המנהל האזרחי מעכב מעבר תושבי עמונה למגורים הזמניים

במנהל מסרבים לשכן חלק ממפוני היישוב בקראווילות שנבנו עבורם בעפרה. לטענתם, אחד האתרים אינו חוקי ולכן לא ניתן לאכלס אותו בתושבים. המפונים החליטו: רוצים לעבור לגבעת גאולת-ציון

מקור ראשון
חופי עמוס | 10/2/2017 13:45
תגיות: פוליטי,עמונה,המנהל האזרחי
במסיבת עיתונאים שקיימו אתמול (ה') תושבים שפונו מעמונה אמר ראש מטה המאבק של היישוב, אביחי בוארון, כי "למרות התנאים הקשים שבהם אנו חיים כיום, לא נתפנה לאף אתר זמני". נראה שלא בכדי דיבר בוארון על "תנאים קשים", שכן עוד לא תמו תלאותיהם של התושבים שפונו מבתיהם.
צילום: מירי צחי
אחד האתרים לא ניתן לאכלוס. שכונת קראווילות שהוקמה למפוני עמונה צילום: מירי צחי

מאז הפינוי הם מתגוררים במדרשת עפרה. במועצה האזורית מטה בנימין משלימים בימים אלה את הקמתם של אתרי הקראווילות הזמניים המיועדים לתושבי עמונה ולתושבי משפחות תשעת הבתים. אלא שאת אחד האתרים המיועדים למפונים לא ניתן בשלב זה לאכלס, וזאת למרות השקעה של כמיליון שקלים בבניית הקראווילות.

במנהל האזרחי סירבו לאפשר למועצה לשכן את המפונים במקום בטענה כי השטח אינו מיועד למגורים וכי אכלוסו יהווה אישור להקמת שכונה חדשה. זאת, אף שמדובר באדמות מדינה המיועדת לתושבים שפונו מבתיהם.

בסך הכול בנתה המועצה בימים האחרונים עשרות קראווילות חדשות, אך אלה לא יספיקו גם לתושבי עמונה וגם לדיירי תשעת הבתים. אם המנהל יעמוד בסירובו ולא יאפשר את אכלוס האתר הנוסף, יהיו מבין המפונים כאלה שלא יימצא להם מקום מגורים זמני.
צילום: הלל מאיר/ TPS
המפונים באתר החדש ליישוב הקבע. גאולת ציון צילום: הלל מאיר/ TPS
 
מהמנהל האזרחי נמסר בתגובה: "המבנים בחלקה 42 בעפרה הוקמו ללא היתר. במקום אף לא קיימת תוכנית מתאר המאפשרת את הצבת מבני המגורים".

בתוך כך, תושבי עמונה, שבשבוע שעבר פונו מבתיהם בהוראת שופטי בג"ץ, בחרו השבוע באתר חדש להקמת יישוב הקבע שייבנה למענם: גבעת גאולת-ציון (גבעה ג') בגוש שילה. השבוע הושלם סופית פינוי עמונה, לאחר שהמבנים היבילים הורדו מן ההר ומבני הקבע נהרסו. בית הכנסת של היישוב פורק ולא נהרס בשל קדושת המבנה.

במהלך השבוע ביקרו התושבים בנקודות אחדות ברחבי המועצה האזורית מטה בנימין ובחנו חלופות אפשריות להקמת היישוב. בגבעה שנבחרה משתרעים 600 דונם של אדמות מדינה, וכדי לקדם את הליכי התכנון של הקמת היישוב החדש יידרשו התושבים לקבל תחילה את אישור הממשלה.

אתמול הקימו התושבים מאהל מחאה בגן הוורדים מול משכן הכנסת בירושלים, והודיעו כי ישהו בו עד שתאשר הממשלה את הקמת היישוב – כפי שהתחייב ראש הממשלה בנימין נתניהו עצמו בכמה הזדמנויות. בהודעה שפרסמו התושבים הם הביעו ביטחון בכוחם להשתקם.
 

צילום: מירי צחי
לא בכדי דיבר על ''תנאים קשים''. בוארון צילום: מירי צחי
 
"שבענו אכזבות והבטחות", כתבו אנשי עמונה, "אין לנו עניין בדיבורים אלא במעשים. אחרי המכה הכואבת שספגנו ואחרי העוול של החרבת היישוב שלנו, התיקון המתבקש הוא הקמת יישוב חדש ושיקום הקהילה. איננו מעוניינים בתנאים משופרים או בפתרון קל.

"באנו לגור כאן באוהלים מול הכנסת עד שהממשלה תעמוד בהתחייבויותיה. יש לנו כוחות לבנות ולנטוע. זה (אישור היישוב החדש) מה שייתן לנו כוח לקום מאבלנו, וזה מה שמגיע לעם ישראל לאחר הנזק העצום שנעשה לו".

במהלך מסיבת העיתונאים שקיימו הוסיף רא מטה המאבק,  כי "לפני שבוע פונינו בכוח ונעקרנו מביתנו ומיישובנו בידי ממשלת ישראל והעומד בראשה, ובשליחות בג"ץ. לאחר מאבק ציבורי ארוך וסיזיפי להסדרת עמונה, לאחר מערכה ציבורית קשה מנשוא, נעקרנו ממולדתנו. בהסכם שחתמנו מול הדרג המדיני התחייבו ראש הממשלה ושר החינוך להקים למעננו יישוב חדש עד לסוף חודש מרץ.

"גם ימים ספורים אחרי הקמת עמונה חזר ראש הממשלה בפומבי על התחייבות זו. למרות התנאים הקשים שבהם אנו חיים כיום, לא נתפנה לאף אתר זמני. עברנו היום להתגורר כאן במחנה עקורים עד שתתקבל החלטת ממשלה להקמת היישוב החדש".

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך