ראשי > סטייליסימו > אוכל > כתבה
בארכיון האתר
בישול תחת אש, הא?
תוכנית בישל חדשה בארה"ב תנסה להכניס את הריאליטי למטבח בלי לוותר על הדימוי האיכותי
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
גבי בר חיים
7/2/2005 11:57
הריאליטי פולש למטבח: אחרי שהיכה כמעט בכל תחום אפשרי, עולם הקולינריה מצטרף לשגעת הנוכחית במיזם מוצהר  משלו - "בישול תחת אש" (Cooking under fire) שיעלה ברשת הציבורית האמריקאית PBS.
 
הקונספט: 12 וונאביז מרחבי ארצות הברית יתחרו במסגרת מסלול מכשולים גסטרונומי. הפרס לזוכה: סטאז' נחשק במסעדה ניו יורקית. ואחרי הצלחתו של ערוץ האוכל האמריקאי, כמו גם הטרנד העולמי של תכניות הבישול, מדובר בהתפתחות טלוויזיונית הכרחית.

ההבדל המהותי בין "בישול תחת אש" לשאר תוכניות הז'אנר היא שהפעם, מובילי התוכנית אינם סלבריטי שפים, אלא אנשים אנונימיים ותאבי פרסום - קונספט שבוצע באופן חלקי ע"י גורדון ראמזי, בתכניתו "סיוטי המטבח של ראמזי". הפעם, כאמור, הפוקוס יתרכז סביב דמויות אנונימיות, שחולמות להיות הכוכב הבא במטבח האמריקאי.
 
עם זאת, בוראי הפורמט מנסים לאחוז את המקל משני קצותיו. למרות שמדובר בתכנית ריאליטי לכל דבר, הם מתחייבים על איכות קולינרית וטלוויזיונית כאחד. תחנת הטלוויזיה הציבורית של בוסטון, המפיקה את המיזם, אחראית בין היתר לתוכנית המיתולוגית של כוהנת המטבח ז"ל ג'וליה צ'יילד - ככזו, היא מנסה לשמר דימוי איכותי, ומנסה להרחיק את עצמה ממחוזות הטראש, המוכרים לחובבי הז'אנר.
 
כחלק מהניסיון, בתוכנית לא יהיו פרסומות והדגש יושם על טכניקות בישול ואיכות המתכונים. בשבוע שעבר יצאו השופטים למסע בחירות ברחבי אמריקה, ושמות המשתתפים יוכרזו באמצע החודש.
אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...

אוכל
להצמיח כנפיים  
דג בורי עם חומץ וטחינה  
יאללה, תעמיסו: בואי כלה  
עוד...