 |
/images/archive/gallery/159/464.jpg איש חותך שווארמה
צילום: נאור רהב  |
|
|
אבו-חסן, הוא עלי קרוואן האגדי, פותח ביפו מסעדת בשרים שמגישה אפילו ארוחות בוקר |
|
|
 | דפדף בסטייל |  | |
איתי אשר 26/8/2004 12:20 |
|
|
|
|
 |
מי היה מאמין, אבו-חסן התחיל למכור פנקייק. לא, זו לא בדיחה. אנשים באים לאבו-חסן, ובמקום לצעוק למלצר "מנה משולש" מזמינים פנקייק אמיתי. כזה שמגיע עם רוטב מייפל. אבו-חסן, למי שלא מכיר, הוא עלי קרוואן, מלך החומוס הבלתי מעורער של יפו. במשך 38 שנה הוא מוכר מנות ממכרות של חומוס, פול ומסבחה. 38 שנים של מסורת קולינרית עטורת שמן זית. עד שלפני שלושה ימים אירע מהפך: בני משפחת קרוואן פתחו מסעדה אמיתית. ביום ראשון, ברחוב הדולפין 1 ביפו, מקום
מושבו של מקדש החומוס המקורי של אבו-חסן, לא היתה שום עדות לרוח החדשנות שפקדה לפתע את בני משפחת קרוואן. מחוץ למקום, כמו בכל יום, המתינו לקוחות רבים בשקט מופתי בתור שהשתרך מחוץ לסניף. מבט של ציפייה בעיניהם, ובלבם תפילה: שאלה שיושבים בפנים, ושכבר שזכו לטבול את הפיתה, ייתנו סוף-סוף את הניגוב האחרון ויפנו את הכיסא.
"הסוד", מסביר עלי קרוואן, "הוא בפול. אחרי שמבשלים אותו טוב טוב, שמים אותו על הפתילייה כל הלילה, עד שבבוקר הוא נהיה כמו חמאה".
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
סירים מהבילים של חומוס ופול
|
 |
|
 |
 |
 |
|
קרוואן, 76, נולד בשכונת מנשיה. אביו היה סוחר תפוזים, ולאחר שחלה נאלץ קרוואן בן ה-14 לעבוד בחומוסייה של בן-דודה של אמו. "יהודים", הוא מספר, "לא התקרבו אז לחומוס ולפול". קראוון עבד לאחר מכן כטבח במסעדות בתל אביב עבור 15 לירות ליום.
בשנת 66', כשסירבו להעלות לו את המשכורת, הוא החליט להיות עצמאי. בכל בוקר היה דוחף עגלה קטנה ועליה שני סירים מהבילים של חומוס ופול. את הסירים העמיד בכניסה לבית-קפה ביפו ומכר צלחות חומוס-פול ליושבי המקום. בתוך שעתיים החומוס היה נגמר, והוא היה חוזר הביתה עם חמישים לירות בכיס.
שלוש שנים לאחר מכן הוא קנה את המסעדה הקטנה ברחוב הדולפין. מאז הוא מכין בכל יום שלושה סירים: סיר פול, סיר חומוס וסיר גרגירים.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
ופנקייק גם
|
 |
|
 |
 |
 |
|
בשעה שמונה בבוקר נפתחות הדלתות, וכעבור חמש שעות, כשתכולת הסירים נגמרת, הן נסגרות. "אבא שלי הוא דרוויש", קובע הבן איברהים קרוואן, ממשיך הדרך שדוגלת במינימום עבודה ובמקסימום הנאה מהחיים, "תסתפק בחלקך, תהיה מאושר". לפני ארבע שנים, כשהשמועה על טיב החומוס התפשטה בארץ, משפחת קרוואן פתחה סניף נוסף ברחוב שבטי ישראל, "בשביל להוריד את הלחץ". השבוע הם פתחו בחשש כבד את מסעדת "האחים קרוואן" מול הסניף ברחוב שבטי ישראל. אחרי עשרות שנים של יציקת חומוס ופול לצלחות עמוקות, הם התחילו למכור בשר על האש, ארוחות בוקר עם ביצים וסלט, שווארמה וכן, גם פנקייק. איברהים קרוואן מרגיע. שתי החומוסיות ימשיכו לעבוד כרגיל. "רצינו לעשות משהו שונה", הוא מסביר. "לא יכולנו לפתוח מקום שלישי שיהיה אותו דבר, כי אי-אפשר לגדול באותו כיס. מצד שני, ככל שאתה גדל - גדל גם הפחד לאבד את המזל ". |  |  |  |  | |
|
|
|
|
|
|
|
|