 |
/images/archive/gallery/178/522.jpg מסעדת אי אנד או.
צילום: יחסי ציבור  |
|
|
שגיא כהן ביקר בכמה מסעדות לונדוניות שגם תמונה של ניקול קידמן על הקיר כבר לא תעזור להן |
|
|
 | דפדף בסטייל |  | |
שגיא כהן 3/10/2004 12:53 |
|
|
|
|
 |
פעם, בשנים הטובות ההן, מוסדות בבירה האנגלית היו גאים לתלות מעל פתחם את הסמלים האישיים של בני משפחת המלוכה. זה היה סימן לאיכות חסרת פשרות, למוניטין נקיים מכל דופי, ובכלל, אם זה מספיק טוב בשביל המלכה, זה מספיק טוב גם בשבילך. למרבה הצער, בני משפחת המלוכה כמעט אינם פוקדים מסעדות. לכן המסעדות בלונדון נאלצו למצוא לעצמן תחליף. והתחליף, מסיבות שאי אפשר להבין, הוא ניקול קידמן. בשנים האחרונות הפכה ניקול קידמן לחמסה של מסעדות לונדון. אתה תולה אותה על הקיר, וההצלחה מובטחת. קודם היתה מסעדת "Ivy", מסעדה בינונית שעיקר תהילתה הושתת על כך
שבזמן הצילומים של "עיניים עצומות לרווחה" ניקול וטום קרוז אכלו שם מדי יום. מי שראה את הסרט, ואת גזרתה של קידמן בסרט, מבין ש"אכלו" הוא מונח מיופייף משהו ל"ניקרו בסלרי". קשה לדעת אם האוכל הבינוני של המסעדה היה בין הסיבות לפרידה, אבל מאז שניקול וטום נפרדו רגלה של הקידמן לא דרכה במסעדה הזו (מצד שני, היא גם לא נכנסת למסעדות ספרדיות). ובאמת , תוך פחות משנתיים המסעדה הידרדרה ממעמדה כמסעדה הכי פופולרית בלונדון למעמד של אתר לתיירים אוסטרלים (או לאנשים שנמאס להם לחפש חנייה. שירות הוואלה פארקינג של המסעדה הוא אגדי, ובצדק).
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
מנה ב-Eight Over Eight. העתק מדויק של המסעדה האם
|
|
 |
 |
 |
 |
|
מת להיות אוסטרלי
|
 |
|
 |
 |
 |
|
קידמן עצמה העבירה את נאמנותה למסעדה אחרת, בינונית למדי גם היא: מסעדת "e&o" (הקיצור הוא של המילים Eastern & Oriental) בנוטינג היל. קל להבין למה היא בחרה לעבור דווקא לשם: המעצב אוסטרלי, הבעלים אוסטרלי, השף אוסטרלי. והאוכל? נו טוב, היה מת להיות אוסטרלי. קשה לדעת מה קדם למה, קידמן לפופולריות או הפופולריות לקידמן, אבל היום זו אחת המסעדות שהכי קשה להשיג בהן שולחן בלונדון.
הייתי בה פעמיים. בפעם השנייה כי לא האמנתי שמסעדה עם כאלה מוניטין (וכאלה ביקורות) אכן מגישה אוכל כל כך חסר ייחוד. בשתי הפעמים קל היה להתרשם שחלק ממה שנאמר על המסעדה נכון לגמרי: המלצריות יפות (ורזות) עד להחריד והמנות מתוארות בתפריט באופן סקסי עד אימה (או שמא זה היה בדיוק להפך?), רק האוכל עצמו היה אירוטי בערך כמו טאפט אנגלי.
ובכל זאת, הפופולריות העצומה של המקום נמשכת כבר למעלה משנה, ועכשיו הבעלים, וויל ריקר, פתח מקום חדש: "Eight Over Eight" היפהפה בצ'לסי. המקום החדש נמצא בקצה של קינגס רואד שקרוב לסטאמפורד ברידג' (המגרש של צ'לסי), והוא עוד אחד מהמקומות שלאחרונה נפתחים בחלק הזה של קינגס רואד ומנסים למשוך אליהם את קהל האוהדים החדש והבזבזן של צ'לסי.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
ניקול קידמן. סוג של קמע. צילום: אי-פי-איי
|
|
 |
 |
 |
 |
|
ילידים בסביבה טבעית
|
 |
|
 |
 |
 |
|
יותר משהוא מלמד על צ'לסי, מלמד "Eight Over Eight" משהו על ביקורת מסעדות: חלק מהמבקרים ששיבחו את האוכל ב"e&o" קטלו את המקום החדש. זה היה בסדר גמור, אלמלא היה האוכל כאן העתק מדויק של התפריט מהמסעדה האם. אז יכול להיות שהמבקרים התעשתו, יכול להיות שהמלצריות פחות מרשימות, ומה שהכי מתקבל על הדעת - יכול להיות שזה פשוט נובע מכך שבמסעדה הזו ניקול קידמן עדיין לא ביקרה.
מכל מקום, אם יש לכם חיבה לאנתרופולוגיה אופנתית, שתי המסעדות האלה של ריקר הן מקומות נהדרים לראות בהם את בני השבטים הילידים של נוטינג היל וצ'לסי בסביבתם הטבעית ואף לעקוב אחרי טקסי החיזור המורכבים והמרתקים שלהם (שימו לב, למשל, לזריקת הראש הריטואלית לאחור תוך כדי צחוק כביכול בפה פעור). אחד היתרונות הגדולים של שתי המסעדות הוא שלא מוכרחים לאכול בהן. כמקובל במסעדות לונדוניות מהסוג הזה, החלק של הבר והחלק של המסעדה תופסים בערך אותו שטח, ובבר אפשר להסתפק במנות קטנות (ונחמדות) כמו תמנונים במלח ובפלפל, שיפודי שרימפס במשרת צ'ילי או מנות דגים בטמפורה בהשראה יפנית (רק תיזהרו מהקוד במיסו).
ואם אתם בכל זאת מתעקשים לאכול ומזמינים מהתפריט בזהירות, האוכל לא מספיק גרוע כדי לעמעם את החוויה הכללית. כל מנות הסושי והסאשימי טובות ומנות הדים-סאם אפילו טובות מאוד. גם בין המנות האחרונות יש כמה מנות מוצלחות. רק אזהרה אחת: יש בין הקינוחים מנה של פודינג שוקולד עם תה ירוק יפני. נשמע מעניין, נכון? לא, לא נכון. לגמרי לא נכון. יודעי דבר אומרים שההשראה למנה הזו באה מצבע הפנים של ניקול קידמן כשהיא שמעה שבעלה מנהל רומן עם פנלופה קרוז. והטעם? ככל הנראה וריאציה על מה שהיא איחלה לזוג.
Eight over Eight, 392 Kings Road, Tel: 020-73499934 |  |  |  |  | |
|
|
|
|
|
|
|
|