 |
בוולנטיינ'ס דיי כולם נהפכים לרכיכות רומנטיות. המשקיענים ובעלי האמצעים הולכים עם זה רחוק, ומרסקים את הארנק על זרי פרחים וטיסות ספונטניות ליעדים שונים בעולם. מי שידו קצרה יותר, כלומר - רובנו, נאלץ להסתפק בהרבה פחות. אבל מחסור במזומנים לא מחייב מחסור ביצירתיות, ואפשר לארגן טיול זוגי מסביב לעולם גם דרך
הצלחת. איתן סנדרוב, השף של "פועה", בית קפה-מסעדה רומנטי השוכן בפינת חמד בשוק הפשפשים ביפו, הכין לנו מדריך מפנק שיכול לשמש כהפתעה מושלמת לחג האהבה. אז קבלו ארוחת חיזור מסביב לעולם: מרק עדשים צרפתי כפרי, קוסקוס מרוקאי בגרסה מתקתקה, סלט עגבניות איטלקי, סלט חצילים יווני ותבשיל קארי הודי.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
קוסקוס
|
 |
|
 |
 |
 |
|
מומלץ להגיש עם קוביות דלעת או דלורית אפויה ולקשט בשקדים קלויים. כמות: 4 מנות, זמן הכנה: 15 דקות החומרים: רבע כוס שמן 2 שיני שום צרור פטרוזיליה צרור כוסברה צרור שמיר 4 עלי מנגולד גדולים, קצוצים 2 כוסות קוסקוס מוכן וחם (ביתי, או לפי ההוראות על האריזה) 2 כפות שמן 1 כוס פירות מיובשים, קצוצים (שזיפים, משמשים, תאנים, צימוקים וכדומה) חצי כפית כורכום חצי כפית קינמון מלח ופלפל לפי הטעם אופן ההכנה: מחממים שמן בסיר. מוסיפים שום ומטגנים קלות עד שהוא מזהיב. מוסיפים פטרוזיליה, כוסברה, שמיר ומנ גולד וממשיכים לטגן 5 דקות נוספות. מסננים מהשמן המיותר ומערבבים לתוך הקוסקוס. במחבת מחממים שמן, מוסיפים את הפירות היבשים הקצוצים ומטגנים על להבה בינונית 5 דקות. מסירים מהאש ומוסיפים כורכום, קינמון, מלח ופלפל. מערב בים לתוך הקוסקוס ומגישים.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
מרק עדשים צרפתי כפרי
|
 |
|
 |
 |
 |
|
מרק סמיך ומחמם. כמות: 4 מנות, זמן הכנה: 40 דקות החומרים: 4-3 כפות שמן 3 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות 2 בצלים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות 1 שורש סלרי, קלוף וחתוך לקוביות 3 גבעולי סלרי (כולל העלים), קצוצים גס 1 שורש פטרוזיליה, קלוף וחתוך לקוביות 3 שיני שום קלופות וקצוצות 2 עגבניות בינוניות מגוררות גס פלפל שאטה (רק אם רוצים) כפית כמון חצי כפית כורכום מלח ופלפל לפי הטעם כוס וחצי עדשים ירוקות, שטופות היטב פלחי לימון, להגשה אופן ההכנה: בסיר גדול מחממים שמן, מוסיפים גזר, בצל, שורש סלרי, גבעולי סלרי ושורש פטרוזיליה ומאדים 5 דקות, עד שהירקות מתרככים מעט ומזהיבים קלות. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה. מוסיפים עגבניות ותבלינים ומטגנים עוד 3-2 דקות. מוסיפים את העדשים, מכסים במים עד 5 ס"מ מעל גובה העדשים. מביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים להבה ומבשלים חצי שעה, עד שהעדשים רכות מאוד. אם המרק סמיך מדי לטעמכם, מוסיפים מעט מים. מגישים עם פלח לימון (וכל סועד סוחט מיץ לימון פנימה לפי הטעם). מגישים מיד.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
תבשיל קארי הודי
|
 |
|
 |
 |
 |
|
