אינתיפאדת הצעירים עלולה לפגוע במנהיגי הרשות

על המהומות האחרונות אחראים בעיקר הצעירים הפלסטינים שמוזנים מהרשתות החברתיות. הצעירים שמורדים עכשיו נגד "הכיבוש" הישראלי, עתידים אולי לפעול נגד המנהיגים המזדקנים של הרשות

אסף גבור | 20/11/2014 15:42 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר RSS
כשהשר לביטחון פנים, יצחק אהרונוביץ', הגיע לזירת הפיגוע בהר נוף התנפלו עליו הכתבים וביקשו ממנו לשמוע את צמד המילים "אינתיפאדה שלישית". השר ענה להם בתגובה, "תפסיקו לנסות להכניס את המציאות לתוך הגדרות". אמר וצדק.

עוד כותרות ב-nrg:
לקראת תפילות יום שישי: חמאס קורא לפתוח ביום זעם
הצעה: התנועה האיסלאמית תוצא מחוץ לחוק
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

המונח אינתיפאדה, השתנה בין זו הראשונה שנפתחה ב-1987, לבין השנייה שהחלה בשנת 2000. כאשר גם המהומות הנוכחיות לא ניתנות להשוואה לשתי האינתיפאדות שקדמו לה. הדבר הבולט ביותר למי שעוקב אחרי האירועים הוא דבר אחד. האינתיפאדה הזו שייכת לצעירים.
 
צילום: אי.פי.איי
ירי זיקוקים במזרח ירושלים צילום: אי.פי.איי

הפיגועים האחרונים שמובלים על ידי בני הדור הצעיר בזירה הפלסטינית, מסמלים שינוי דור. פיגועי התופת שמבוצעים כעת הם ביטוי של מרצחים צעירים שמעוניינים להוכיח את תרומתם למאבק הפלסטיני.

בארגוני הסטודנטים, באיגודים המקצועיים ובוועדות למלחמה נגד הגדר מגדלים את מנהיגי העתיד, שמזוהים פחות עם ארגונים מסוימים ויותר עם מאבק נגד "הכיבוש הישראלי". המנהיגים האלו מחליפים עכשיו את בכירי אש"ף שבעבר היו אלו שהשפיעו על הפלסטינים. הצעירים עכשיו מקשיבים למנהיגים החדשים, מנהיגים בני דורם.

חדר הפיקוד של אותם צעירים מתנהל ברשתות החברתיות שבוערות בתקופה האחרונה. ו"בשדה הקרב" של הסוציוספרה (פייסבוק, טוויטר) בה מתפרסמות קריקטורות, סטטוסים ואמצעים ויזואליים אחרים לעידוד ההתקוממות ותמיכה בשהידים.ברשתות החברתיות מעדכנים הצעירים גם לגבי מוקדי ההפגנות, העימותים וצעדות המחאה מול כוחות הביטחון. הצעירים מעבירים דרך הווטסאפ והפייסבוק תמונות מהשטח שמגשרות על המרחק הגיאוגרפי ו"הפיצול" שלטענת הפלסטינים ישראל משקיעה בו הרבה. כך, "לייק" או "שייר" אחד, הופכים כל צעיר  מעזה או מהגדה לשותף למאבק הפלסטיני, למרות המרחק הגאוגרפי.

הבעיה הביטחונית המשמעותית היא שמנהיגי הדור החדש לא מוכרים עדיין, ושתעבורת הפוסטים והסטטוסים בפייסבוק קורמת עור וגידים לפעולות ממשיות. כך לדוגמא, המחבלים שביצעו את הפיגועים האחרונים, היו פעילים מרכזיים ברשתות החברתיות, וניזונו מדברי ההסטה והקריאה לפיגועים שמופצים בהן.

בכירי ההנהגה מהתנועות הפוליטיות של 'הדור הישן' מנסים גם כן להישאר מעודכנים, ולכן מקפידים לשחרר התבטאויות ברשתות החברתיות. אולם חלקם 'זוכים' למשפט שדה וירטואלי. כך לדוגמא, גזרו הצעירים את דינו של אבו מאזן שהעז להביע כינוי רפה על הרצח בהר נוף. ראשו של הראיס הפלסטיני הולבש במקום פניו של חיל צה"ל והצעירים סימנו אותו כמי שמשתף פעולה עם האויב.

מנהיגים שתוקפים את הדור הקודם, זוכים לנקודות טובות אצל אותם צעירים והם רואים ממשיכי דרך ההתנגדות.
ההנהגה הישנה מתקשה להשפיע על הדור החדש. ויש אפילו שמדברים על חשש בקרב הגווארדיה הוותיקה מפני התקוממות פנימית של הצעירים שתביא להפיכה ברשות. אם הם מואסים ב"כיבוש" הישראלי, אין סיבה שהם לא ימאסו בהנהגה שמבטיחה להם עתיד לוט בערפל וחסר כל תקווה.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

אסף גבור

צילום:

כתב הערבים של מעריב ומקור ראשון. בעל תואר שני ביחסים בינלאומיים ומזרח תיכון

לכל הטורים של אסף גבור

פייסבוק