 |
מתכון טוב עובר מאם לבת, וזה שממשיך לדורות הבאים - רק משתבח. שרה ליפקין, בת למשפחה פרסית מאזור משהד שבפרס, החליטה לפני כשנתיים לארוז את המטבח המשהדי בחוברת קטנה, ''שטיח פרסי'', שמכילה 140 מתכונים פרסיים, בעשר קטיגוריות שונות. ''זה עולם שהולך ונעלם'', אומרת ליפקין, שמבקשת לשמר אותו ''למען המשפחה, הדור הבא
והחברים שאוהבים אוכל פרסי''. המתכונים נאספו ממבשלות מבוגרות ממשפחת משיח וממשפחת בצלאל, שכל אחת מהן שפית ברמה גבוהה. הם מאוד עשירים, כדרכו של המטבח הפרסי, שמייחס לבישול חשיבות רבה.
ליפקין מסבירה שבתרבות הפרסית אשה מוצלחת היא אשה שיודעת לבשל, ומשפחה שמכבדת את עצמה זו משפחה שמבשלת הרבה ועשיר.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
הכי פרסי שיש
|
 |
|
 |
 |
 |
|
הקהילה המשהדית עברה תלאות רבות. אנשיה היו אנוסים כ-100 שנה ונאלצו לחיות כמוסלמים, מפחד הרדיפות, עד 1930. בחוברת, שאינה נמכרת לצורכי רווח, שזורים לצד המתכונים הנפלאים גם סיפורי הקהילה. מתכון: ר'ובלי עשיר אורז זה הכי פרסי שיש ואם כבר אורז, הלכנו על המתכון הכי חגיגי: ''ר'ובלי עשיר''. זהו תבשיל עשיר שיכול לבוא במתכונת צמחונית או בשרית, בתוספת פירות יבשים. |  |  |  |  | |
|