר המאמץ של שני הקמפיינים מתנקז לתוכה כבר כמה חודשים. את מעמדה הייחודי הרוויחה בזכות 18 האלקטורים שהיא מציעה למנצח בה - שניה מבין המדינות המתנדנדות רק לפלורידה ול-29 האלקטורים שלה.

אולם בניגוד לפלורידה, שום מועמד רפובליקני - כפי שיודעים היטב בסביבתו של רומני - מעולם לא ניצח בבחירות לנשיאות מבלי שגבר על יריבו באוהיו. ב-12 מערכות הבחירות האחרונות לא ניצח גם אף מועמד דמוקרטי מבלי שגרף את האלקטורים של המדינה התעשייתית.

בשני המטות קוראים את המפה הפוליטית ופועלים בהתאם. בעקבות כך, בשבעת השבועות האחרונים ביקר הנשיא אובמה באוהיו לא פחות מתשע פעמים, בנוסף לחמישה אירועי בחירות שערך במדינה סגנו, ג'ו ביידן.

אצל הרפובליקנים מדובר במספרים גבוהים עוד יותר, עם עשרים עצרות בחירות שערך רומני במדינה, ועוד 14 של סגנו המיועד, פול ריאן. בנוסף לעצרות הבחירות, כבר כמה חודשים שתושבי אוהיו לא יכולים לפתוח את הטלוויזיה מבלי להיתקל בתשדירי תעמולה של שני המועמדים.
זריקת חילוץ לתעשיית הרכב

אובמה לא חדל מלדבר על תעשיית הרכב, גורם מרכזי בכלכלת המדינה, ש"רק לפני כמה שנים לא רק נאבקה, היא גססה", כפי שאמר הנשיא השבוע בנאום הרדיו שלו לאומה. "אבל סירבנו להרים ידיים ולא לעשות כלום. הימרנו על הפועלים האמריקאים והחדשנות האמריקאית ושלוש שנים לאחר מכן ההימור מחזיר את עצמו בגדול".

ההערכה היא שלמעלה מ-11 אלף מקומות עבודה התווספו למדינה כתוצאה מתוכנית החילוץ שאישר אובמה, ושבמסגרתה הוזרמו עשרות מיליארדי דולרים לג'נרל מוטורס ולקרייזלר. בסך הכל, לפי נתונים של משרד העבודה האמריקאי, 104 אלף מתושבי אוהיו, שמהווים 12 אחוזים משוק העבודה האמריקאי, מתפרנסים מעבודות שקשורות לתעשיית הרכב.

בעקבות כך צנח שיעור האבטלה במדינה לשבעה אחוזים

בלבד, לעומת 7.8 אחוזים שהם שיעור האבטלה הארצי ו-10.6 אחוזי אבטלה בעת כניסתו של אובמה לבית הלבן. רומני, כפי שמזכירים תשדירי הבחירות של אובמה, התנגד פעם אחר פעם לתוכנית החילוץ הכלכלית והציע לאפשר לתעשיית הרכב "להכריז על פשיטת רגל".

לדבריו , אמירה זו שיקפה את רצונו לראות את התעשייה יוצאת לדרך חדשה שתאפשר לה להתמודד בצורה טובה יותר עם האתגרים הכלכליים. אובמה, לפי ממוצע הסקרים העדכני שנערכו במדינה, מוביל על רומני בפער קטן של 1.9 אחוז בלבד.

"המחנה שלנו במדינה רק מתרחב", הדגיש בעקבות צמצום הפער בסקרים אחד מיועציו של המועמד הרפובליקני. "רומני הולך להיות בהרבה מקומות, אבל באוהיו יותר מבכל מקום אחר", הוסיף גורם נוסף בסביבתו.

בואו להמשיך לדבר על זה בפורום אקטואליה -
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים