לומד באריאל? אין כניסה לספרייה באונ' ת"א
כל תלמידי האוניברסיטאות בישראל זכאים לכניסה חינם לספרייה במוסד התל-אביבי, מלבד אלא הלומדים באוניברסיטה בשומרון הנדרשים לשלם. "בכל מקום אחר איפשרו לי להיכנס, רק בת"א המאבטח ביקש תשלום", סיפר סטודנט מאריאל
אוניברסיטת אריאל שוב נשארת בחוץ: למרות הפיכת אריאל לאוניברסיטה השמינית בישראל, נראה כי הקולגות הוותיקות עדיין מתקשות עם הסדרת מעמדה. סטודנט להנדסה בשנה א' באוניברסיטת אריאל שביקש להיכנס השבוע ללמוד בספריית אוניברסיטת תל אביב, גילה להפתעתו כי עליו לשלם 30 שקלים בכניסה, בעוד סטודנטים מאוניברסיטאות אחרות נכנסים למקום בהצגת תעודת סטודנט בלבד."הגעתי לאוניברסיטה כדי ללמוד במשך מספר שעות למבחן וכאשר הצגתי תעודת סטודנט בכניסה, אמר לי המאבטח שעליי לשלם 30 שקלים כי אני לומד באריאל", סיפר הסטודנט המופתע לאפליקציית החדשות 360. לדבריו "במקומות אחרים שבהם ביקרתי כפשוט נכנסתי לספרייה וישבתי ללמוד, בבינתחומי, בעברית ובאוניברסיטת בר אילן. כששמעתי על דרישת התשלום נכנסתי לאתר האינטרנט של אוניברסיטת תל אביב ושם זה היה כתוב, שכל הסטודנטים מאוניברסיטאות אחרות יכולים להיכנס חינם, למעט הסטודנטים מאריאל. זה כבר היה מרגיז".

מוחרמת? אוניברסיטת אריאל
צילום: יוסי אלוני
בהמשך פנה הסטודנט להנהלת אוניברסיטת תל אביב בבקשה להבין מדוע נעשית האפליה הזו, ובתגובה התקשרה אליו מנהלת הספריות במוסד שאמרה לו כי ההבדל בין הסטודנטים מקורו בהסכם שחתם ור"ה (ועד ראשי האוניברסיטאות) בין כל המוסדות, אולם מכיוון שאריאל איננה חברה בור"ה, היא מוחרגת. "היא גם אמרה שיש עשרות סטודנטים מאריאל שמבקשים ללמוד בספריות במהלך השנה אולם כולם נדרשים לשלם בשל ההסכם", אמר הסטודנט והוסיף "כולנו יודעים למה אריאל לא חברה בור"ה".
כשפנינו לבדוק מה המצב ביתר האוניברסיטאות החברות בור"ה, גילינו להפתעתנו כי היחידה שמתעקשת לשמור על "ההסכם" היא אוניברסיטת תל אביב. בבר אילן,בעברית, בבן גוריון, בחיפה ובמכון ויצמן הסכימו לקבל אותנו בהצגת תעודת סטודנט בלבד בלי לבחון היכן הוא לומד.
נזכיר כי ב-2012 הגיש ור"ה עתירה לבג"ץ נגד הפיכת אריאל לאוניברסיטה בישראל ומאז באופן עקבי מונע מהאוניברסיטה להפוך לחברה בוועד. פרופ' אשר יהלום, יו"ר ארגון הסגל הבכיר באוניברסיטת אריאל, אמר בעבר בשיחה עם 360 כי "היו פעולות בניסיון למנוע את הצטרפותנו לור"ה. אוניברסיטת תל אביב ומכון ויצמן הודיעו בעבר כי אם אריאל תצטרף לוועד הן יפרשו ממנו". לדבריו "בישראל פועל חוק החרם, שאם אתה נמנע מקשר עם מישהו כי הוא ביו"ש אז אתה עומד בפני עונש מאסר. כמכללה היינו חברים בוועד ראשי המכללות, ואני לא מכיר ארגון שעושה אפליה כלפי עובדים או מעבידים הנמצאים ביו"ש, כפי שנעשה בור"ה".

שוויון בספרייה?
צילום: Gary tamin - sxc
מאוניברסיטת תל אביב נמסר בתגובה: "בהיותה אוניברסיטת המחקר הגדולה בישראל, הספריות של אוניברסיטת תל אביב עמוסות במשך כל היום, ובתקופת הבחינות אף בלילות. כשמגיעים סטודנטים מחוץ לאוניברסיטה, הספריות מלאות עד אפס מקום עד שהן מתקשות לתת שירות לציבור הסטודנטים של האוניברסיטה עצמה. עם הגידול במספר המוסדות האקדמאיים הפועלים במרכז הארץ, ובהעדר תשתית הולמת של ספריות במרביתם, חלה עלייה חדה בביקוש של סטודנטים, מחוץ לאוניברסיטה, לקבלת שירות חופשי בספריות של אוניברסיטת תל אביב.
"בנוסף, הספריות של אוניברסיטת תל אביב פועלות תחת תקציבי רכש מוגבלים והדוקים. תקציבים אלה מיועדים לרכישת מאגרי מידע וספרים, כאשר מחיר השימוש במאגרי המידע, שעלה דרמטית בשנים האחרונות, נגזר ממספר המשתמשים הפוטנציאלי. כדי להימנע מעומס כספי ותפעולי בלתי סביר, ועל מנת למנוע פגיעה חמורה בשירות לסטודנטים של אוניברסיטת תל אביב, החליטה האוניברסיטה שלא לאפשר בתנאים הנוכחיים שימוש חופשי למוסדות אקדמאיים חדשים.
יצוין כי ההסדר הקיים עם האוניברסיטאות הוותיקות, מבוסס על ההנחה, שמספר הסטודנטים המשתמשים בשירותים ההדדיים הבין-אוניברסיטאיים אינו גבוה, ולכן ניתן לתת את השירות בחינם". מאוניברסיטת אריאל נמסר: "הנושא, כחלק מבניית מערך היחסים עם ור"ה, מטופל במשותף בימים אלו".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg