ראשי > סטייליסימו > בריאות וכושר > כתבה
בארכיון האתר
הונאה עם בשר
הצרכנים שניצבים מול המקרר באטליז לא תמיד יודעים כיצד להבדיל בין בשר טרי למופשר. הקצבים מנצלים את התמימות וגורפים רווחים
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
דליה מזורי
25/1/2005 8:12
אם גם אתם רכשתם לאחרונה בשר טרי באטליז, לאחר שהובטח לכם שמדובר בבשר טרי ומובחר, אבל גיליתם בזמן האכילה כי מדובר בבשר מופשר ולא איכותי - אתם לא לבד. כמעט חצי מהאטליזים בארץ מוכרים בשר קפוא שהופשר, בתור בשר טרי.
 
בעקבות תלונות רבות שהתקבלו לאחרונה מצד צרכנים ודיווחים של רופאים וטרינרים הפועלים בשוק הבשר, החליט ארגון התג הירוק של הסתדרות הרופאים הווטרינרים לבדוק את הנושא בצורה מסודרת. הסקר נערך בקרב 80 אטליזים בגוש דן, בירושלים ובחיפה. ב-36 מחנויות הבשר שנבדקו (45 אחוז ) נמכר בשר מופשר כבשר טרי.
 
ד"ר ישראל גלס, יושב ראש ארגון הרופאים הווטרינרים, אמר כי הקצבים מרבים לנצל את העובדה שציבור הצרכנים אינו יודע להבחין ברוב המקרים בין בשר טרי לבשר מופשר. מחירו של בשר קפוא נע בין 20 ל-40 שקלים לקילוגרם, ואילו בשר טרי עולה הרבה יותר: 100-80 שקל לקילוגרם. במכירת בשר מופשר כטרי יכולים הקצבים להרוויח סכומים נאים על גבם של הקונים.
 
מנכ"ל ארגון התג הירוק יוסי רביד אמר כי כדי למנוע מעשי הונאה מסוג זה, חובה על משרד התעשייה, המסחר והתעסוקה לפקח על האטליזים, ולהטיל קנסות על מי שפוגעים באמון הציבור. הארגון עומד לצאת בקרוב במסע פרסום שיכלול מידע על ההגדרות של סוגי הבשר השונים.
 
לדברי ד"ר גלס, יש כמה סימנים שלפיהם אפשר להבחין בין בשר מופשר לבשר טרי באמת. הראשון הוא הצבע: הבשר הטרי יהיה בצבע אדום סגול בוהק, ואילו צבעו של בשר שהופשר יהיה חום-אדמדם. בשר טרי יהיה מוצק יותר, לעומת הבשר המופשר שהוא לח וספוג נוזלים שהוזרקו לו כבשר קפוא. בכל מקרה מדגישים בארגון הרופאים הווטרינרים, יש לקנות בשר רק באטליזים מוכרים ומפוקחים.
אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...

בריאות וכושר
סלח לי, דוקטור, יש לך אש?  
האופרה העירה חולה מתרדמת  
אז כמה אתם באמת מוציאים על סיגריות?  
עוד...