ראשי > סטייליסימו > אוכל > כתבה
בארכיון האתר
נשנושי מסעדנות
ארוחת טלאים ב"ברקרולה", צ'ולנט במטולה, קולקציה חדשה של לחמים ב"לחם ארז" ועוד
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
גבי בר חיים
12/1/2005 12:52
ברקרולה
ארוחת טלאים בברקרולה: במסגרת ארוחות הקונספט שנערכות במקום אחת לחודש, בחרו הפעם בביסטרו לשתף פעולה עם יצרן הפרימיום "מרינדו", האחראי למיטב בשר הטלאים והעגלים במסעדות היוקרה המקומיות. בהתאם לקונספט, האיוונט יכלול ארוחה בת ארבע מנות, שלוש מתוכן על טהרת בשר הטלה.
 
בתפריט: פתיח של קרפצ'יו אוכף טלה, ראשונות לבחירה של אשך טלה על ריזוטו, חמאת פלפלים וכוסברה או ספייריבס טלה ברוטב ברביקיו, ושתי עיקריות לבחירה: קדירה כתף טלה בראס-אל-חנות או אוסובוקו של טלה בירקות שורש ארומאטיים. למנה אחרונה מתחייבים מהמסעדה על הפתעה ויין קינוח. הארוחה תיערך ביום א', ה-16 לינואר, החל מהשעה 19:00. מחיר: 165 ש"ח לסועד. חובה להזמין מקומות מראש.

ברקרולה, רחוב עתיר ידע 13. א.ת. החדש כפר סבא. טל: 09-7669606. שעות פתיחה: ב'-שבת: 12:00 - ע.ל.א. שישי: החל משעה 09.00, ארוחות בוקר מוגשות עד 12.30.
בית השלום
יידישקייט במטולה: בכל יום שבת יגישו ב"בית השלום" צ'ולנט פולני. לקונספציה שממשיכה לכלול אובייקטים מסורתיים כבשר בקר, ביצים, תפוחי אדמה ושעועית, מוסיפה הבשלנית מרים הוד שדרוגים עכשוויים, דוגמת חיטה (במקום הגריסים המסורתיים) ורגל עגל. להשלמת אווירת השטייטעל, ממליצים במקום על מרק העוף הביתי כמנה ראשונה. המלצה שלנו: לדאוג למיטה קרובה. הצ'ולנט מוגש בכל יום שבת, החל מהשעה 11:00 בבוקר ועד שנגמר (לפני שמגיעים, כדאי  לברר בטלפון אם נשאר). מחיר מנה: 45 ש"ח.

"בית השלום", אצל מרים וחיים הוד. טל': 04-6940767, 057-77078457.
לחם ארז
קולקציית לחמים חדשה בסניפי לחם ארז. כחלק מהמגמה העולמית המחליפה את הקמח הלבן בקמח המלא והבריא יותר, יצר ארז קומרובסקי ליין המונה כ-20 לחמים. "במקום להוסיף עגבניות מיובשות ושזיפים בורמזים ללחם, אנחנו אופים לחמים נקיים יותר וארומטיים להפליא", הוא מסביר. והתוצאה: "הלחמים שעשויים מקמח מלא טעימים יותר ונשארים טריים זמן ארוך יותר". בין החידושים: לחם טופו עם גרגרי אמרנט, לחם יווני מקמח דורום מלא, לחם מקמח טף אתיופי ושלל לחמים נוספים. בנוסף, פיתחו בארז גם לחמניות, חלה מתוקה ופוקצ'ה - כולן מקמח מלא.
 
ארז וכמה מהבייביז שלו. צילום. יחסי ציבור
מיטבר
ליין עסקיות חדשות במיטבר. הדיל כולל מנה ראשונה לבחירה, מנה עיקרית עם תוספות לבחירה, ושתייה קרה/ חמה או כוס יין אדום/ לבן, במחירים שינועו בין 68 ש"ח ל- 88 ש"ח (לפי הבחירה במנה העיקרית).

ראשונות לבחירה מהתפריט: סלט המיטבר (עגבניות, בצל סגול, בלסמי ושמן זית), קרפצ'יו פילה בקר, מרק היום, סלט קיסר ועוד. עיקריות לבחירה: המבורגר 300 גר', גונזוס (שיפודי סינטה ובייקון), ספריבס, ומניפת האנטרקוט המיתולוגית של המקום, שצורפה לעסקית על פי דרישת הקהל. העסקיות מוגשות בימים א'-ה' בין השעות 12:00 בצהריים ל-16:00 אחר הצהריים.
 
