גם בן-גוריון היה חותם על חוק הלאום
סעיפי חוק הלאום מופיעים במגילת העצמאות, כמעט אחד לאחד ומטרתם דווקא לחזק את הדמוקרטיה בישראל. בשמאל ממהרים להמציא טיעונים כדי לטרפד את ההצעה, גם אם זה דורש מהם לשקר לציבור

עוד כותרות ב-nrg:
- כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
- "The Last Goodbye
- טורקיה: יהודים מפיצים אבולה כנשק ביולוגי
טענות פופוליסטיות אלו - שנועדו בעיקר להפחיד את הציבור - אינן מתיישבות עם המציאות ועם הצעת החוק המדוברת. אך אולי יותר חמור הוא, שטענות אלו מטעות את אזרחי מדינת ישראל. כנבחרי ציבור, גלאון, לפיד ולבני הם דמויות פוליטיות משפיעות שלכל מילה שלהן ישנה משמעות והתייחסות רבה. לכן חמור הדבר מאוד שאלו בוחרים לעוות את הצעת החוק באופן מסוכן, שעלול להביא להסלמה בעת רגישה שבה מדינת ישראל נמצאת.
כשבוחנים את הצעת החוק של ראש הממשלה נתניהו, ניתן לפסול את טענות המתנגדים באבחה אחת ולהבחין שמדובר בצילום כמעט זהה ממגילת העצמאות. כך, עיקרון 7, סעיף 3 מסביר ש"המדינה תפעל לאפשר לכל תושב ישראל, ללא הבדל דת גזע או לאום, לפעול לשימור תרבותו, מורשתו, שפתו וזהותו". עיקרון 10 בחוק מזכיר כי "...בני עדה המוכרת בחוק רשאים לשבות בשבתם ובחגיהם" ואילו עיקרון 12 כולל בתוכו את השמירה על המקומות הקדושים "מפני חילול, מפני כל פגיעה אחרת ומפני כל דבר העלול לפגוע בחופש הגישה של בני הדתות אל המקומות הקדושים להם או ברגשותיהם כלפי אותם מקומות".
הטענה ש'חוק הלאום' נועד כדי להביא לקדמת הבמה את ה-'יהודית' ולדחוק הצידה את ה-'דמוקרטית', כפי שזהבה גלאון הסבירה, היא, אם כן, מופרכת מיסודה, בעיקר כשלוקחים בחשבון שצירוף המילים "מדינה יהודית" מופיע בסך הכל פעם אחת - בדיוק כמו הצירוף "מדינה דמוקרטית".
הפחדות לא ישנו את החוק
במגילת העצמאות אכן מופיע הנוסח הבא: "...תקיים שוויון זכויות חברתי ומדיני גמור לכל אזרחיה בלי הבדל דת, גזע ומין" ובחוק הלאום אמנם לא מופיע צמד המילים "שוויון זכויות". אך יחד עם זאת, עיקרון 2, סעיף 4 בחוק החדש קובע בבהירות כי המדינה תקיים את "זכויותיהם האישיות של כלל אזרחיה על פי כל דין". הצירוף "כלל אזרחיה" הוא ברור וחד-משמעי מספיק, והאזכור של "על-פי כל דין" נועד להזכיר שזכויותיהם של כלל אזרחי מדינת ישאל מעוגנים בחוקי יסוד נוספים, כגון "חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו" ו"חוק יסוד: חופש העיסוק" ועוד.
סעיפי חוק הלאום, אפוא, מופיעים במגילת העצמאות, כמעט אחד לאחד. כל סעיף ממגילת העצמאות מצא מקום של כבוד בחוק - שמאזן בין "דמוקרטית" ובין "יהודית". דווקא בשל כך, נדמה כי ההקצנה של השמאל הישראלי ממשיכה לדהור לעבר שיאים חדשים. מזעזע לראות, שבמקום לתמוך בחוק האמור להיות קונצנזואלי וטריוויאלי עבור כל אזרח ישראלי שפוי במדינת ישראל, מחנה השמאל בוחר להתנגח בהצעה הזו ולנסות לרוקן מתוכן את האפיון הייחודי של מדינת ישראל.
תגובת מחנה השמאל
ייתכן וזה זמן להזכיר לכל אותם המתנגדים המצטטים בגאווה את מגילת העצמאות ומדברים גבוהה-גבוהה בשבחו של "הזקן", כי באותה מגילה לא מוזכרת המילה "דמוקרטיה" אף לא פעם אחת לרפואה. יתרה מזאת, אותו בן-גוריון שצירף את המונח "שוויון זכויות" למגילה, הבין היטב את המציאות הפוליטית שהייתה בזמנו, במדינת ישראל הצעירה, והטיל ממשל צבאי על ערביי ישראל במשך כמעט עשרים שנה.
מדינת ישראל – גם לאחר שיעבור 'חוק הלאום' ה"גזעני" – היא מדינה דמוקרטית שמתייחסת ומכבדת את הזכויות האזרחיות של המיעוט היושב בקרבה. הפחדות, פופוליזם והיסטריה מזויפת, שמנסים לדבר אל המכנה הנמוך ביותר של החברה הישראלית, לא ישנו את המציאות ש'חוק הלאום' מנסה לשריין כעת ולצקת למסגרת חוקתית ברורה ונהירה, שתמנע כל ניסיון עתידי לקעקע את אופייה של המדינה היהודית-דמוקרטית.
הכותב הוא סטודנט לתואר שני בתכנית לדיפלומטיה באוניברסיטת תל-אביב ומפעיל הבלוג "למה לא פוליטיקה עכשיו".