 |
/images/archive/gallery/147/463.jpg בורגר פטריות. בגלל החלביות.
צילום: אלי דסה  |
|
|
נורית דנגוט-גפן קפצה לעסקית ב"לילית" וגילתה שם השקה בין טרנדיות, יצירתיות והמגזר הדתי |
|
|
 | דפדף בסטייל |  | |
נורית דנגוט-גפן 3/8/2004 11:05 |
|
|
|
|
 |
אם לשפוט לפי מספר המסעדות הטרנדיות הכשרות בארץ, הרי ששיעור המקפידים על קולינריה על-פי דת משה וישראל בטל בשישים. אבל אם לשפוט על-פי תגובות האימייל שלהם למדור זה - הם רוב לא מבוטל. הם ממהרים למחות כאשר אנו מגזימים - לטעמם, כמובן - בצילומים של שיקוצי-ים, אך בעיקר מלינים על-כך שמסעדות כשרות לא זוכות כאן לכיסוי הכבוד המגיע להן. אז זהו, שהסיבה לכך היא בעיקר בגלל שקשה למצוא אותן, אם רוצים משהו שהוא יותר משיפודייה, פחות מ'ברונו' היוקרתית במרומי מגדלי עזריאלי, ולא בבית-מלון - שבדרך-כלל שומר על כשרות במסעדותיו לא מאהבתה, אלא מחשש לאבד את דירוג הכוכבים שלו. הללויה! מצאנו אחת שהיא גם טרנדית, גם יצירתית, גם עושה מעשים טובים - ובעיקר נותנת מענה למפגש עסקי עם נציגי המגזר הדתי, בהשגחת הרבנות של תל-אביב. לילית, הממוקמת על רחוב מאז"ה פינת שדרות רוטשילד המשתקמות, מציעה שתי גרסאות לצהריים של עסקים: תמורת 47 שקלים מקבלים מנה ראשונה ומנה עיקרית קלילה יותר (פסטה, סופלה, סלט, כריך וכו,(' ותמורת 75 שקלים מקבלים אותו מבחר בין המנות הראשונות, אך ממשיכים לעיקרית מבוססת
דג. רוצים בשר? לא כאן. לילית היא חלבית. בחרנו ארוחה אחת מכל מקבץ. הראשונה אפשרה לנו לדגום מנה של נקטרינות צלויות בגריל עם גבינת פטה ורוקט, ומנה של בורגר פטריות על בריוש עם גבינת מוצרלה. הנקטרינות הצרובות והחמימות היו מעניינות, נגיעות הפטה היו בדיוק במידה (בניגוד לאסכולת הסלטים הענקיים והחונקים,( ומצע הרוקט בתחמיץ היה פריך וטרי. מנה קיצית מרעננת. את בורגר הפטריות בחרנו בשל הסקרנות, אך כמו שאומרים מעבר לים - הסקרנות הרגה את החתול. נטל לו השף מיני פטריות שונות, יצר מהן קציצה, כיסה אותה בפרוסת מוצרלה צמיגית, וארז בלחמניית המבורגר - כי בריוש זה לא היה. הטעם והמרקם הזכירו לי בעיקר את קציצות הירק שפעם מכרו בתוך פיתה לעוצרים מפאת הרעב בצומת קסטינה.
הבחירה של שותפי לארוחה היתה מוצלחת יותר: ריזוטו פטריות יער עם אורגנו ופרמז'ן, שהיה לחלוחי במידה מדויקת ואל דנטה כנ"ל, ולעיקרית דניס בגריל עם חמאת צ'ילי - דג שלם ועסיסי שהשתדרג בזכות הרוטב הטעים. שילמנו 10 שקלים האחד תמורת בקבוק דיאט ספרייט ומים מינרליים, וקיבלנו את לחם הבית עם חמאה.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
מעשים טובים
|
 |
|
 |
 |
 |
|
בשעה 13:30 המתה לילית תרתי משמע - גם היה מלא, כשמסביב למרבית השולחנות מסבים לא מעט חובשי כיפות, אבל גם האקוסטיקה חייבה להרים קול, כדי להשיג רמת קשב סבירה. רצפת הצפחה מתחת, והיעדר ספיגה אקוסטית מעל, מייצרים המולה מעיקה.
המסלול העסקי מקנה את הזכות לרכוש קינוח תמורת 20 שקל, במקום ,28 ואנחנו בחרנו בסורבה פירות יער עם קרם פרש. קיבלנו גביע צר ואלגנטי, עם כדור סורבה עשיר וחמצמץ, שישב על קרם פרש ממותק - שילוב נהדר, וכהגדרת הסועד מולי "גולת הכותרת של הארוחה." המסקנה היא שיש איפה לאכול אוכל כשר ויצירתי, ומאחר שלילית מתנהלת כעמותה שמעניקה הזדמנות שנייה לבני-נוער שלא קיבלו את זו הראשונה - באמצעות הכשרתם בתחומי המסעדנות - הרי שגם יוצאים בה ידי חובת מעשים טובים.
ונשאר רק הפרדוקס המביך, איך זה שמעוז מצוות שכזה התמקם לו דווקא תחת שמה של האלה האפלולית והאירוטית של המיתולוגיה הקדומה בארצות המזרח-התיכון העתיק.
לילית. רח' מאז"ה 42 תל-אביב. טל03-6298772 :' |  |  |  |  | |
|
|
|
|
|
|
|
|