משבר באונר"א: עובדי סוכנות הפליטים הכריזו על שביתה
בעקבות הפסקת פעילות הסיוע של חמאס התרבו הדרישות ברצועת עזה, ובאונר"א מתקשים להתמודד עם הצרכים ומצמצמים את משכורות העובדים
המשבר באונר"א מתעצם: איחוד עובדי סוכנות הפליטים אונר"א הודיע שבכוונתו להשבית את מוסדות הארגון בשטחי הרשות הפלסטינית וברצועת עזה במחאה על הקיצוצים בתקנים ובמשכורות. עובדי הסוכנות בעזה השביתו ביום רביעי השבוע את הפעילות, ובשבוע הבא יצטרפו אליהם גם הנציגים בשטחי הרשות.עוד כותרות:
- תושבי מזרח י-ם ניסו לבצע פיגועים בשם דאעש
- יש זמן לנחם: משפחת פרס מרחיבה את השבעה
- מוסקבה: בית הכנסת הגדול הותקף, הרקע: פלילי

שער מטה אונר''א ברצועה
צילום: EPA
סוהיל אל-הינדי, ראש איחוד הפקידים ברצועת עזה, אמר לסוכנות הידיעות הפלסטינית 'מען' ש"הוועדה המשותפת החליטה לסגור את המוסדות במשרד הראשי בעזה ובגדה ביום רביעי כמחאה על ההחלטות של הנהלת הסוכנות והצעדים הנלווים להן. ניסינו להידבר עם ההנהלה, אבל לא הגענו לשום תוצאה".
נציג הפקידים לא שלל שביתה כללית ממושכת אם דרישותיהם לא ייענו. ההשלכות של ההחלטה על השבתת המוסדות משמעותיות, ובין השאר מדובר בהפסקת הטיפול בפליטים ובמחוסרי הבית, וכן בפלסטינים המסתמכים על חלוקת המזון של הסוכנות. בהודעת איחוד העובדים צוין שהם מתכננים להקים ועדה מיוחדת שבאמצעותה יוכלו להציג את צעדי המחאה הבאים שלהם.
עובדי הארגון המוחים טוענים שיש משרות פנויות בסוכנות, אך הן אינן מאוישות בעקבות המשבר הכלכלי: "יש תפקידים פנויים שממתינים לאיוש - כמעט 450 משרות של מורים, לדוגמה. אך הסוכנות מעכבת את ההחלטות על מינויים כדי לחסוך כסף, ורק מבטלת משרות נוספות. הכיתות עמוסות, בתי הספר לא מצליחים לעמוד בצרכים, והמצב דומה במוסדות הרפואה".
סו

מפגינים ליד סניף אונר''א בעזה
צילום: AFP
לפני כשלוש שנים סגרה אונר"א את מרכזי חלוקת המזון שלה ברצועה, לאחר שעשרות תושבים פרצו למשרדיה במחאה על הפסקת הסיוע הכספי.
בשנה שעברה הסוכנות סגרה את המקלט האחרון ברצועה ששימש פלסטינים שביתם נהרס במהלך מבצע 'צוק איתן'. במקלט, שהוקם במבנה בית ספר במערב עזה, התגוררו כ-1,100 פלסטינים.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg