 |
שיואו, מסתבר שאני ממש אוהבת כדורגל. זאת אומרת, אני לא, אבל זה מה שביקש ממני לכתוב העורך הנוקדני. בכלל, מסתבר שבחורות – ופתיחים - שלא חובבים את אמנות הכדור הם מה זה פאסה. כך, וכדי להתחמק מגיחוכי המבינים, ניסיתי להיזכר בכוח בביצועי העדר היווני שזכה באליפות. התוצאה: מיגרנה, והומאז' לסלט המקומי. במבט מקרוב, הזכייה של יוון באליפות היא די משעשעת, אפילו בשבילי. בניגוד למעצמות הכדורגל האלגנטיות, היוונים הביאו עימם למרקע חן חדשני של צלחת שבורה: למעשה, מדובר באחת הנבחרות הכעורות ששזפו את המסך, שלא לדבר על זה שכל אחד ואחד משחקניהם סובל מהקרחה קשה, כזו שלא נובעת ממאמץ אינטלקטואלי לוהט. אז
עזבו אותי מהזכייה. רק על כך שהם אינם דייויד בקהאם וונאביז מגיע להם הרבה כבוד. אבל כדי לעשות לחברים האלו מערוף אמיתי, בחרנו להיכנס להם למקום החשוב באמת – לצלחת, ולתוך הסלט היווני. הגרסה המסורתית ליווני, עליה נבנו אלפי ואריאציות, היא בעצם פשוטה עד כדי תהייה. בניגוד לדעה הרווחת, סלט יווני קלאסי לא כולל חסה, אלא מעט מרכיבי חובה: עגבניות, קצת מלפפונים, גבינת פטה והרבה שמן זית. לכבוד הזכייה, ביקשנו מארבעה שפים את הגרסה הפרטית שלהם לסלט המוכר, וכמו תמיד - כל אחד וההבקעה האולטימטיבית שלו. ואגב, מילה לנבחרת ספרד: יצאתם פארשים. קיוויתי לכתוב על פאייה. תתאמצו יותר בפעם הבאה, כן?
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
הגרסה הפשוטה
|
 |
|
 |
 |
 |
|
הסלט היווני של רועי לוי מ"וילה פולק"
לוי טוען כי מה שעושה את הסלט הזה הוא שימוש במרכיבים הטובים והטריים ביותר. לכן, אל תחסכו. החידוש בגרסה הזו הן הברוסקטות, שנרטבות ממיצי הסלט, ויוצרות אפקט של פנצנלה (סלט לחם איטלקי). געגועים לנבחרת איטליה, אולי?
המצרכים: 2 עגבניות אדומות ובשלות, חתוכות לרבעים 8 צנוניות, חתוכות לרבעים פלפל אדום, חצוי וחתוך לפרוסות פלפל צהוב, חצוי וחתוך לפרוסות כף עלי אורגנו 10 פרחי פטרוזיליה מסולסלת בצל סגול קטן, פרוס לחצאי טבעות לימון צהוב, רק החלק הפנימי (ללא הציפה) בצל ירוק, חתוך 10 זיתי קלמטה 1/2 כפית שום כתוש שמן זית מלח גס, פלפל שחור גרוס לברוסקטות: חצי באגט, חתוך לפרוסות שן שום חצויה שמן זית טימין 2 פרוסות של גבינת פטה איכותית ההכנה: 1. מערבבים את כל חומרי הסלט. משאירים את הסלט לעמוד כחצי שעה, לספיגת טעמים. 2. מורחים את פרוסות הבאגט בשמן זית, מעט שום וטימין. קולים בטוסטר חם לחצי דקה. הברוסקטות לא אמורות להיות שחומות. 3. להגשה - מסדרים שלוש ברוסקטות בצלחת עמוקה, ומערימים מעליהן את הסלט. מעל הסלט מניחים פרוסה של גבינת פטה.
|  |  |  |  | |
|