אל תיבהלו מרשימת המרכיבים הארוכה, רובה מורכבת מתבלינים. זהו סודו של קארי טוב - המון תבלינים, שמטגנים קודם בשמן לוהט כדי להעצים את טעמם. מומלץ להגיש מעל אורז לבן. כמות: 4 מנות, זמן הכנה: שעה החומרים לתערובת תבלינים: 2 כפות שמן 1 כפית זרעי כמון 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר קצוץ 1 מקל קינמון 1 עלה דפנה 3 שיני שום קצוצות 2 גרגירי הל 1 פלפל שאטה (אם אוהבים חריף) 1 כפית זרעי כוסברה, שבורים 1 כף מחוקה אבקת קארי החומרים לתבשיל: 50 גרם חמאה 2 בצלים גדולים, קצוצים 3 גזרים, חתוכים לאצבעות בעובי 1 ס"מ 1 עגבנייה גדולה מגוררת 2 גמבות חתוכות לרצועות כרובית קטנה מפורקת לפרחים 1 כוס אפונה קפואה 1 כוס שעועית ירוקה קפואה
החומרים לרוטב: כוס מים מלח ופלפל לפי הטעם 2 כפות חמאת בוטנים חצי כוס חלב קוקוס אופן ההכנה: מחממים שמן בסיר. מוסיפים את כל התבלינים לפי הסדר ומטגנים 3-2 דקות תוך ערבוב. מוסיפים חמאה, בצל וגזר ומאדים 5 דקות, עד שהם מתרככים מעט. מוסיפים עגבנייה, גמבה, כרובית, אפונה ושעועית. מוסיפים כוס מים, מלח ופלפל ומבשלים עד שהירקות מתרככים, כחצי שעה. מוסיפים פנימה חמאת בוטנים וחלב קוקוס. מבשלים עוד 5 דקות. אפשר לטחון בבלנדר מוט ידני לפני ההגשה, אם אוהבים את הקארי מחיתי. מגישים חם.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
תבשיל קארי הודי. להגיש על אורז לבן. צילום: מיכל לנרט
|
|
 |
 |
 |
 |
|
סלט עגבניות איטלקי
|
 |
|
 |
 |
 |
|
מכינים ממש לפני ההגשה. כמות: 4 מנות, זמן הכנה: 10 דקות
החומרים: 2 פרוסות לחם לבן מאתמול 2 כפות שמן זית כפית זעתר 3 עגבניות חתוכות לקוביות 2 כוסות עלי רוקט (או תערובת עלי בייבי) כף נענע קצוצה מלח ופלפל לפי הטעם 2 כפות שמן זית, בנוסף חצי קובייה (כ-100 גרם) גבינה בולגרית, מפוררת זעתר, לקישוט אופן ההכנה: מורחים את פרוסות הלחם בשמן זית ומפזרים זעתר. קולים את הלחם על מחבת פסים או בטוסטר, עד שהוא שחום. חותכים את הלחם בעודו חם לקוביות בגודל 2 ס"מ. בקערה מערבבים יחד עגבניות, עלי רוקט ונענע. מתבלים במלח ובפלפל. מוסיפים את קוביות הלחם לקערה, מוסיפים שמן זית ומערבבים היטב. מפזרים מעל גבינה בולגרית וזעתר. מגישים מיד.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
סלט עגבניות איטלקי. להכין לפני ההגשה. צילום: מיכל לנרט
|
|
 |
 |
 |
 |
|
סלט חצילים יווני
|
 |
|
 |
 |
 |
|
אם לא רוצים ללכלך את הגז, מותר לקצר תהליכים, ובמקום לקלות חצילים, להשתמש ב"חציל קלוי טבעי מוכן" שקונים במקרר הסלטים בסופר. זה טעים כמו הגרסה הביתית. כמות: 4 מנות, זמן הכנה: 20 דקות החומרים: 2 חצילים בינוניים (עדיף בלאדי) 2 מלפפונים קצוצים דק 1 מלפפון חמוץ קצוץ דק 1 גמבה קצוצה דק בצל קטן קצוץ דק 2 כפות שמיר קצוץ מיץ מלימון אחד שן שום כתושה רבע כוס שמן זית מלח ופלפל לפי הטעם אופן ההכנה: קולים את החצילים על אש גלויה עד שקליפתם משחירה. מצננים מעט. חוצים ומוציאים בעזרת כף את בשר החצילים החם. קוצצים גס. מוסיפים מלפפונים קצוצים, מלפפון חמוץ, גמבה ובצל ומערבבים היטב. מתבלים בשמיר, מיץ לימון, שום, שמן זית, מלח ופלפל. מערבבים שוב, טועמים ומתקנים תיבול. מגישים חמים, או ישר מהמקרר. |  |  |  |  | |
|