 |
/images/archive/gallery/179/628.jpg פילה בקר של ארטישוק.
צילום: יחסי ציבור  |
|
|
גבי בר-חיים מביאה את רשימת המנות היקרות ביותר בישראל, נכון להיום |
|
|
 | דפדף בסטייל |  | |
גבי בר חיים 5/10/2004 17:25 |
|
|
|
|
 |
אובייקטים יקרים רצח תמיד יהיו מהממים ובזויים בהתאמה. מצד אחד, השארם הגלום במותרות מסוגל להעניק גם לעלוב נפש פיסה מהדולצ'ה ויטה - ולו לדקה. מצד שני, כשהמאניה (והיתרה בבנק) מתפיידים, הזוהר הופך מטונף.
לפני כחודש וחצי, כשעמיר פרץ אפילו לא תכנן על מודעות סוציליסטית מחודשת, השיקה מסעדת "אושן" בהרצליה מנה די יוקרתית. למעשה, התואר יוקרתית הוא אנדרסטייטמנט. מדובר ב-3.3 ק"ג של שרצים - שרימפס, מולים, סרטנים וקלמארי, המלווים בשוט של סמירנוף, ובשיפוד של קוקי סן ז'אק כמנת פתיחה. המחיר: על השחיטה - או ליתר דיוק, 799 ש"ח.
במבט שני, נובורישים
וחובבי יוקר המחיה יתאכזבו לגלות שהמנה הזו קצת מבלפת - ומיועדת, ע"פ המסעדה, ל-4 סועדים. דהיינו 199.75 ש"ח לסועד, וכוללת יותר ממנה עיקרית. כאחת שבאה לבדוק את הנושא, ומעולם לא חסכה על אוכל, עלי להעיד כי בשניים העניין הוא כיף גדול יותר. הסיבה פשוטה: מי שמשלם יותר - נהנה יותר.
לרגל השקת המנה הכי יקרה, כפי שב"אושן" מכנים את התענוג, בחרנו להביא את הדירוג האוריגינלי של המנות היקרות באמת בישראל, נכון לרגע זה. קצת יקר? אל תיסעו לאנטליה לחצי פנסיון. אז מה. ואגב, שכחנו מישהו? הכרזנו על מנה שנואה? הוסיפו את האינפורמציה ותתחילו לחסוך.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
מנת הג'מבו של אושן. צילום: יחסי ציבור
|
|
 |
 |
 |
 |
|
מקום 1: קלואליס
|
 |
|
 |
 |
 |
|
לובסטר על מצע של פסטה עם רוטב ציר דגים ושמנת (195 ש"ח) הפתעת הדירוג. שכן, מי היה מאמין שהוואחשית מאזור הבורסה תביס בעשרה שקלים תמימים את האחות המגה מתוחכמת מהנמל? אז זהו. שלויקטור גלוגר אין בושה, ויש לו את אחת המסעדות הטעימות והיקרות באיזור המרכז. פירות הים במסעדה שלו תמיד מצוינים, ולכן הלובסטר שלו נראה כמנה מסחררת חושים. זאת אומרת, אם אתם בקטע של שמנת, פסטה וכאלה. הדלפונים יוכלו ליהנות בינתיים מפרנדול, שהוא חגיגת ריזוטו ופירות ים, המערב לובסטר, קוקי סן ז'אק, שרימפס ושאר שרציה ב-185 ש"ח בלבד. שלא תגידו שלא מפנקים אתכם.
בשורה התחתונה: ניצחון קטן מאוד לכיס - ניצחון גדול לר"ג.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
המנה היקרה בארץ, ככל הידוע לנו. צילום: עינב מורנו
|
|
 |
 |
 |
 |
|
מקום 2: מול ים
|
 |
|
 |
 |
 |
|
לובסטר עם עגבניות קונפי וירקות צלויים (185 ש"ח) זו לא מסעדה, זו השקפת חיים. במסעדה הכי טובה בארץ קשה מאוד ליפול, אפילו בלתי אפשרי. הלובסטרים שמייבא שלום מחרובסקי הם מיצורי הים הסקסיים והאיכותיים ביותר שניתן למצוא, והטיפול לו הם זוכים במטבח יוריד דמעות גם מהציני שבסועדים. לאנשי היי-טק, מאפיה או סתם לבעלי ארנק תפוח, מומלץ למנף את המנה בעזרת בקבוק יין ותריסר אויסטרים, שכאן הם משובחים במיוחד.
