 |
אם אתם חילוניים או מסורתיים, בסביבות גילאי 18 עד 40, סביר שתשלקו לפחות אלכופופ אחד בקיץ הנוכחי. חברת "טמפו", שעומדת מאחורי סקר האלכוהול העדכני, טוענת כי האלכופופס - משקאות בעלי אחוז אלכוהול נמוך (5%, פחות או יותר), בטעמי פירות - הם הממתק הרשמי של העם בקיץ הלבנטיני, לפחות בכמה השנים האחרונות. למעשה, האלכופופס נצרכים על ידי 38 אחוז משתייני האלכוהול הקל, ומובילים על מיקסים אלכוהוליים, כוודקה רד בול המיתולוגי. הסטטיסטיקה המבעיתה הנ"ל מראה למעשה, כי שתייני ישראל, אם אפשר לקרוא להם ככה, זנחו את הכהלים האמיתיים והתפנו לצריכת תססים סכריניים לנשים. בחום הישראלי, הז'אנר הפך לאופציה מבוקשת לקהלי יעד נרחבים: ראשית, לאלה שאינם חובבים את הטיפה המרה, ושנית, לזאטוטות
שטרם פיתחו אהדה לאלכוהול הקלאסי, אך רוצות ליהנות מתפיסת ראש קלילה - כוסיות, בקיצור.
הכניסה המשמעותית של האלכופופס לשוק הישראלי התרחשה לפני כארבע שנים, וגרמה להיסטריה רבתי בקרב שתיינים, כמו גם בסביבת נשות חברה חובבות יין לבן חצי יבש. בזמנו, הקהל הישראלי לא הבחין ברובו בין מותגים חזקים או אנונימוסים, ולעלע בצמא בריזרים, לצד אופציות מוכרות פחות, כקאריביאן טוויסט (על בסיס רום), אריסטוף אייס (בסיס וודקה), רד סקוואר (וודקה) וצינזאנו 5 (נו, באמת). אבל אחרי שיאו של הז'אנר בקיץ הקודם, הגיע השוק להתייצבות של ממש. למעשה, ונכון לרגע זה, חולשים על השוק שלושה מותגים דומיננטיים, שלושתם מיצבו עצמם כאופציות אולטימטיביות ללגימה לא מחייבת. ואלה הם.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
סמירנוף אייס. לגבר בעל סגנון
|
|
 |
 |
 |
 |
|
סמירנוף אייס
|
 |
|
 |
 |
 |
|
אלכופופ מוגז בטעם לימון ועשוי ממותג הוודקה Smirnoff Red Label. משעשע לגלות כי המשווקים מגדירים את קהל היעד למשקה כ"גברים הרפתקנים, בטוחים בעצמם ואחראים בני עשרים פלוס - גבר בעל סגנון, שנון וצמא לנצל הזדמנויות חברתיות". ועל זה אנו אומרים, בסדר.
אחוזי אלכוהול: 5.6. מחיר: 11-25 שקל. יבואן: קוקה קולה
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
קמפרי מיקס. לא מזלזל באינטלקט
|
|
 |
 |
 |
 |
|
קמפרי מיקס ביתי
|
 |
|
 |
 |
 |
|
50 מ"ל קמפרי 2 כפיות מי סוכר 1/2 כוס מיץ תפוזים סודה
משקשקים את כל החמרים, פרט הסודה, בבלנדר/שייקר. מוזגים להיי בול, ואת המקום הנותר מכסים בסודה.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
בריזר תפוז או ליים ביתי
|
 |
|
 |
 |
 |
|
60 מ"ל רום בקרדי 1/3 כוס תפוזים/מיץ ליים 2 כפיות מי סוכר סודה משקשקים את כל החומרים, פרט הסודה, בבלנדר/שייקר. מוזגים להיי בול, ואת המקום הנותר מכסים בסודה.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
בריזר, הגרסה הדומסטית
|
|
 |
 |
 |
 |
|
אנסטסיה
|
 |
|
 |
 |
 |
|
10 עלי נענע, כתושה בכוס 1/2 שוט אוזו או עראק 1/2 כוס אשכוליות אדומות סודה קרח מועכים היטב את הנענע, כדי להוציא את הטעם החוצה. משקשקים את כל החומרים, פרט הסודה, בבלנדר/שייקר. מוזגים להיי בול, ואת המקום הנותר מכסים בסודה.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
מרענן הבית
|
 |
|
 |
 |
 |
|
גרסה פרטית וביזארית למרעננים השמרניים. והפעם - בסינתטיקה עסקינן.
שוט וודקה 1/2 כוס פאנטה שוקטה קרח משקשקים את כל החומרים, בבלנדר/שייקר. מוזגים להיי בול. לבעלי לב אמיץ מומלץ גם להציף בוודקה.
|  |  |  |  | |
|