 |
/images/archive/gallery/135/994.jpg תה אלכוהולי. גם אופציה.
צילום: יחסי ציבור  |
|
|
הישראלי הממוצע שותה 200 כוסות תה בשנה. לכבוד הממצא, מוגש לכם מילון התה המלא |
|
|
 | דפדף בסטייל |  | |
גייל זאבי-ציבלין 29/7/2004 11:28 |
|
|
|
|
 |
עבור חלק מאיתנו תה וקיץ לא ממש הולכים ביחד, אבל למרבה הפלא, 87% מהאוכלוסייה בישראל שותים תה באופן קבוע ללא קשר לעונת השנה, ובממוצע כל אחד מאיתנו שותה כ-200 כוסות תה בשנה. האגדה מספרת שהתה התגלה כאלף שנה לפני הספירה בסין. הקיסר שן נינג ישב תחת שיח והרתיח מים לשתייה. באופן מקרי
נפלו מהשיח כמה עלים למים ושינו את צבעם וטעמם. אותו שיח היה "שיח התה", הנקרא "קמילה סינזית". התה נשאר במזרח הרחוק עד ראשית המאה ה-17. בשנת 1613 הוא הובא למערב, בתחילה להולנד ומשם לאנגליה, שנשארה בירת התה עד היום. התה הוא אולי עתיק-יומין, אולם הוא ממשיך להתפתח ולהשתדרג.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
אבן שושן - גרסת התה
|
 |
|
 |
 |
 |
|
בחברת "ויסוצקי" סיפקו לנו את המילון המלא לעולם התה: * תה שחור - מורכב מעלים שעוברים תסיסה מלאה על-ידי תהליך של ייבוש טבעי ואטי, בעקבותיו העלים מקבלים צבע כהה. התה השחור הוא הנפוץ ביותר בעולם. בכוס תה שחור יש שליש מכמות הקפאין שיש בכוס קפה. * תה ירוק - מורכב מעלים שאינם עוברים תהליך תסיסה, אלא ריכוך עלידי חימום או באמצעות קיטור. התה הירוק מכיל רכיבים אנטי-אוקסידנטיים בעלי סגולות רפואיות רבות. * תה אולונג - מורכב מעלים שעוברים תסיסה חלקית וצבעו חום-ירוק, טעמו עדין והוא נפוץ בסין. * ארל גריי - תערובת מיוחדת של עלי תה משובח מבושמת בשמן הברגמוט (סוג של הדרים). ארל גריי היה למעשה ראש ממשלת אנגליה, שחי בין השנים 1845-1764, אך זכור לכולם בשל התה הקרוי על שמו. האגדה מספרת שהתערובת ניתנה לו על-ידי פקיד בכיר בסין שחפץ להשפיע על קשרי המסחר בין המדינות. * צ'אי מסאלה - תערובת עשירה של עלי תה הודי עם תבלינים אקזוטיים: קינמון, הל, ג' ינג'ר, ציפורן ופלפל שחור. * צ'אי ורדים - תערובת של תה שחור הודי מאזור אסאם, מעורב בעלי ורדים וצמחי תבלין אקזוטיים נוספים, קינמון וקוקוס. מומלץ לשתות את הצ'אי עם ממתיק וחלב. * חליטות צמחים ופירות (ללא קפאין) - חליטות אלו אינן מכילות את צמח התה, אלא צמחים ופירות טבעיים. הן מעניקות תחושת רוגע, ואפשר לשתות אותן חמות או קרות. |  |  |  |  | |
|
|
|
|
|
|
|
|