בשורה התחתונה: ההורים הזמינו לארוחה? מצאת לך שוגר דדי? זה המקום. רק אל תסתכלו על החשבון.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
מקום 3: יועזר בר יין
|
 |
|
 |
 |
 |
|
אנטריקוט בחיתוך המיוחד של יועזר (עד 275 ש"ח) קצת מבאס שמקור התשוקה הגדול ביותר שלי מצוי רק במקום ה-3. למרות מחירו האסטרונומי, מדובר בנתח שמחירו נע בין 100 ש"ח לסכום המצוין למעלה. אבל מי יכול לעמוד מול הנתח המשויש, המדמם של יועזר ולאכול את מנת הכוסיות ב-100 שקל? מסתבר שרוב האוכלוסייה.
מנת האדירים המצוינת לעיל מיועדת לקרניבורים שרופים, שלא בודקים כל יום את הארנק. סטייק עצום כזה, ובקבוק יין מקולקציית העולם הישן או אפילו קוקטייל מרטיני, ותזכו באוברדראפט, אך גם ברגע צלול של אושר. למי שמעוניין בעוד דם על הידיים, כדאי לבדוק את סטייק הטרטר הגדול (120 ש"ח). הו, כן.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
מקום 4: כתית
|
 |
|
 |
 |
 |
|
קדרת פירות ים בציר דגים ופרנו (138 ש"ח) נכון, הם פלצנים מדי בשביל מסעדה במושב. אבל רק בשביל להיכנס לכפר בשם רות, ולהושיט סטיפה עבור קדירת שרצים בפרנו כבר שווה הכל. אה, והם יקרים פחד. גם בראשונות. גם באחרונות. ולאחרונה - לא ממש בצדק. ראו הוזהרתם.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
מקום 5: רפאל
|
 |
|
 |
 |
 |
|
רביולי רך של ג'מבו שרימפס וצדפות וונגולי בחמאת פירות ים (115 ש"ח) שוב להגיד שרפי כהן גאון? קצת משעמם, לא? במקום זה, כדאי לשים לב איך כהן מצליח להאכיל את כל אצולת המדינה, ועדיין להגיע במקום החמישי. יצא עממיקו.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
זה אמנם הסרטנים, אבל ניחא. צילום: יחסי ציבור
|
|
 |
 |
 |
 |
|
מקום 6: צ'ימיצ'נגה
|
 |
|
 |
 |
 |
|
פילה בקר ברוטב קורונה עשי, שום אפוי ואיולי צ'ילי כתום (99 ש''ח) שמות המנות נשמעות כהבלחות של קופירייטר רעבתן, הקומפוזיציה מושקעת עד לגזיז הירק האחרון בצלחת, וחומרי הגלם תמיד משובחים. ולא. זה לא תרגיל ביחסי ציבור. מדובר באמת באחת המסעדות שלא תצאו ממנה בהרגשה שגנבו אתכם. אולי קצת.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
צילום: עינב מורנו
|
|
 |
 |
 |
 |
|
מקום 7: אלומה, אורקה וארטישוק
|
 |
|
 |
 |
 |
|
אלומה: צלעות טלה בליווי בטטה קלויה, רגו במיה ועגבניות (98 ש"ח) אורקה: אנטריקוט גריל ורוטב ציידים עם תפוח אדמה ממולא במח עצם (98 ש"ח) ארטישוק: פילה עגל וירקות צעירים ברוטב קרם חצילים ושרימפס (98 ש"ח) טריו לא פשוט, עם מנצחת אחת ברורה: האוכל של ערן שרויטמן באורקה הוא תענוג, ובאופן מוזר הוא לא מרגיש ממש יקר. מי חפץ בגלאם, אנא צעדו כלפי מעלה בדירוג. או שתפצו לארטישוק.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
צלעות טלה של אלומה. צילום: אלכס רוזקובסקי
|
|
 |
 |
 |
 |
|
מקום 8: מאנטה ריי וכרמלה בנחלה
|
 |
|
 |
 |
 |
|
מאנטה ריי: סקלופס צרובים על פירה חרדל דיז'ון עם שרימפס, שעועית ירוקה ונענע (95 ש"ח) כרמלה בנחלה: פילה בקר ברוטב שמנת ופטריות (95 ש"ח) רגע, נראה לי שבכרמלה התבלבלו. רוטב שמנת ופטריות? פילה בקר? האם ריח האייטיז עולה באפי, ועוד באולמי ארגמן בבת ים?
לעומת זאת, מנת הסקאלופס של מאנטה ריי היא אולי המוצלחת ביותר ברשימה. גם לא שוחטת במחיר, גם טעימה עד דמעות וגם לשפת החוף הכי יפה בתל אביב. אז מה זה כבר 95 ש"ח בשביל כמה חתיכות מגן עדן?
|  |  |  |  | |
|
|
|
|
|
|
|
|