 |
/images/archive/gallery/143/986.jpg המבורגר.
צילום: אימג' בנק  |
|
|
השמן שבו מטגנות רשתות המזון המהיר את הבשר משמש גם לטיגון מוצרים צמחוניים. ומה עם שומרי הכשרות? |
|
|
 | דפדף בסטייל |  | |
יעל גרוס 14/9/2004 10:33 |
|
|
|
|
 |
בשנים האחרונות עושות הרשתות הגדולות למכירת מזון מהיר מאמצים גדולים כדי לפנות גם לצמחונים ולשוחרי בריאות. אבל מסתבר שדיבורים לחוד ומעשים לחוד. ברשת בורגראנץ' מטגנים בחלק מהמקרים מוצרי בשר באותו שמן יחד עם מוצרים
על בסיס צמחי, שמיועדים לאנשים שאינם אוכלים בשר. במקדונלדס מטוגנים חטיפי התירס באותו שמן שבו מטוגנים חטיפי העוף (נאגטס) ואילו ברשת השלישית, ברגר קינג, מטגנים את טבעות הבצל בשמן שבו מטוגנים גם מוצרי בשר.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
בעיה קשה לצמחונים
|
 |
|
 |
 |
 |
|
השימוש באותו שמן למוצרי בשר ולמוצרים שאינם מכילים בשר יוצר בעיה קשה לציבור הצמחונים, שמניח כי הוא רוכש ארוחה צמחית לחלוטין, וכמובן לציבור שומרי הכשרות. שומר מסורת עלול להניח שרכש מנה צמחית, ולאכול מיד לאחר מכן קינוח חלבי במקום אחר. "יש כאן הטעיה חמורה של הציבור", נמסר בתגובה מארגון אנונימוס לזכויות בעלי החיים. "בעלי החיים בתעשיית הבשר לא יודעים יום אחד יפה בחייהם, ואם הממצאים נכונים, אנחנו נקרא לציבור הצמחונים להחרים את המוצרים הצמחיים של רשתות ההמבורגרים".
רשתות המזון לא הכחישו כי הן נוהגות לטגן יחד מוצרי בשר ומוצרים צמחיים. "בורגראנץ' הינה בתפיסה רשת מזון בשרית", נמסר בתגובת הרשת הישראלית. "המדיניות בסניפים היא להפריד בין הכנת המוצרים הבשריים או הצמחוניים, אולם יש מקרים חריגים ובודדים, למשל כשאחת המכונות מתקלקלת, ואז המוצרים הצמחיים מטוגנים באותו אגן שמן שבו טוגנו גם מוצרים בשריים".
מרשת ברגר קינג נמסר כי בסניפי הרשת מותקנים שלושה מכשירי טיגון: אחד לצ'יפס, אחד לדגים ואחד לחטיפי עוף וטבעות בצל. רשת מקדונלדס מסרה בתגובה כי הצ'יפס מטוגן בנפרד, אולם מקלות התירס וחטיפי העוף מטוגנים יחד. "הנאגטס (חטיפי העוף) עטופים בפירורי לחם ולכן הטעם לא עובר", נמסר בתגובת רשת המזון הגדולה בעולם. |  |  |  |  | |
|
|
|
|
|
|
|
|