ראשי > הרשת > איך זה עובד?
בארכיון האתר
איך עובד PVR (מקליט וידאו דיגיטלי)?
ארז בן-ארי מוחק עוד תעלומה טכנולוגית. והפעם: PVR
לכתבה הקודמת דפדף בהרשת לכתבה הבאה
ארז בן-ארי, עסקים און ליין
19/1/2005 9:09
בארצות הברית ובאירופה, מקליטי הווידאו האישיים, המכונים בפי העם "טיבו" (TiVo, על שם החברה שייצרה את המכשיר
הראשון מסוגו), שינו את תרבות צריכת הטלוויזיה לפני שנים רבות. עכשיו הם מגיעים גם אלינו: חברת הלווין יס
כבר מוכרת אותם, ובקרוב גם מנויי חברת הכבלים הוט יוכלו ליהנות מהם.
 
מקליט הווידאו האישי (PVR) הוא למעשה גרסה משופרת של הממיר הדיגיטלי שכולנו מכירים. ההבדל הגדול: בנוסף ליכולת להחליף תחנות, להציג את לוח השידורים ולעבור לתוכניות שסומנו, מסוגלים המכשירים גם להקליט את התוכניות לצפייה מאוחרת יותר.
 
אז מה ההבדל בינם לבין מכשיר וידאו רגיל? ב-PVR לא צריך קלטות, אין צורך להתבלבל עם תכנות המכשיר להקלטה עתידית, איכות ההקלטה טובה יותר, ובעיקר – הוא נוח מאוד לשימוש.
 
הטכנולוגיה שעומדת מאחורי המכשיר מוכרת לכולנו: דיסק קשיח, בדיוק כמו במחשב אישי. למעשה, ה-PVR הוא מחשב הדומה מאוד למחשב הביתי שלנו. המחשב מריץ מערכת הפעלה ייחודית עם תוכנה המציגה את לוח השידורים, מקבלת פקודות מהשלט ומחליפה ערוצים, ומנצל את העובדה ששידורי הכבלים והלווין מגיעים אל הממיר בצורה דיגיטלית, כמו קובץ נתונים הדומה מאוד לקובצי MPEG שאנחנו רגילים להריץ במחשב הביתי. כאשר תבקשו לסמן תוכנית להקלטה, המכשיר ישמור את המידע על הדיסק הקשיח, יחד עם מידע טכני על התוכנית כמו זמן השידור המקורי, שם הפרק או הסרט ותקצירו. כשתרצו לצפות בהקלטה, המכשיר יציג את רשימת התוכניות שבדיסק ויאפשר לכם לבחור מה לראות.
מקפיאים את החדשות
תכונה נוספת שמציעים מכשירי ה-PVR היא היכולת להקפיא את השידור החי בטלוויזיה (Pause). אחרי לחיצה על כפתור ההקפאה, יתחיל המכשיר להקליט את השידור הנוכחי בזמן שהוא מציג תמונה קפואה. לחיצה על כפתור השחרור תמשיך את התוכנית מהנקודה שבה עצרתם, בזמן שהמכשיר ממשיך להקליט.
 
המגבלה העיקרית של המקליטים האישיים היא נפח הדיסק הקשיח. הדגמים המשווקים בארץ הם בעלי זיכרון בנפח 80 ג'יגהבייט, שמסוגל להכיל כ-40 שעות הקלטה (בחו"ל אפשר למצוא מכשירים בעלי דיסקים בנפח 160 ג'יגהבייט ואף יותר, ומכשירים שמאפשרים למשתמש להתקין דיסק לבחירתו). הנפח שתופסת שעת שידור עשוי להשתנות, מאחר שתכנים שונים משודרים באיכויות שונות.
 
במכשירים מסוימים, המשווקים בחו"ל יכול המשתמש לבחור איכויות הקלטה שונות, וכך לדחוס יותר שעות על הדיסק שלו, במחיר של אובדן איכות מסוים.
עמודו! צילום: רייטינג
מקליט וידאו ביתי
מקליטי הווידאו הביתיים צפויים לעלות בישראל כ‭2,500-‬ שקל בשלב הראשון, אבל סביר להניח שמחיריהם יצנחו בהמשך הדרך. בארצות הברית מכשירים דומים נמכרים במחירים שמתחילים ב‭100-‬ דולר, ודגמים ישנים או משומשים אפילו בפחות – אבל השירות הנלווה עולה פי 4 מבישראל.
 
אין הרבה טעם לייבא לארץ מכשיר כזה, כי רוב המכשירים לא מתאימים למערכת ההצפנה הייחודית שבה משתמשות HOT ו-YES, ובוודאי שהם לא יפעלו עם לוח השידורים האלקטרוני. אלטרנטיבה מעניינת היא שימוש במחשב אישי עם כרטיס טלוויזיה. בעזרת מתאם אינפרהאדום מיוחד, יכול המחשב להורות לממיר שלכם להחליף תחנות, ובאמצעות תוכנה מיוחדת ניתן להקליט את השידור מהממיר בקובץ ‭.MPEG‬ לאחר מכן, ניתן לצפות בתוכנית במחשב, או לצרוב אותה על תקליטור DVDולצפות בה בטלוויזיה. זה יותר נוח מווידאו רגיל, והאיכות גבוהה יותר.

חדשות
חיי רשת
טיפים
גאדג'ט
גיימינג
סלולר
  מדד הגולשים
ויאקום תובעת...
                  15.49%
פלאפון מצטרפת...
                  9.86%
לעקוף את חוק...
                  8.45%
עוד...

מקליט הווידאו האישי של yes: מבחן ראשון
ה-VOD של הוט: הצצה ראשונה
סקירה של שירותי ה-PVR בישראל

איך זה עובד?
איך עובד אינטרנט במטוס?  
איך עובד PayPal?  
מחשב שחמט  
עוד...