ענקית המזון קיצצה את כמויות המלח והסוכר במרקים שלה עקב לחצים של גורמי בריאות
דפדף בסטייל
NRG מעריב 26/8/2004 15:34
ענקית המזון "היינץ" הודיעה כי היא מקצצת את כמויות המלח והסוכר במרקים המוכנים שלה. יצרנית המזון האמריקנית גילחה כ-20 אחוזים מכמות המלח איתה נהגו לתבלן את המרקים בקופסאות השימורים. בנוסף, הופחתה גם מכסת הסוכר ב-10 אחוזים, וכן כמות השומן, שצומצמה ב-18 אחוזים.
תעשיית המזון האמריקנית ספגה בעת האחרונה ביקורת עזה מגורמי בריאות שונים, בטענה שהגורמים בה לא עושים מאמץ מספק על מנת להפחית את כמות המלח בהן הם משתמשים במוצריהם. שימוש מוגבר במלח עשוי לגרום ללחץ דם גבוה, אשר עלול להוביל לבעיות בתפקוד הלב ואף לשבץ.
"הסוכנות לשמירת איכות המזון" האמריקאית, ערכה ביוני האחרון סקר, אשר חשף כי במאכלים פופולאריים רבים מצויה כמות מסוכנת של מלח. הכמות המומלצת לאכילת מלח היא 6 גרם (או כפית קטנה) ליום, לאדם מבוגר, אך האמריקאי הממוצע צורך 9.5 גרם מלח ליום. כ-75 אחוזים מתצרוכת המלח שלנו מגיעה ממזונות מוכנים ולא מהמלחייה הפרטית.