ראשי > סטייליסימו > שגיא כהן
בארכיון האתר
הבת של
שגיא כהן הבין מדוע "האיטלקייה של אידי" היא לא מסעדה ששומעים עליה
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
שגיא כהן
30/7/2004 18:00
בדרך כלל כששומעים על מסעדת אידי באשדוד, זה נעשה באחד משני הקשרים. או שמישהו היה שם ומבשר ש"אתם יודעים מה, אידי זה כבר לא מה שהיה פעם", או שמישהו שחוזר מאשדוד יודע לגלות ש"אידי חזר לעצמו". קצת מוזר בהתחשב בכך שהמסעדה הזו לא באמת עוברת שינויים כל כך דרמטיים. ולכן הפעם נעלה את אידי על ראש שמחתנו בהקשר אחר.
 
לפני כארבע שנים פתח אידי מסעדה איטלקית מאחורי מסעדת הדגים המפורסמת. משום מה, המסעדה הזו היא לא מסעדה ששומעים עליה (לא במובן של "לא מה שהיה" ולא במובן של "חזרה לעצמה"), וזה קצת מוזר, כי לפחות על העיצוב צריך היה לשמוע. המסעדה היא חלל ענק, משהו כמו לופט מסרט או סדרה ניו יורקית (אלו שמלאות באנשים צעירים ויפים שאין להם עבודה, אבל גרים בדירות שדמי השכירות
שלהן מגיעים ל-15 אלף דולר בחודש). הצבע השולט על הקירות הוא כתום, מעל מסתובבים כתריסר ונטילטורים, ומהתקרה תלויות מחרוזות של צ'ילי מקסיקני, תירס ושום, מה שאומר שלפחות מבחינת העיצוב המסעדה יכולה להפוך בן לילה למסעדה מקסיקנית בלי שאף אחד ירגיש.
 
והאוכל? קצת מוזר. לא, סליחה, מאוד מוזר. הזמנו שתי מנות ראשונות, שתי מנות פסטה ושתי מנות אחרונות. אם מחברים יחד, יוצא שאכלנו ארוחה אחת מצוינת (אבל קצת יקרה) וארוחה אחת בינונית וחסרת ייחוד (ומאוד יקרה). הארוחה הטובה כללה מנה של אנטיפסטי שהיתה מגוונת ומוצלחת. הצלחת הכילה קצת חצילים בגריל, פלפלים כבושים בשני צבעים, כרובית מטוגנת קלות בתחמיץ נעים, פרוסות קישואים מתובלות וקצת בצל סגול מתקתק וטעים.

מנה באיטלקיה של אידי. צילום: אדי ישראל
הארוחה המוצלחת
הירקות היו טריים, הם לא יצאו ממקרר (תודה לאל) וקצת שמן זית גס (שיש על השולחן) וקצת חומץ בלסמי (כנ"ל) הפכו אותם למנת פתיחה חביבה בתכלית. אחר כך (שוב, זו הארוחה הטובה) הגיעו רביולי חצילים ברוטב שמנת. הבצק של הרביולי היה מוצק וגמיש, והם נעשו בדיוק על הדקה. המילוי היה קטיפתי והיה לו טעם עז של חצילים מתובלים היטב. לסיום הגיעה מנת קדאיף עם קרם חלבה מצוין ואגוזי מלך בדבש, שהיתה וריאציה יוצאת מהכלל על המתכון הקלאסי (בעיקר קרם החלבה, שהוא הצלחה אדירה).
 
עבור הארוחה הזו השארנו בערך 110 שקל. קצת הרבה בשביל כמה ירקות וקצת לוקשלך, אבל לא נורא, לפחות היה מוצלח.
 
אווירת לופט. צילום: אדי ישראל
אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...

שגיא כהן
עור לגויים: מסעדת דרלינג  
הפסקת תה: מסעדה בבייג'ינג  
כן, אדוני הבשר: מסעדת עב בשר  
עוד...