ראשי > סטייליסימו > אוכל > כתבה
בארכיון האתר
כל הג'אז הזה
מדענים ספרדים גילו כי ג'אז ופלמנקו עוזרים לשמרים להגן על יין
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
מעריב
5/10/2004 10:49
צמחים אוהבים שמדברים אליהם, נכון? עכשיו רוצים מדענים ספרדים לגלות אם שמרים המשמשים ליישון שרי גדלים יותר טוב עם מוזיקה. עדיין אין תוצאות מוחלטות מהמיזוג המוזר הזה בין יין ומוזיקה, אולם נראה שהשמרים מגיבים בחיוב. תאי השמרים, שצפים לראש חביות היין ומונעים מגע מזיק עם האוויר, נראים מאורגנים יותר.
 
"ככל שהשכבה אחידה ועבה יותר, כך היין מוגן טוב יותר", אמרה המדענית הראשית בפרויקט, מריה איזבל אסטבז, והדגישה שמדובר בממצאים ראשוניים. ואם הניסוי לא היה מוזר מספיק, המוזיקה המדוברת מולחנת על-ידי הקצאת תווים לנקודות פרטניות בדנ"א של השמרים.
 
הפיכת גנים, אנושיים ומיקרוביים, למוזיקה נעימה היא מלאכתו של צוות בראשות אורורה סאנצ'ז סוסה, מיקרוביולוגית ונגנית פסנתר מבית-חולים במדריד. כחלק מחקר השפעת מוזיקה על מצב-הרוח האנושי, הפך הצוות, כשעשוע, שינויים בקוד הגנטי למוזיקה על-ידי הקצאת תווים למבנים בדנ"א.
 
נתונים גנטיים היו הבסיס למוזיקה שסאנצ'ז סוסה וצוות מקצועי הוסיפו לה מלודיות. דיסק שיצר הצוות גרם ליצרן השרי מיגל חוזה אסטבז לחשוב. אם תאי שמרים שהופכים סוכר לאלכוהול מושפעים מגורמים חיצוניים כגון לחות וחום, והתאים חיים, אולי גם מוזיקה תשפיע עליהם.
 
צוותה של סאנצ'ז סוסה הלחין ארבעה שירים על-פי דנ"א השמרים ואחד על-פי הדנ"א של אסטבז. חלק מהשירים כוללים מלודיות ג'אז ופלמנקו. רמקולים שהוצבו ביקב, בדרום ספרד, משמיעים את השירים במשך החודשיים האחרונים כל יום מהבוקר עד הערב, וכעת ממתינים לתוצאות הסופיות.
אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...

אוכל
להצמיח כנפיים  
דג בורי עם חומץ וטחינה  
יאללה, תעמיסו: בואי כלה  
עוד...