ראשי > סטייליסימו > אוכל > כתבה
בארכיון האתר
קופי טו ג`ו
מבחן טעימה מכונן לשבעה מותגי קפה קר מובילים. יש מנצח בנוקאאוט
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
גבי בר חיים
23/5/2004 10:51
בקיץ אין אג'נדה. ברגע שהטמפרטורה עולה לדרגת מנגל, עקרונות מוסריים מתפוררים ואסכולות אסתטיות נמסות, כאסקימו לימון בארבעים מעלות. כך ניתן למצוא אנשים בעלי קודים אסתטיים מפותחים בדרך כלל  מסתובבים במרחב הציבורי נעולים בסנדלי סבא ובגופיות כעורות, צופים בשקיקה בפריים טיים וטובלים בזיעה ובחוסר ביקורתיות בהתאמה. התירוץ לפיאסקו: חם מדי.

אז יכול להיות שגם בזה אשם החום בלבאנט, אבל גם בקפה קר אין אג'נדה. בניגוד לחורף, בו כל אחד הופך מגה דיזיינר לעניין, כולל הקפדה פאשיסטית על סוג האספרסו, רמת הקצפת החלב וגודל הכפית, בקיץ החוק היחיד הוא קור מקסימלי, עם עדיפות
לטקסטורה ברדית. חוץ מזה, הכל מותר. על איכות, כמו גם ידיעה מה באמת שמים לך בכוס כולם מעדיפים לוותר.

גם הקיץ, רשתות בתי הקפה מנסות לדהור על חוסר הביקורתיות האיזראלית, ומציעות שלל ורסיות - בינוניות ברובן - על האבטיפוס הקלאסי. אבל שנייה לפני שמתחברים באינפוזיה לקשית, שווה לדעת איפה ימכרו לכם אולקוס מהגיהנום ומי באמת מספק אובייקט ראוי לשליקה. כעובד הזר של המערכת במשימת הבלהה, ואחרי עשרות מוכרות חמוצות פנים, אלפי כוסות קפה קר וצרבת אחת, אני מכריזה בזאת על המנצח והמפסידים של הז'אנר לקיץ הקרוב. לגבי אג'נדה מהודקת, כנראה שעדיף לחכות לחורף. חם מדי.
קופי טו גו
הרשת שמפעילה עשרות עגלות קפה ברחבי הארץ מציעה קפה קר ברדי בגודל אחיד, הנקראת גרניטה קפוצ'ינו, או לעיתים אייס קפוצ'ינו, בסוג של חוסר החלטיות או מקצועיות, תחליטו אתם.

מרכיבים: לטענת המוכרת, היצירה מורכבת מאספרסו, חלב ואבקה סודית של הרשת, המעורבלים במכונה.

מבחן התוצאה: כבד פחד. יותר מזה - מתקבלת יציקה שיושבת בבטן כארוחה בת שבע מנות. האספרסו לא מורגש, ואחרי השלוק נשאר על הלשון טעם לוואי מלאכותי ומריר. הימור שלנו: האבקה אשמה בהכל , וזה לא חלב, אלא שמנת. או שזה סתם מקולקל. עם זאת, לכוס מצורף קש, המתפקד גם ככפית בצידה התחתון, וטוב שכך - כי באמת מדובר בסמבטיון כבד.

בשורה התחתונה: ג'יפה.

מחיר: מ-7.40 באוניברסיטאות ועד ל-17 ש"ח בבית הקפה של הרשת ובעגלות יקרניות במיוחד.
אספרסו בר
כיוון שהרשת מסרבת לכלול בשורותיה קפה קר קלאסי נבחר אובייקט שמכונה בז'רגון המקומי כאייס קפוצ'ינו.

מרכיבים: לטענת המלצרית בדקות ההזמנה, מדובר בתערובת של אספרסו, חלב וקרח.

מבחן התוצאה: מסיבה מסתורית כלשהיא, מי הסוכר לא הצליחו להגיע בצד, וכך נכנענו למתיקות גורפת מדי. האספרסו לא הורגש, ואחרי הלגימה התקבל טעם לוואי מטריד. בהמשך, ולאחר הצקות חוזות ונשנות התגלה כי הקפה כולל גם אייריש קרים. הייתכן שזו הסיבה לטרגדיה?

בשורה התחתונה: אוף.

מחיר: התענוג מגיע בשני גדלים:  15-17 ש"ח.

הקפה של אספרסו בר. טעם לוואי מטריד (צילום: גבי בר חיים)
קפה ג'ו
הקפה הקר של הרשת מכונה קפוא ג'ו ומורכב מאספרסו של הרשת, חלב, קרח ושיקוי סודי, עליו המלצר החביב סירב להרחיב. בהתחשב בתערובות הסודיות שנתקלנו בהן קודם לכן, מיד ציפינו לרע מכל.

מבחן התוצאה: ניצחון בנוק אאוט על כל הדגמים האחרים. מדובר באובייקט קרימי במידה, בעל מתיקות מתונה שמשאיר תחושת מרירות נעימה בפה. השמחה מתעצמת כיוון שיש שני גדלים, במחירים סבירים יותר משל רוב המתחרים האיכותיים.

בשורה התחתונה: שאפו.

מחירים: 14-17 ש"ח.
 
הקפה הקר של קפה ג'ו. ניצחון בנוקאאוט (צילום: גבי בר חיים)
ארומה
ברשת הירושלמית מציעים אובייקט ברדי בשם אייס ארומה. ע"פ המוכר, שהמליץ עליו בחום, המרכיבים הם אבקת קפוצ'ינו של הרשת, חלב, קרח וסוכר וניל. אין אספרסו אמיתי.

מבחן התוצאה: למרות החשש המוצהר מאבקות, מדובר בנוזל חביב בהחלט. הטעם מתוק במידה, אין תחושה מלאכותית ורק חוסר המבחר בגדלים מאכזב.

בשורה התחתונה: אפשר לנסות.

מחיר: 15 ש"ח.
אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...

אוכל
להצמיח כנפיים  
דג בורי עם חומץ וטחינה  
יאללה, תעמיסו: בואי כלה  
עוד...