ראשי > סטייליסימו > אוכל > כתבה
בארכיון האתר
נשנושי מסעדנות
יזמות בשר בצפון, ארוחה צמחונית ב"איסט" והנחות על תשלום במזומן ב"פסטה מיה"
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
גבי בר חיים
19/9/2004 11:01
ארטישוק
תזכורת: עד ה-7.10 מציעה מסעדת ארטישוק תפריט חגיגי תחת הקונספט שבעת המינים. תמורת 99 ש"ח תזכו במנה ראשונה, עיקרית ואחרונה מהתפריט. בין הראשונות: סביצ'ה טונה על סלט עשבי תיבול ושעורה, דואט אווז עם שורש פטרוזיליה וג'ינג'ר על קונפיטורת ענבים וסלט קלמארי ופלפלים קלויים בחומץ רימונים. בעיקריות: פילה מוסר על קרם אגוזי מלך והדרים ברוטב טפאנד זיתים, קונפי שוק אווז בקרמל תאנים על פירה תפו"א ואוסובוקו בקר ביין אדום על תבשיל חיטה. בקינוחים: גלידת קרמל ונוגטין עם רוטב רימונים, טוליפ עלי פילו עם פרפה פיסטוק וריבת תאנים או פרפה תמרים וחלבה.

הארוחה מוגשת בימים א'-ה', החל מהשעה 19:00.

ארטישוק. מונטיפיורי 36, תל אביב. טל': 03-5667770.
 

קינוח של ארטישוק. צילום: יחסי ציבור
איסט
באיסט לא מקפחים צמחונים, ומשיקים בדומה לתפריט תשע המנות המוכר, גם אופציה נטולת בשר הכוללת תשע מנות ב- 99 ש"ח. ראשונות: מרק דלעת אינדונזי עם חלב קוקוס, עשבי תיבול וקציפת למון גראס, סביצ'ה אבוקדו עם גרניטה עגבניות ונענע, סלט פאפיה ירוקה וכתומה ברוטב פונזו, ספרינגול ויאטנמי במילוי ירקות ואטריות זכוכית. בין העיקריות לבחירה: נודלס פטריות פלפלים ואגוזי קשיו, ניוקי תפוחי אדמה ואפונה ירוקה ברוטב חלב קוקוס עגבניות וצ'ילי וריבוע אורז תאילנדי בגריל עם סלט שעועית ירוקה ברוטב בוטנים.

EAST. השרון 12 א' תל אביב. טל': 03-6877000.
Ocean
מסעדת Ocean בהרצליה משיקה את המנה הכי גדולה, וכנראה שגם היקרה ביותר בישראל: 3.3 ק"ג של פירות ים, המותאמים לארבעה סועדים, ומוגשים עם מנה ראשונה מתוך התפריט ושוט וודקה סמירנוף בלק לייבל לכל אכלן. המשקל הכבד מורכב מ-4 שיפודי קוקי סן-ז'אק בגריל, ק"ג מולים שחורים ביין לבן, ציר דגים וירקות שורש, ק"ג סרטנים בתנור בשמן זית, עשבי תיבול, שום ולימון, חצי ק"ג שרימפסים מוקפצים במחבת ברוטב טקילה, טבסקו וחמאת בזיליקום, חצי ק"ג קלמרי וראשי קלמרי בציפוי פריך. מחיר המנה: 799 ש"ח. חלקו לארבע בעצמכם.

Ocean בר פירות ים. משכית 30, הרצליה פיתוח. טל': 09-9511219.
נונה מאפה
נונה מאפה שידרגו לבית קפה. מלבד ארוחות בוקר וצהריים (בנונה אופים ואף מייצרים פסטה באופן עצמאי), ניתן לרכוש הביתה את מאפי ועוגות המקום, כמו גם מארזי מתנה.

נונה מאפה. העצמאות 26, יהוד. טל': 5365777- 03.
פסטה מיה
בסניף המרכזי של פסטה מיאה השיקו תפריט חדש בשעות הצהריים, במסגרתו ייהנו המשלמים במזומן ממנות במחיר מוזל. להמחשה: מיני קפרזה (10 ש"ח), ארנצ'יני אישי (10 ש"ח), מבחר פסטות, רביולי וניוקי ממגוון הרטבים היומיים (26 ש"ח עד 33 ש"ח). לקינוח: אפוגטו אל קפה עם אמרטו (12 ש"ח), טארט טאטן עם גלידה (22 ש"ח) או טורטה די צ'וקולטה (26 ש"ח).

פסטה מיה. וילסון 10, תל אביב. טל': 03-5610189. ראשון עד שבת, 24:00-12:00.
בר בשר
יזמות חדשה בצפון: "בר-בשר", אטליז מקצועי ומעדנייה, נפתח בשבוע שעבר בצומת מחניים. האג'נדה של אורי קרצר ודורון בוגדנובסקי, הבעלים וחברי קיבוץ מרום גולן, מרוכזת בעיקר בשינוי ההרגלים של המקומיים. לטענתם, הציבור הישראלי רגיל לאכול בשר קפוא שאיננו איכותי ואף איננו טעים כמו בשר טרי.

את הייעוץ למקום נותן השף רפי אהרונוביץ (מבעלי "ידע הבשרים" בתל אביב) ובמקום ימכרו גם מוצרי "מעדני מזרע" ו"טיב טעם", תמנונית הדליקטעסים ממרכז הארץ, שזו לה הופעה ראשונה בצפון הארץ.

בר בשר. צומת מחניים. טל': 04-6860103.
אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...

אוכל
להצמיח כנפיים  
דג בורי עם חומץ וטחינה  
יאללה, תעמיסו: בואי כלה  
עוד...