ראשי > סטייליסימו > אוכל > כתבה
בארכיון האתר
אתם, נקו את המטבח
הסלבריטי-שף גורדון ראמזי יהפוך את מסעדות בריטניה לטובות יותר במסגרת תוכנית חדשה
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
גבי בר חיים
8/8/2004 15:09
גורדון ראמזי, הסלבריטי-שף שהפך את לונדון לאחת מבירות הקולינריה העולמיות, לא
עוצר באדום. לא מזמן הוא השיק פורמט חדשני בצ'אנל 4 הבריטי בשם
"סיוטי המטבח של ראמזי", שמעורר התרגשות גדולה בתחום תוכניות הבישול הטלוויזיוניות.
 
בתפריט: ראמזי, הידוע כשף קשוח מהגיהנום, מסתובב במטבחים של מסעדות כושלות, מווילס ועד יורקשייר, ומסייע בכל נושא מסעדני - מהשירות, דרך בניית התפריט וכלה בבדיקת כשירותם של השפים עצמם, תוך מתן שלל עצות וטיפים שימושיים. ובהתחשב באישיותו הקפדנית או שטנית של ראמזי (תלוי את מי שואלים), אין להתפלא אם הסדרה תכלול שלל גסויות וביטויים עסיסיים מבית היוצר. קבלו דוגמה מאמרת שפר של ראמזי לאחד המסעדנים האומללים: "הייתי מעדיף שלא להיות כאן, כי אני הולך לשרוף לך את המועדון".
יקיר הגסטרונומיה הבריטית
למי שעדיין לא הספיק לעשות היכרות, ראמזי נחשב כיום לשף הבריטי המצליח והמשפיע ביותר. אחרי קריירת כדורגל נאה בנעוריו, הוא בחר לכבוש את המטבח במקום שערים מזדמנים, ופצח בהתמחות בלונדון, כמו גם בשלוש שנות עבודה צמודה עם גי סבוי וז'ואל רובושון, אצולת השפים הצרפתית. ואגב, דווקא האוכל שהוא מכין, בניגוד לאישיותו המטורללת משהו, מתאפיין בפשטות השואבת מהטכניקות הצרפתיות, תוך מתן פרשנות אישית.
 
הכתרתו הסופית של ראמזי כיקיר הגסטרונומיה הבריטית היתה כשבינואר 2001 הרוויחה מסעדת הדגל שלו, הקרויה על שמו, את כוכב המישלן השלישי שלה - כבוד מגה נדיר במונחים מסעדניים.
 
במקביל ל"סיוטי המטבח של ראמזי", פתח ראמזי במגעים עם רשתות אמריקאיות במטרה למכור להם את פורמט תוכניתו הראשונה, "המטבח מהגיהנום" - ריאליטי קולינרית, בה התעלל מילולית וגסטרונומית במגוון סלבס שהוזמנו לבשל עימו. שמועות עקשניות ברשת מספרות כי הוורסיה האמריקאית לא תכלול סלבס, קללות ושאר ירקות האהובים על ראמזי. זוהי בקשה מטעם הרשתות המקומיות, אך בהתחשב באישיות הדיווה של ראמזי, עוד נראה מי ימצמץ ראשון.
אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...

אוכל
להצמיח כנפיים  
דג בורי עם חומץ וטחינה  
יאללה, תעמיסו: בואי כלה  
עוד...