אסירים בטחוניים עתרו לבג"צ בבקשה לאפשר להם לימודים אקדמיים
לטענתם ההחלטה על איסור הלימודים התקבלה במטרה להפעיל לחץ על חמאס לשחרור גלעד שליט והיא עדיין בתוקף

נשיא ביהמ"ש העליון, אשר גרוניס. זכות הלימוד האקדמית בכלא אינה מעוגנת בחוק צילום: אלכס קולומויסקי
רק לפני כשבועיים דחה בית משפט העליון בפסק דין שניתן בהרכב של שלושה שופטים (הנשיא אשר גרוניס, חנן מלצר ואורי שהם) את הבקשה למתן אפשרות ללימודים אקדמיים לאסירים בטחוניים. העליון ציין בהחלטתו כי השאלה המשותפת לשלושת הערעורים היא האם אסירים ביטחוניים המוחזקים בבתי כלא בישראל זכאים ללמוד באוניברסיטה הפתוחה. בתי המשפט המחוזיים נתנו תשובה שלילית לשאלה והעליון בדיון לפני כשבועיים קבע כי דין הערעורים להידחות.
"אנו סבורים שבדין ניתנה תשובה שלילית לשאלה הנזכרת (של הלימודים האקדמיים - ח.א.נ.). לא נמצא בדין, כולל המשפט החוקתי, עיגון לזכותו של אסיר ללמוד לימודים גבוהים תוך כדי שהותו בכלא", קבע בית המשפט בפסק הדין לפני כשבועיים, "והשאלה אותה יש להציג, ואף אותה העלו המבקשים היא,
האם לאסירים הביטחוניים נתונה זכות כזו. זאת נוכח העובדה ששירות בתי הסוהר מתיר לאסירים פליליים ללמוד באוניברסיטה הפתוחה. כלומר, השאלה היא האם קיים שוני בין אסירים, פליליים וביטחוניים בסוגייה הזו.
בית משפט העליון הביע דעתו בסוגיית האבחנה המדוברת וקבע כי "אין מדובר באפלייה פסולה", כאשר זכות מסוימת ניתנת לאסיר פלילי אך אינה ניתנת לאסיר ביטחוני.
אלא שכעת העותרים רוצים דיון נוסף בנושא מאחר, ובין היתר, ההחלטה על איסור הלימודים התקבלה בחודש יוני אשתקד במטרה להפעיל לחץ על חמאס לשחרור גלעד שליט, אולם היא בתוקף גם כעת.
את הבקשה לדיון נוסף, בשם שלושת האסירים, הגישו עו"ד עביר בכר מהקליניקה לזכויות ושיקום אסירים באוניברסיטת חיפה, עו"ד חסן ג'בארין מעדאלה ועו"ד לילה מרגלית מהאגודה לזכויות האזרח.
יצויין כי בשנת 2010 עמד מספרם של האסירים הלומדים במסגרת האוניברסיטה הפתוחה על 270 , 60 מתוכם פליליים והיתר כ- 210 ביטחוניים, כך טוענים העותרים.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב בואו להמשיך לדבר על זה בפורום אקטואליה -
