ראשי > סטייליסימו > אוכל > כתבה
בארכיון האתר
האקססוריז פולשים למטבח
שתי חנויות חדשות לאביזרי שף מחזקות את התחושה שהטבחים המקומיים כבר לא מסתפקים במועט
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
גבי בר חיים
31/1/2005 12:28
טרנד האקססוריז במטבחים פרטיים תופס תאוצה. למעשה, רק בשבועיים האחרונים נפתחו, בזו אחר זו, שלוש חנויות המאפשרות לכל בשלן מהשורה לייצר בבית אווירה גסטרונומית כבקשתו. הנפתחות: ג'ינג'ר, המתמחה במוצרי מזון ובכלים מהמזרח הרחוק, ארגל, יבואנית מובילה של כלי בישול והגשה הפונה לשוק הפרטי, וסניף תל אביבי נוסף של רשת The cook store המוכרת.
 
במקביל, בתקופה האחרונה דיווחו רשתות ותיקות כמלי'ס, טולמנ'ס ואיי.די דיזיין, על גידול במכירת אקססוריז למטבח. הוסיפו לאלו את סדרת הסירים היוקרתית של ג'יימי אוליבר שנחתה לפני זמן קצר בארץ, כמו
גם מגוון מתרחב בעקביות של כלים אקזוטיים המוצעים בגלריות ובחנויות עילית, ותקבלו תחילתו של מהפך.

כפי שנראה כרגע, משמעות השינוי היא עליית מדרגה בתפיסה הישראלית את החוויה הקולינרית. ובמילים אחרות: אחרי שבשני העשורים האחרונים עסקנו בעיקר בחשיפה למטבחים עולמיים, למידת מתכונים ומיומנויות נקודתיות, כיום הקהל המקומי כבר לא מסתפק רק באוכל מוקפד. הוא רוצה גם להכין ולהגיש אותו בתצורה אולטימטיבית.

סיבה אחרת לשינוי הנ"ל ניתנה בכתבה שפורסמה לאחרונה באתר הנחמד יחסית Ynet. הרכישה המאסיבית של אביזרים וכלי מטבח מסוימים
הוצגה כתוצאה הישירה של כניסת הגברים למטבח. אבל זו לא נראית כסיבה מהותית: ראשית, גברים החלו לפלוש למטבח כבר באייטיז, שנית, בניגוד לכתוב, כיום ישנן לא מעט נשים שסכין קיצוץ אימתני חשוב להם לא פחות מלגברים, ושלישית, מדובר בשינוי גורף הרבה יותר מרכישה נקודתית של סכינים או בוצ'רים. על כן, המסקנה העולה מהדברים אינה מחייבת השערות מגדריות מכל סוג שהוא: כרגע, הצורך הישראלי בשדרוג המטבח, על כל אגפיו, מקיף כמעט כל בשלן המוכן להשקעה כספית.
מטבח של לה קורנו. יאה לכל אקססורי.
מי נגד מי?
עד לאיזו מידה יתפתח הטרנד? אין לדעת. לרגע זה, נותר רק להתעדכן בהיצע הטרי, ולהצטייד בכרטיסי אשראי. לעיונכם, אלו שתי השחקניות החדשות והמעניינות בשוק:  
ארגל אקספרס: חברת ארגל הייתה מוכרת עד עכשיו בעיקר בסצינה המסעדנית, כיבואנית ומשווקת כלי בישול והגשה למסעדות ובתי קפה מקומיים. כעת, היא מציעה את מרכולתה גם לשוק הפרטי. באולם התצוגה תוכלו להשיג כל אובייקט בו חשקתם במסעדה החביבה עליכם: מצלחות, כוסות יין וסירים כבדים ועד כלי הגשה מתוחכמים. בסה"כ כוללת החנות יותר מ-4,000 פריטים, מה שיאפשר לכל אחד להגשים פטיש אישי, במחיר סיטונאי.

ארגל אקספרס, שלבים 4, תל אביב. טל': 03-6821199. שעות פתיחה: א'-ה' 8:00-19:00. ו': 8:00-15:00.
 
ג'ינג'ר:
המרכז לתרבות אוריינטלית, כפי שמכנה אותו חגית גרינשטיין, בעלת המקום, מרכז בתוכו מגוון מוצרי מזון, כלים וסדנאות בישול. מוצרי המזון וכלי האוכל מגיעים כולם ממזרח אסיה, בין היתר מיפן, תאילנד, קוריאה, סינגפור, ויאטנם ואינדונזיה, והריהוט מהודו.

בין המוצגים: עשרות סוגי נודלס, אצות-ים, רטבים, תבלינים ושמנים, כמו גם מזון מצונן וקפוא, הכולל דגים, פירות-ים ודים סאם. ולעניינינו: מקום נרחב בחדר התצוגה מוקדש לכלים שונים לבית ולמטבח - כלי אוכל ושולחן אסייתיים, כלי מטבח, עשרות סוגי צ'ופסטיקס, אריזות מתנה אוריינטליות ומוצרי קישוט.הקומפלקס כולל חדר תצוגה, ושני חללים מאובזרים, בהם יתקיימו סדנאות במתכונת אסיאתית, ברמות שונות.

ג'ינג'ר, שונצינו 16, תל אביב. טל': 03-6241825. שעות פתיחה: א'-ה' - 18:00- 09:30; ו' - 0 15:0- 09:30.
אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...

אוכל
להצמיח כנפיים  
דג בורי עם חומץ וטחינה  
יאללה, תעמיסו: בואי כלה  
עוד...