ראשי > סטייליסימו > אוכל > כתבה
בארכיון האתר
אוכל מהצד
קרין גורן פורשת את מגוון האפשרויות של נשנושים לצד הבירה, ומבטיחה הנאה מוגברת
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
קרין גורן
8/8/2004 12:28
מרפסת. כוס בירה קרה. חברים. מה צריך יותר? כמה נשנושים ליד, אולי? כן, גם אתם, שמתהלכים עם כרס בירה קטנה ועגולה, שמתעצלים לקום מהספה ולהגיע לשלט כדי להעביר ערוץ בטלוויזיה, אלא מחכים (תוך כדי צפייה ב"טלטאביז‭("‬ ומחכים, עד שמישהו יעבור ויזרוק אותו לכיוונכם, גם אתם יכולים לפתוח שולחן נשנושים מפואר, מקסימום בתוך שעה (אזהרה: אם תפתחו בקבוק בירה במהלך ההכנה, זה עלול לקחת שעתיים‭.(‬
 
חוץ
מהצ'יפס (שדורש עבודת פריסה מייגעת-משהו) ומהפוקצ'ה שמכינים לבד (כן, כן‭,(‬ כל הנשנושים שלפניכם הם נשנושי רמאות. כאלה שמכינים בצ'יק, אפילו משדרוג של קופסאות שימורים (ע"ע זיתים משודרגים‭.(‬ אז מה יהיה לנו? שקדים מתובלים, זיתים משודרגים, מטבל לניגוב, ואפילו סלט ירוק טוב (אל תדאגו - לא מהסוג המרזה‭.(‬ עכשיו צריך לדאוג לבירה מהמקרר. מרפסת. חברים. ואתם מסודרים.
רצועות פוקצ'ה במטבל עדשים כתומות וכוסברה
מטבל עדשים כתומות, חמצמץ ומתובל, הולך יופי עם קרעי פוקצ'ה חמה. ממש לא חייבים להכין פוקצ'ה, אבל כדאי (ואל תיבהלו, זה לא מסובך‭.(‬ העצלנים יגישו את המטבל הבא עם גריסיני, או עם קרקרים קטנים, או אפילו קרעי פיתה - מרוחים בשמן זית וקלויים בתנור (במצב גריל‭.(‬
 
כמות: חומרים לפוקצ'ה גדולה וכחצי קילו מטבל
 
זמן הכנה למטבל: 40 דקות, זמן הכנה לפוקצ'ה: שעה (אל תיבהלו, זמני ההכנה כוללים מנוחה שלנו, כשהבצק תופח והעדשים על האש)
 
החומרים לפוקצ'ה:
חצי קילו קמח
חצי קוביית שמרים טריים (או חצי שקית שמרית)
כפית סוכר
כוס ורבע עד כוס וחצי מים פושרים
כף שמן זית
כפית גדושה מלח
תערובת תבלינים יבשים (טימין, רוזמרין)
3 כפות שמן זית
מלח גס
 
החומרים למטבל עדשים וכוסברה:
כוס עדשים כתומות, שטופות
2 כוסות מים
חצי כוס כוסברה, קצוצה גס
כף מיץ לימון
2 כפות שמן זית
כפית כמון
מלח ופלפל לפי הטעם
 
אופן ההכנה:מכינים את הפוקצ'ה:
 
שמים את הקמח בקערת מיקסר (או בקערה גדולה אם לשים בידיים‭.(‬ אם משתמשים בשמרים טריים, ממיסים אותם בשני שליש כוס מהמים עם כפית סוכר ומוסיפים לקמח. אם משתמשים בשמרית, מערבבים אותה לתוך הקמח ומוסיפים את הסוכר. מעבדים בעזרת וו לישה במהירות נמוכה ומוסיפים את המים בהדרגה.
 
כשמתחיל להתהוות בצק, מוסיפים שמן זית וכפית גדושה של מלח. ממשיכים ללוש ‭5)‬ דקות במיקסר ו‭10-‬ דקות בידיים‭,(‬ עד שמתקבל בצק אחיד, חלק, מבריק ומעט דביק. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לבצק שיכפיל את נפחו (בימים חמים אלה התהליך אורך כחצי שעה‭.(‬
 
מחממים תנור ל‭230-‬ מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומברישים את הנייר בשמן זית. מוציאים את הבצק מהקערה ומשטחים אותו בעדינות על תבנית התנור לעלה אובאלי בעובי של ס"מ. משקיעים את קצות האצבעות ליצירת שקעים על פני הפוקצ'ה. מפזרים תבלינים, שמן זית ומלח גס על פני הפוקצ'ה. אופים ‭20-15‬ דקות (זו לא טעות, אין צורך בתפיחה שנייה לפני האפייה‭,(‬ עד שהפוקצ'ה שחומה וקשה לעמוד בפני הריח. פורסים לרצועות ומנגבים במטבל.

מכינים את מטבל העדשים: 
מבשלים את העדשים במים עד שהן מתרככות. (משגיחים אם צריך להוסיף מים במהלך הבישול. חלק מהעדשים ייראו מעוכות, וזה בסדר‭.(‬ מצננים לחלוטין. מערבבים את העדשים עם כוסברה קצוצה, מיץ לימון, שמן זית, כמון, מלח ופלפל שחור. מגישים בקערה עם שמן זית מלמעלה, ומעט כמון לקישוט, עם רצועות פוקצ'ה לניגוב.
 
זיתים משודרגים. צילום: מיכל לנרט
שקדים קלויים מתובלים
שקדים נהדרים, מתובלים ומלוחים - הנשנוש האולטימטיבי ליד הבירה, שישאיר אתכם צמאים לעוד. תרגישו חופשי לשחק עם סוגי התבלינים ולהתאים אותם לפי הטעם ומידת החריפות הרצויה.

כמות: רבע קילו, זמן הכנה: 20 דקות

החומרים:
רבע קילו שקדים שלמים לא קלופים
2 כפות שמן זית
חצי כפית פפריקה מתוקה
קמצוץ צ'ילי יבש
כפית מלח
כפית כמון
שן שום כתושה
 
אופן ההכנה:   
מחממים תנור ל‭170-‬ מעלות. מפזרים את השקדים בשכבה אחידה על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, וקולים בתנור למשך ‭15-10‬ דקות, עד שהשקדים קלויים ומפיצים ריח נהדר בבית. מוציאים מהתנור ומניחים לשקדים להצטנן לחלוטין. מעבירים את השקדים לקערה ומערבבים עם שמן זית, פפריקה, צ'ילי, מלח, כמון ושום. מאחסנים בכלי אטום, ומגישים בקעריות קטנות, ליד הבירה.
אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...

אוכל
להצמיח כנפיים  
דג בורי עם חומץ וטחינה  
יאללה, תעמיסו: בואי כלה  
עוד...