 |
 |
|
|
אל תקראו לזה ספיישל ט"ו בשבט: אתי רז עם שתי עוגות שוקולד נערצות, ומתכון לעוגיות חג קלילות |
|
|
 | דפדף בסטייל |  | |
אתי רז 25/1/2005 11:24 |
|
|
|
|
 |
כיוון שזאת לא מדינה קומוניסטית, אנו רשאים לעשות ככל העולה על רוחנו. אז אף אחד שלא יכריח אותנו לאכול פירות יבשים, או "דברי ט"ו בשבט" בלשוננו. לכן, נכין היום דווקא עוגות שוקולד. נכין, ולא נרשום את
המתכון על הקרח אלא על לוח ליבנו (הכוונה במחברת המתכונים, חביבי), כי לעוגת שוקולד משובחת תמיד יימצאו קונים. מתכונים יש למכביר אז נתרכז היום בשני מתכונים קלים. לא תאמינו כמה שהעוגות האלה טעימות.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
עוגת שוקולית
|
 |
|
 |
 |
 |
|
המצרכים: 1 כוס סוכר 4 ביצים 1 כוס קמח תופח כוס שוקולית (האבקה מהקופסה), או גרסה רכה יותר אותה אני מעדיפה - חצי כוס אבקת קקאו וחצי כוס שוקולית כוס שמן מיכל שמנת להקצפה 100 גרם שוקולד מריר ההכנה: נחמם תנור ל-200 מעלות ונשמן תבנית מס' 26. תבנית קפיצית עדיפה אך לא חובה. בקערת המיקסר נערבל כוס סוכר עם הביצים, נוסיף שמן, חצי מיכל שמנת רגילה ואת שאר החומרים. נמשיך לערבל עד לקבלת עיסה אוורירית מעט. נעביר לתבנית ונשטח בעזרת מרית.
נכניס לתנור לאפיה במדף אמצעי. אחרי כ-10 דקות נוריד את החום ל-180 מעלות. נאפה עוד כ-15 דקות. נכבה את התנור כאשר העוגה מעט לחה, תשתדלו לא לייבש אותה.
במיקרו או על להבת הגז, בהשגחה מלאה ותוך ערבוב מתמיד בכף עץ, נמיס שוקולד חתוך. נסיר מעל הלהבה, נצנן מעט ונוסיף את חצי מיכל השמנת שנותר. נבחש היטב ונמרח בצורה אחידה את הקרם על העוגה. על עוגה חמה יש למרוח קרם קר - ולהיפך.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
עוגת השוקולית המפורסמת של אתי רז. צילום: קיי-אר-טי
|
|
 |
 |
 |
 |
|
עוד עוגת שוקולד קלה
|
 |
|
 |
 |
 |
|
לאירוע בסגנון "אמא, יש לי משהו להגיד. אל תתרגזי, אבל שכחתי שאת צריכה להביא היום עוגה ליום הורים. נשבע לך ששכחתי!", או ליום הולדת, הנה מתכון לעוגה טעימה וקלה. המצרכים: 3 ביצים 2 כוסות קמח 1.5 כוסות סוכר 1 שקית אבקת אפיה מעט רום (אם העוגה לילדים - לא רצוי יותר מכפית אחת) 4\1 כפית סודה לשתיה 4\3 כוס שמן 1 גביע אשל או שמנת חמוצה 2\1 כוס מים 3 כפות קקאו המצרכים לקרם (לא חובה, או שבעצם כן חובה): 50 גרם חמאה או מרגרינה 2\1 כוס סוכר 3 כפות קקאו 2\1 כוס מים ההכנה: נשמן תבנית 30X35 ס"מ ונחמם תנור ל-200 מעלות. נכניס לקערת המיקסר ביצים, שמן, גביע אשל, חצי כוס מים ורום. נערבל ונוסיף בהדרגה תוך כדי ערבול את החומרים היבשים. נעביר לתבנית המשומנת וניישר בעזרת מרית. נאפה במדף האמצעי של התנור. כעבור כ-10 דקות נוריד את חום התנור ל-180 מעלות ונחזיר לתנור לעוד כ-20 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יצא יבש. אם העוגה אינה מיועדת לילדים, להוציאה מהתנור בעודה לחה מעט.
