|
 |
 |
 |
 |
|
גולן וינטג' 2004
|
 |
|
 |
 |
 |
|
פסטיבל 1: גולן וינטג' 2004, הפסטיבל הבין לאומי ליין וגורמה של יקבי רמת הגולן, יוצא לדרך בתאריכים 13-14 באוקטובר. זו שנתו הרביעית של הפסטיבל, וכבשנים הקודמות הוא ישלב גסטרונומיה ואהבת יין.
הקונספט שנבחר השנה הוא החושים, והנושא יבוא לידי ביטוי בסדנאות היין כמו גם בעבודתם של השפים והמנות אותם יכינו, באמצעות שימוש בשלושה מרכיבים: עשבי תבלין, פירות אקזוטיים המציעים טעמים מענגים, מראות מיוחדים ופרחי מאכל. כמו כן, יושקו ויטעמו שני יינות חדשות של יקבי רמת הגולן.
בתוכנית: טעימת יינות, סדנאות בישול בהנחיית מיטב השפים המקומיים ואורחים מחו"ל וארוחת גאלה מפוארת. באירוע יקחו חלק עלית השפים המקומיים, ובין היתר ניתן למצוא שם את ישראל אהרוני, עזרא קדם, חיים כהן, אייל לביא, אייל שני, ערן שרויטמן, רפי כהן, צחי בוקששתר ורובי פורטנוי. מבין האורחים מחו"ל יבשלו באירוע השפים פיליפ לג'נדר, השף גורדון הופקינס והשף רוי ימקוצ'י.
שני אירועים שראויים לביקור: את יומו הראשון של הפסטיבל תחתום טעימת יינות המונית בהנחיית ויקטור שונפלד, היינן הראשי של יקבי רמת הגולן, ובסיום היום השני תתקיים ארוחת גאלה, בה יבשלו כל השפים המוזכרים לעיל.
גולן וינטג' 2004, יקבי רמת הגולן, קצרין. מחיר להשתתפות בכל אירועי הפסטיבל - 925 ש"ח לאדם. מחיר ליום אחד: 385 ש"ח. מחיר ליום אחד הכולל את ארוחת הגאלה: 775 ש"ח.
לפרטים והרשמה: מיקי שני, טל': 04-6963588
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
יקבי יהודה
|
 |
|
 |
 |
 |
|
פסטיבל 2: פסטיבל היין המסורתי של יקבי יהודה יתקיים השנה ב-14-15 באוקטובר זו הפעם השישית. באירוע ישתתפו כל יקבי אזור הרי ושפלת יהודה, כ-20 במספר, רובם נוסדו בעשור האחרון. בין היקבים: לה טרה פרומסה, עגור, מישר, קלע דוד, יקבי עמק האלה, כחליל, סוסון ים, קטלב, צרעה, שורק, נחשון, קלו דה גת, קסטל, יהודה, סטף, גוש עציון, ענתות, פלם, גבעון, זמורה, מוני, שריגים, בן חנה ובית ג'מאל. המבקרים יטעמו יינות מסוגים שונים, יקבלו הסברים מהייננים במקום ויוכלו לרכוש יינות, גבינות שמני זית משובחים, ושאר תופינים. בנוסף, כל מבקר יקבל בכניסה כוס יין, עימה יוכל להתנסות בטעימת יינות שונים ומגוונים מהיקבים האורחים.
האירוע המרכזי של הפסטיבל יתקיים ביום ה', 14 באוקטובר, בין 19:00-00:00. יום ו', 15 באוקטובר, 09:00 עד 16:00. מחיר כניסה לפסטיבל הכולל טעימות יין + כוס יין אישית: 40 ש"ח. לפרטים נוספים - מרכז מידע "יואב יהודה": 08-8502240.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
צ'ימיצ'נגה
|
 |
|
 |
 |
 |
|
סוף הקיץ בצ'ימיצ'נגה: השף אבי קונפורטי יצר לכבוד סוף העונה ארוחה בת 4 מנות, המבוססת על חומרי גלם קיציים. בין מנות הפתיחה: בייבי חציל לבן קלוי עם יוגורט צאן, חומץ שזיפים שחורים וסלסת עגבניות דבש וסלט פטריות טריות, עלי ריג'לה עם שמן צ'ילי ירוק וגבינת מונצ'גו קשה. למנת ביניים ניתן לבחור בין היתר בעגבניות סוף קיץ בארבע צורות עם סביצ'ה לוקוס טרי, בייבי קלמרי סגול על הפלאנצ'ה, עם סלסת עגבניות דבש ולימוני יוזו או בטאזחו כבד אווז בווינגרט שבור של עגבניות צהובות וצ'ילי הבנרו.
בעיקריות: מולים טריים בציר צ'ילי צהוב מעושן, פילה דג ים בגריל עם חמאת פירות ים, צ'ילי גואידו, עגבניות ושומר או אלבקורקי סירלוין עם סלסת חצילים לבנים ווינגרט צ'ילי כהה שבור. בקינוחים: סלעים של שוקולד היבארה וממתקי הדרים, טוסטאדה קדאיף עם מסקרפונה, נקטרינות, פיסטוק מסוכר ודבש שושנים.
הארוחה תיערך ב-10 לאוקטובר ומחירה: 195 ש"ח.
צ'ימיצ'נגה. קרמניצקי 6, תל אביב. טל': 03-5613232.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
אורקה
|
 |
|
 |
 |
 |
|
מנות סתיו חדשות באורקה. ראשונות: ביסק סרטנים ופטריות פורטובלו (42 ש"ח), קרפ פירות ים (42 ש"ח) וקוסטיצה חמה עם שרימפס ועלי בייבי (39 ש"ח). עיקריות: פילה מוסר על כרוב עם קראמל סילאן (85 ש"ח), תבשיל זנב בקר על גריסים (95 ש"ח) וצלעות טלה עם ראגו עגבניות וזעתר וקרם תפוחי אדמה (99 ש"ח). גם תפריט העסקיות משתדרג, ומשיק מנות חדשות כביסק סרטנים, טרטר דג ים, נתחי מוסר עם ניוקי ואניס, ועוד.
מחיר העסקית (ראשונה ועיקרית): 79 ש"ח בימי ב'-ו'. בשבתות וחגים: 94 ש"ח. Orca Kitchen Bar נחלת בנימין 57, תל אביב. טלפון: 03-5665505.
|  |  |  |  | |
|