גבאי נחשף כליכודניק, בעבודה יכולים להאשים רק את עצמם

היו"ר החדש מעולם לא האמין במפלגה שעליה השתלט, אך הייאוש בעבודה היה כה גדול, שחבריה המליכו את הבחור הנחמד שבמקרה עבר בסביבה. התבטאויותיו האחרונות של גבאי רומסות את הנרטיב של המפלגה, וימי החסד שלו אוזלים

שלום ירושלמי | 17/10/2017 23:30
תגיות: חדשות,אבי גבאי,מפלגת העבודה
ההתבטאויות האחרונות של אבי גבאי לא צריכות להפתיע את מי שהתחקה אחרי האיש. גבאי הוא בן למשפחה ליכודניקית ירושלמית. הוא גם הודה שהצביע לליכוד בעבר. הסביבה החברתית של גבאי ימנית, והוא אוהד של בית"ר ירושלים - שאינה קבוצה אדומה.
 
צילום: מרים אלסטר, פלאש 90
''לא האמין במפלגת העבודה מעולם''. אבי גבאי צילום: מרים אלסטר, פלאש 90

גבאי לא האמין במפלגת העבודה מעולם. הוא הצטרף לכולנו שאותה מנהיג משה כחלון, ולא לעבודה. כחלון בדעותיו המדיניות עומד מימין לליכוד. כחלון היה מראשי המורדים נגד אריאל שרון בליכוד, כאשר ביצע את ההתנתקות מעזה ב-2005. כחלון גם היה ראש הלשכה של עוזי לנדאו, אחת הדמויות הקיצוניות ביותר בתולדות הליכוד.

פעילים במפלגת העבודה, שהיום מופתעים וחלקם אפילו רוצים לוותר על חברותם בעבודה בעקבות הדברים של גבאי על ההתנחלויות, צריכים להאשים רק את עצמם. אם הם היו קונים מכונית, בטח שהיו בודקים היטב את ההגה. כאן הם בחרו מנהיג על עיוור. סביר להניח שהמצב של העבודה היה כל כך נואש, עד שכל בחור נחמד היה זוכה בכתר ההנהגה. הבוחרים נתנו לו את האמון ועכשיו הם מגרדים את הראש.
 
צילום: יוסי זליגר
צריכים להאשים רק את עצמם. מפלגת העבודה מצביעה בוועידה צילום: יוסי זליגר

גבאי אמר שלא יצרף את הרשימה המשותפת לקואליציה שלו, ובהמשך הודיע שלא צריך לפנות התנחלויות לטובת הסדר מדיני. קודם לכן התבטא נגד חלוקת ירושלים. הדברים נשמעים הגיוניים, אבל לא כאשר הם באים מכיוון יו"ר מפלגת העבודה.

גבאי הורס את הנרטיב של המפלגה, שכל המצע המדיני שלה מושתת על ויתורים טריטוריאליים תמורת שלום ועל פתרון שתי המדינות. ח"כ עמר בר-לב, שהתמודד על ראשות המפלגה מול גבאי, מציע את חוק פינוי-פיצוי שנועד לפנות מתנחלים אפילו בלי הסדר. גבאי אומר שגם עם הסדר הם צריכים להישאר. יחי הבלבול.
 
צילום: אריק סולטן
יחי הבלבול. ח''כ עמר בר-לב צילום: אריק סולטן

גבאי מבין שהעם נוטה ימינה ולכן רוצה לספק תוכנית שתמצא חן בעיניו. זו הדרך שלו למשוך מצביעים מהליכוד. גם יצחק רבין הפך לנץ ימני רגע לפני שניצח את הליכוד בבחירות 1992, אבל גבאי הוא לא רבין, והוא לא יכול לעשות הכל בלי להיראות חשוד. כאשר גבאי מציג תכנית מדינית שאינה שונה מזו של זאב אלקין (הרי שניהם רוצים להגיע להסדר בלי לפגוע בהתנחלויות), אין סיבה מיוחדת שהציבור הימני יעדיף את גבאי וישים אמת בקלפי.

 
אתמול, במשך כל היום, גבאי היה צריך להסביר את דבריו. רוב הבכירים במפלגת העבודה מילאו את פיהם מים. את הטענות שלהם נגד יו"ר המפלגה הם פיזרו רק בשיחות פרטיות. גבאי נחשב עדיין למנהיג חדש בעבודה ואיש לא רוצה להיות זה שיחרב לו את הקדנציה, שלושה וחצי חודשים בלבד אחרי שנבחר.
 
צילום: יוסי זליגר
מחכה לו בפינה. ח''כ עמיר פרץ בועידת מפלגת העבודה צילום: יוסי זליגר

שלי יחימוביץ העניקה היום לגבאי גיבוי, אבל כולם מחכים לו בפינה ובראשם ח"כ עמיר פרץ. אם גבאי יוכיח שהתוכניות שלו עוזרות למשוך למפלגת העבודה קולות מהליכוד ולא רק מיש עתיד, הם יתנו לו לעבוד. אם גבאי ירד בסקרים, ויצטייר כמי שלא יכול לפרוץ את שורות הימין ולהביא שלטון, הוא יהיה בצרות צרורות.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

שלום ירושלמי

הפרשן הפוליטי של nrg ו"מקור ראשון", תושב ירושלים. בוגר האוניברסיטה העברית במדעי המדינה. אוהד הפועל י-ם בכדורסל

לכל הטורים של שלום ירושלמי

המומלצים

פייסבוק