MEAT BAR, שדרות חן 52, תל-אביב. טל': 03-6956276. פתוח כל יום מ- 12:00 ועד חצות.
יעל קונדי-קיט
טרנד הפטיסרי מכה גם בקיבוצים, והפעם, מדובר בקונדיטוריה הטרייה "יעל קונדי-קיט", שנפתחה במתחם "בית וקיט" שבקיבוץ לוחמי הגטאות. השף קונדיטור יעל גיל, העומדת בראש המיזם, למדה ב"הולידיי אין" בטבריה, והתמחתה בבלגיה באמנות הפטיסרי. בקונדיטוריה היא מציעה קולקציה שלמה של מתוקים, כולם נעשים במקום, תוך הקפדה על חומרי גלם איכותיים. דגימה מההיצע: עוגות שמרים, עוגות בחושות, שטרודלים במילויים שונים, עוגות פאי, מבחר עוגות גבינה, עוגות מוס ועוגות מקושטות לאירועים וימי הולדת, את חלקם ניתן לטעום בארוחת הבוקר המוגשת במקום, וחלקם יוכנו בהזמנה מראש. בנוסף, מציעים בקונדיטוריה בר מתוקים לאירועים פרטיים.

"יעל קונדי-קיט", מתחם "בית וקיט", קיבוץ לוחמי הגטאות. טלפון: 04-9933271.
בלנטיינ'ז
ובינתיים, בחזית הנוזלית - מלחמת הוויסקי תופסת תאוצה. כפי שפרסמנו, ג'וני ווקר יצאו במבצע אטרקטיבי המקנה לשותים בברים המשתתפים במבצע כוסית ג'וני רד ב-20 ש"ח, וכוסית ג'וני בלאק ב-40. כעת, מצטרף וויסקי בלנטיינ'ז  להילולה, בדרכו שלו, ומשיק את "Ballantine's go play", משחק ברים חדש.
 
בשבועות הקרובים יימכרו בברים המשתתפים במשחק כוסיות בלנטיינ'ז ב-24 ש"ח. נבחרת מיוחדת, שתורכב משוטרות מסוקסות, הכדורגלן ג'ובאני רוסו ודנה הרמן, יסתובבו בין מוקדי הבילוי ויחלקו לשותים כרטיסים להופעה של מוניקה סקס ופריטי ספורט של אדידס. בנוסף, השותים יונצחו ע"י צוות צילום, הקטעים יוקרנו
באתר לילה, ויעלו להצבעת הגולשים. הזוכה המאושר ימריא לחופשה בסקוטלנד.
ארוחות שחיתות
חברת כאל ממשיכה במסורת ארוחה תמורת נקודות. זו השנה השלישית שהחברה מקיימת את המבצע, ולאחר הצלחתו בשנים הקודמות, הפעם ייהנו הלקוחות מארוחה זוגית תמורת 4,200 נקודות, וללא תוספת תשלום. הארוחה כוללת: מנה ראשונה, מנה עיקרית וקינוח לכל אחד מבני הזוג, מתוך תפריט שהורכב במיוחד ע"י שף המסעדה. בחירת הסועדים השנה מאתגרת במיוחד: 90 מסעדות משתתפות במבצע, ביניהן תהל, אודיאון, מיקה, מרטיניק, סבסטיאן, דיטה, Ocean, טרין, יאכט קלאב, טנדורי ועוד.

בנוסף, המבצע כולל הטבות בלעדיות על יינות יקבי רמת הגולן: בקבוק יין גמלא (375 מ"ל) במתנה - בהזמנת בקבוק גמלא (750 מ"ל) פינו נואר או שרדונה בחלק מהמסעדות המשתתפות במבצע; מארזי יין יוקרתיים של יקבי רמת הגולן - במתנה תמורת 4,200 נקודות למארז. המבצע בחנויות היין המובחרות.
 
המבצע, בשיתוף חברת "וניל הפקות", יחל בתאריך 26 בדצמבר 2004 ויסתיים בתאריך 31 במרץ 2005. הלקוחות יוכלו ליהנות מהמבצע בכל ימות השבוע, כולל סופי שבוע וחגים (למעט בתאריך 31.12.04). רשימת המסעדות המלאה מופיעה במגזין ללקוחות החברה.
אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...

אוכל
להצמיח כנפיים  
דג בורי עם חומץ וטחינה  
יאללה, תעמיסו: בואי כלה  
עוד...