בינתיים נכין את הקרם. בסיר קטן נבשל על להבה נמוכה (או במיקרו) חמאה, סוכר, קקאו ומים עד שיימסו. למזוג חם על העוגה הקרה או להיפך.
מקשטים בסוכריות קטנות. מניסיוני, גם המבוגרים מתלהבים מהקישוט הנדוש (לא שהם יודו בכך). למשקיעים, לפרוס את העוגה לריבועים ולהניח בתוך עיטוריות (מנז'טים).
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
וכעת לארוחה קלה לחג
|
 |
|
 |
 |
 |
|
מנה ראשונה: כוס מיץ פרי הדר סחוט טרי. מנה עיקרית: פשטידת תרד בתוספת סלט חסה ברוטב חמצמץ, מקושט בזיתים שחורים וביצה שלוקה חתוכה לרבעים.
מנה אחרונה: פרוסת עוגת שוקולד. להרפתקנים: מי שמסתובב בימים אלו בשווקים ורואה בדוכנים ערימות של תרד טרי "מלא בוץ! נקטף כרגע!", מומלץ להעיז. קונים תרד טרי, שוטפים היטב את העלים והגבעולים, מקצצים גס ומעבירים לקערה עם מים רותחים לדקה. מוציאים ומסננים מהמים. אם עשיתם הכל כשורה, מהערימה הענקית נותר מעט מאוד נפח. אבל ככה זה עם תרד טרי, מה לעשות. עכשיו, הבה נכין מעין פשטידה: המצרכים: 800 גרם תרד (ניתן בהחלט להשתמש בתרד קפוא) 3 ביצים טרופות 3 כפות קמח מלח, פלפל שחור גרוס 100 גרם גבינה מלוחה, בולגרית או פטה 1/3 כוס שמן זית ההכנה: נייבש את התרד החלוט ונכניס אותו לקערה עם הביצים, מלח, פלפל שחור ושמן זית. נעביר לקערת פיירקס משומנת ונאפה בתנור בחום של 200 מעלות. כעבור כ-15 דקות נבדוק אם הקצוות השחימו, נוציא מהתנור ונפזר גבינה מגוררת. נחזיר לתנור לעוד מספר דקות. נוציא ונצנן מעט. אל תהיו מוטרדים מגובה הפשטידה, כי העיקר הטעם. ניתן להכין אותה גם במחבת על הכיריים: מורחים מחבת בשמן, שופכים את העיסה, מטגנים עד לקבלת צבע חום בהיר והופכים בעזרת צלחת לטיגון קל בצד השני. אפשר לאכול חם או קר.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
בדרך לפשטידת תרד. צילום: קיי-אר-טי
|
|
 |
 |
 |
 |
|
ארוחת מנחה: כוס תה עם עוגיות ט"ו בשבט
|
 |
|
 |
 |
 |
|
אה, מתכון. כי הרי לא באמת התכוונתי שנוותר על מתכון לט"ו בשבט. זה חג מיוחד עבורי. זהו יום ההולדת (גם של הכנסת, נכון) של אבי ז"ל. אז ככה. בקלי קלות. המצרכים: 1 כוס קמח מלא 2 כוסות קמח לבן 3 כוסות של: סומסום, קוקוס, אגוזי מלך, תמרים, משמשים חתוכים גס, שיבולת שועל - לבחירתכם שקית אבקת אפיה 200 גרם מרגרינה או חמאה או מחמאה 1 כוס סוכר לבן 1 כוס סוכר חום 2 ביצים אפשר להוסיף לפי הטעם רום, וניל או קינמון ההכנה: לערבב את כל החומרים בקערה. לרפד תבנית תנור בנייר אפייה. ליצור עיגולים של בצק ולהניח על תבנית האפייה. העוגיות תופחות בזמן האפייה, לכן יש להותיר מרווח בין העוגיות. לאפות כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. להוציא מהתנור כאשר העוגיות מזהיבות. להעביר למגש או רשת צינון.
כאשר העוגות קרות לגמרי, יש לאחסן בקופסה אטומה או בצנצנת זכוכית. אפשר לפני האפייה ל"השקיע" בכל עוגייה חצי שקד או אגוז לוז, במידה ובחרתם לוותר על האגוזים בבצק. חג ירוק ושמח! |  |  |  |  | |
|
|
|
|
|
|
|
|