לישראל ישנם חברים טובים באירופה
לא חסרים לישראל תומכים באירופה. ביבשת הולכות ועולות מפלגות התומכות בישראל שאינן מקבלות מאיתנו את היחס המתאים
עוד כותרות ב-nrg:
- כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
- החברה של פלפס מגלה: "נולדתי בכלל כגבר"
- ועד ההורים באשקלון: "החלטה פופוליסטית ולא ריאלית"
במקביל למהלכים בפרלמנט, חשוב להבין כי באירופה הולכות ועולות מפלגות התומכות בישראל ומשום מה אינן מקבלות את היחס המתאים. לא ראינו עד עכשיו פעילות משותפת עם המפלגות האלה לטובת ישראל. אם ניקח לדוגמה את בריטניה, הרי שיש לישראל תומכת גדולה מאוד, הנמצאת כעת במקום השלישי בסקרים לקראת הבחירות. במקום להתעסק בהחלטות פרלמנטאריות חסרות ערך פרקטי, עדיף לבנות כבר עכשיו בסיס רחב לתמיכה כלל אירופאית. אפשר להתחיל בUKIP.
לאחר שחוללה רעידת אדמה וניצחה בבחירות לפרלמנט האירופאי עם 24 מושבים, מסתערת כעת UKIP בכל הכוח על הבחירות הארציות לפרלמנט הבריטי. UKIP היא זן חדש בבריטניה: מפלגה אשר הוקמה ב1993, ומבקרת ללא הרף את האיחוד האירופאי. UKIP נמצאת בחוד החנית של מפלגות הימין החדש באירופה שקם בעשור וחצי האחרונים. מנהיגה נייג'ל פאראג', מרבה להביע את חוסר שביעות רצונו מהאיחוד האירופי. כך לדוגמה אמר פאראג' כי בעיניו הנציבות האירופאית (הרשות המבצעת של האיחוד האירופאי) היא אויב הדמוקרטיה, משום שאין שום דרך למצביע במדינה לשנות את החוקים האירופאים.
ומה בנוגע לישראל? UKIP ומנהיגיה ביטאו מספר פעמים את תמיכתם הבלתי מסויגת בישראל. פאראג' עצמו הביע מחויבות למלחמה באסלאם הרדיקלי ובאימאמים המסיתים במסגדים, ואמר בראיון בפוקס ניוז כי ''אנו מדינה שמבוססת על שורשים יהודים-נוצריים'. ב2009 אמר פאראג' כי 'יש בתוך המוסדות האירופאים הטיה
ברור כי האינטרס הישראלי הוא לחזק כמה שיותר את המפלגות הללו. בבריטניה עצמה מצויה UKIP במקום השלישי בסקרים עם 18%, כל זאת בפעם הראשונה שבה הם מתמודדים לבחירות הארציות. מדובר בהשקעה לטווח ארוך, אך בינתיים נראה כי אין שום היערכות. הנציגות הישראלית הרשמית מתנהלת בעיקר מול מפלגות השלטון. מעבר לכך, אותן מפלגות נצלבות בידי התקשורת המקומית הנשלטת בידי השמאל. לUKIP הם קוראים גזענים, בהולנד רשויות המשפט רודפות את המפלגה התומכת בישראל, וכן הלאה. כמעט ואי אפשר להעביר ביקורת על ההגירה המוסלמית מבלי להצטייר כחשוך.
בדיוק בנקודה הזו צריכה ישראל לפעול. הכרחי לבנות כבר עכשיו מערך היקפי, אשר יתמקד ביצירת קשרים אישיים עם תומכיה של ישראל ביבשת. 'הסברה', פעילות נגד אנטישמיות ברשת – כל אלו הם דברים חשובים מאוד, אך אין תחליף לדיפלומטיה, לקשר הבין אישי. ישראל לא יכולה להסתמך על הווטו האמריקני במועצת האו''ם לעד. משום מה נדמה שרבים ויתרו על אירופה, אך האמת היא שזו מוזנחת על ידינו במשך עשרות שנים ומופקרת לטובת הפלסטינים. אם ברצונה של ישראל להרחיב את מעגלי התמיכה, צריך לפעול כבר עכשיו.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg