 |
בראשית היו הברים הקטנים והאפלוליים. הברמן, שהיה אחראי על הגשת המשקאות, ניהל את המטבח, והחליף את המוזיקה שבקעה מהטייפ. את המזון שהגישו המלצריות הן הניחו על שולחנות נמוכים, לצדם שרפרפים. הצבע השולט היה בורדו או שחור, ובין אם זה היה בירושלים, בתל-אביב, בחיפה או בבאר-שבע, הגורמה של אותם ברים היה קבוע: פלטות של מטוגנים, שבהם לא ניתן היה להבחין בטעם בין הנקניקייה המתפצלת לבין הסיגר המרוקני. לאלו שבאמת רוצים להיזכר בימים ההם, נספר על פלטות הגבינות, ועל צלוחיות הבוטנים והזיתים. המתוחכמים הגישו טוסט גבינה עם ירקות חתוכים גס, והמשותף לכל אלו היה הטעם הנורא של
השמן השרוף, והתחושה שהאוכל ביקר במטבח כמה פעמים. ככה זה היה פעם, ולא מדובר על שנות דור - מקסימום 15 שנה. בישראל של המילניום החדש גם הברים עברו שינוי מרחיק לכת. לא עוד בר קטן המדיף ריח של עובש, אלא מגהבר: מושג חדש, הטומן בחובו מתחם רחב-ידיים, עם לא פחות מ-100 מקומות ישיבה, ועם השקעה של מאות אלפי שקלים. לא עוד בר רגיל, אלא מסעדה על בר, לאונג'-בר, ועוד מגוון רחב של שמות עם המילה בר בתוכם. את מקומו של הטייפ תפסו עמדות די-ג' יי מקצועיות, ואת המטבח הקטנטן שמאחורי הווילון תפסו שפים בעלי שם, שהרימו תפריט שלא מבייש את הטובות שבמסעדות הגורמה.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
פאפאדם במקום בוטנים
|
 |
|
 |
 |
 |
|
הקיצ'ן-בר "איסט", הממוקם במתחם התחנה המרכזית בתל-אביב, היה בין הראשונים שהבינו את הפוטנציאל הטמון בהחלטה להגיש אוכל משובח לצד האלכוהול, ובכך לתפוס את הלקוחות לערב שלם, שיכלול הרבה אלכוהול ואוכל טוב לצדו. רועי סופר וניצן רז, שני שפים שהגיעו ארצה לאחר שהות בניו-יורק, הצטרפו לאחרונה לשורות הבר, כשבעברם ניסיון במסעדות הנחשבות ביותר, דוגמת "סושי-סמבה" ו"נובו". עמית ברנון, מבעלי ה"איסט", טוען שמלכתחילה יועד המקום לכך. "זו לא המצאה שלי. בארצותהברית מקובל ללכת למקומות בהם אוכלים ארוחת ערב לא כבדה לצד האלכוהול, ובהם המוזיקה עולה מעלה במהלך הערב לפי האווירה. אם פעם הגישו בוטנים ליד האלכוהול, אצלנו מגישים פאפאדם, שזה מעין לחם הודי דק מאוד, שעשוי מקמח עדשים, כשגם שאר התפריט מושפע מאוכל רחוב אסיאתי". רק לפני עשרה ימים נפתח הבר "למינה", במתחם יד-חרוצים בתל-אביב. את התפריט במסעדה ערך השף איתי ספיבק, המתמחה בתפריטי ברים, יחד עם יניב אדרי, אחד מבעלי המקום. הבר, המעוצב מהכניסה ועד השירותים, יהפוך בוודאי לאחד המקומות החמים ביותר בתל-אביב, במיוחד בשל העובדה שכל פרט בו מוקפד: החל מהישיבה סביב הבר, המרפסת עם התאורה הצהבהבה, ושיפודי השרימפס המוקפצים במטבח. |  |  |  |  | |
|