בלחיצת כפתור: לבלות ולשמור על הים בזמן אמת

'סי ווטש', אפליקצייה חדשה לדיווח על מפגעים בים, תאפשר למתרחצים לדווח בקלות על דייג לא חוקי, ובעלי חיים פגועים

יאיר קראוס | 4/11/2015 11:45
תגיות: אפליקציה,החברה להגנת הטבע
הבילוי הקרוב שלכם בים או בחוף הוא כעת גם ערכי יותר. לאחר שבחודשים האחרונים התקבלו באיחור דיווחים רבים מצד מטיילים, דייגים, גולשי גלים ושחיינים על בעלי חיים ימיים פצועים, דיג לא חוקי ומפגעים אחרים בים, באפליקציה חדשה של החברה להגנת הטבע מוזמנים האזרחים להציל את הטבע ברגעים בודדים של ערנות.
nrg ניוזלטר דיוור יומי

עוד כותרות ב-nrg:
גרפיטי על בית המשפט העליון: "לא הורסים בית כנסת"
פנייה לאו"ם: "חייבים לעצור את פיל קולינס"
מתמחים נגד לשכת עורכי הדין: "מבחן מהגיהנום"
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

באפליקציה "סי ווטש" החדשה והחינמית שנחנכה לאחרונה, הציבור יכול לדווח בזמן אמת על שורה של מפגעים בים, והדיווחים יעברו באופן מידי לגורמים הרלוונטיים האמורים לטפל באותן בעיות. באפליקציה ניתן לדווח בין השאר על דיג בלתי חוקי, דיג ומכירה של מין מוגן, דיג בשמורת טבע, צב או יונק ימי פצוע, 'רשתות רפאים' - רשתות שנשכחו בים, פסולת ימית, ביוב, מין פולש וכן לצפות במפת כל הדיווחים שהתקבלו.
 
דיווח בזמן אמת על שורת מפגעים. אפליקציית 'סי ווטש'

מדו"ח מקצועי שבוצע עבור החברה להגנת הטבע על ידי שורה של מומחים, נמצא כי למעלה ממאה אלף פרטים של חיות מוגנות, בעיקר כרישים ובטאים, נידוגים מדי שנה בישראל למרות שהם מוגדרים כערכי טבע מוגנים. נוסף לכך, מוערך כי בכל שנה נפגעים כ-3,000 צבי ים וכארבעה דולפינים, כתוצאה מפעילויות דיג. עוד גילה הדו"ח כי דיג יתר ושיטות דיג פוגעניות גורמות לקריסת הדגה ולפגיעה בפרנסה, בכלכלה ובטבע. 

"סי ווטש הוא מוקד לטיפול בדיווחי ציבור אודות מפגעים בים התיכון", מסביר אלון רוטשילד, רכז תחום המגוון הביולוגי בחברה להגנת הטבע. "המוקד מופעל על ידי צוות של החברה להגנת הטבע, ומטרתו לשפר את מצבו האקולוגי של הים התיכון ולאפשר לציבור מעורבות ישירה בהצלת הים.

דיווחים שנמצאים מפורטים ואמינים, מועברים לטיפול הרשויות הרלוונטיות כמו רשות הטבע והגנים, אגף הדיג במשרד החקלאות, המשרד להגנת הסביבה ורשויות מקומיות", מספר רוטשילד. "אנו מבצעים מעקב אחר הטיפול בפניות, ונוציא דו"ח שנתי העוקב אחר טיפול הרשויות להסרת המפגעים ולאכיפת החוק".

"דיווחים מסוימים יזכו לטיפול ישיר של צוות התגובה של החברה להגנת הטבע, בסיוע מתנדבים", מוסיף רוטשילד, ומציין לדוגמא הסרת רשתות רפאים, מבצעי ניקיון פסולת ימית, מעקב וטיפול במינים פולשים ועוד.
רוטשילד מציין כי בימים מאז הושקה האפליקציה החדשה, כבר התקבלו דיווחים איכותיים על דיג לא חוקי בעזרת מכלי צלילה, שהינה שיטת דיג אסורה. פנייה זו שהתקבלה באמצעות שימוש באפליקציה, הועברה בסנכרון ליחידת האכיפה של משרד החקלאות.

כמו כן התקבלו שלושה דיווחים על צבי ים פגועים, שהועברו למרכז ההצלה לצבי ים ברשות הטבע והגנים; דיווח על דיג בשמורה ימית שהועבר למנהל השמורה; ודיווח על רשתות דיג 'רפאים' שנמצאו מול חוף פלמחים ובשמורת ראש הנקרה. "ביחד עם הציבור, נציל את הים התיכון", אומר רוטשילד.

היישום החדש זמין להורדה בגוגל פליי ובאפסטור בכתובת ­http://goo.gl/KccN9Q
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...