אהוד ברק לא מתכוון להיות מספר 2 של אף אחד

גבאי נבחר, אבל ברק לא מודיע שיהיה מוכן להיות הדמות הביטחונית בעבודה, שגבאי כל כך משווע לה. ברק ימשיך יחפש לעצמו פלטפורמה מתאימה להנהגה

שלום ירושלמי | 17/11/2017 8:49
תגיות: אהוד ברק, דעות
החללית של אהוד ברק מתחילה לתפוס כיוון. אחרי כותרות הראיון שלו בערוץ 12 (שישודר במלואו במוצאי שבת) מתבררים שלושה דברים ביתר חדות: ברק מבקש לחזור ולהנהיג את המדינה; שנית, ברק רוצה לעמוד בראש פלטפורמה ולא מוכן להיות מספר שתיים של אף אחד; שלישית, ברק לא יוותר ויילחם עד הבחירות כדי לשבת על הסוס במרוץ מול בנימין נתניהו.

ברק ממשיך בקמפיין מסודר שאותו התחיל מאז הבחירות האחרונות, פחות או יותר. סדרת הציוצים בטוויטר, הפוסטים בפייסבוק, הראיונות ברדיו ובטלוויזיה נגד ראש הממשלה נתניהו ושיחות הרקע שניהל לאורך השנים הללו לא היו התפרצויות זעם של אזרח ממורמר. ברק זיהה את אוזלת היד של האופוזיציה ואת חוסר הכישרון בעימות מול נתניהו והחליט להיות בוטה ונחרץ פי כמה. פעמים רבות הוא הצהיר כי הוא האופוזיציה האמיתית לנתניהו, יחד עם אלדד יניב ומני נפתלי. ככל שעבר הזמן כך הוחרפו המסרים, עד שכינה את דרכי פעולתו של נתניהו והליכוד "ניצני פאשיזם".
 
צילום: אבישג שאר ישוב
אהוד ברק בכנס הרצליה. לא מודיע שיהיה מוכן להיות הדמות הביטחונית בעבודה. צילום: אבישג שאר ישוב

ברק לא הסתפק בכך. הוא ישב בדירתו במגדלי השופטים בתל אביב ותכנן גם את הפרקטיקה הפוליטית, כי הרי אי אפשר לרוץ לבד. ברק חבר אל קבוצה שנקראת "מפקדים למען ביטחון ישראל" ואימץ, או שהם אימצו את הפתרון המדיני שלו, שעיקרו קביעת קו גבול מיידי בין ישראל והפלסטינים. בקבוצה הזו חברים האלוף (מיל) אמנון רשף, ראש המוסד לשעבר שבתי שביט ומפכ"ל המשטרה לשעבר, אסף חפץ. במהלך הזמן נצפו בחוצות הערים ובדרכים הבינעירוניות גם מודעות ושלטים שקוראים לברק ליטול את המושכות. אם ברק לא תלה את הכרזות הללו בעצמו, הוא בוודאי לא היה הראשון שהלך להסיר אותן.

ברק גם הלך ודחק בציבור לגייס אותו להצלת העם והמולדת. "הגיעה עת ההכרעה, הגיעה על הפעולה", הוא קרא בפוסט שפרסם באפריל האחרון בפייסבוק, בסגנון שהזכיר קצת את המניפסט שהופץ בימי המהפכה נגד הצאר ברוסיה לפני 100 שנה. הציבור לא יצא מכליו והפגנות התמיכה לא הקיפו את הבניין ברחוב שאול המלך 1. ברק, מצדו, החל לגלות עניין מחודש במפלגת העבודה, שאותה הנהיג בעבר. בפריימריס האחרונים שהתקיימו בתחילת יוני הוא תמך באבי גבאי (למרות שפעם הצהיר כי דווקא סתיו שפיר צריכה להיות המנהיגה הבאה של העבודה).

גבאי נבחר, אבל ברק לא מודיע שיהיה מוכן להיות הדמות הביטחונית בעבודה, שגבאי כל כך משווע לה. הוא רוצה להוביל בעצמו. בראיון עם אברמוביץ הוא עשה עוד צעד קדימה והכריז שהוא "בשל וכשיר להיות ראש הממשלה יותר מכל אחד אחר" וגם מגבאי, כמובן. הדברים פורמים לדעתי את הקשר בין ברק והעבודה, שגם כך היה רופף מאד. במפלגה הזו לא ישכחו איך ברק פירק אותם לרסיסים, הקים את מפלגתו, עצמאות, והלך להצטרף לממשלת נתניהו. חבר הכנסת איתן כבל היטיב לבטא את ההתנגדות הזו. "ברק החזיר את נתניהו לעצמו", הוא טען.

ברק ימשיך יחפש לעצמו פלטפורמה מתאימה. אם העבודה או מפלגה אחרת לא מציעים לו את הבכורה, מדוע שלא יקים לתחייה את מפלגת העצמאות, יצרף את החברים מקבוצת המפקדים למען ביטחון ישראל וכוכבים אחרים וירוץ בבחירות הבאות? אז זהו, שגם לציבור אין כנראה זיכרונות טובים מהימים שבהם ברק היה כאן ראש הממשלה ורשימה חדשה כזו עלולה לגרור פדיחה בקלפי, ובטח שלא לנצח בבחירות. בראיון עם אברמוביץ ברק חולם על בחירות ישירות, כפי שהיו פעם, וטוען כי בסקרים שבידו הוא מנצח את נתניהו, לפחות בציבור החילוני.

אבל הבחירות הישירות עברו מן הארץ, השיטה הקיימת לא מיטיבה עם ברק, אבל הוא לא יתייאש ולא ירים ידיים עד אשר הציבור יאמין, אם יאמין, שרק הוא האיש והאלטרנטיבה האמיתית.



היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

שלום ירושלמי

הפרשן הפוליטי של nrg ו"מקור ראשון", תושב ירושלים. בוגר האוניברסיטה העברית במדעי המדינה. אוהד הפועל י-ם בכדורסל

לכל הטורים של שלום ירושלמי

המומלצים

עוד ב''דעות''

פייסבוק