 |
/images/archive/gallery/261/684.jpg סלט ירוק עם קריספי נודלס.
צילום: מיכל לנרט  |
|
|
עשרים דקות ויש לכם יופי של ארוחת נודלס. קרין גורן והשף ירון אלטיט עם הפרטים והמתכונים |
|
|
 | דפדף בסטייל |  | |
קרין גורן 18/2/2005 11:06 |
|
|
|
|
 |
אם אתם יודעים לחתוך ירקות ולערבב סיר על האש, אתם באופן רשמי מחזיקים בכל המיומנויות הדרושות להפקת ארוחת נודלס בבית, אותן איטריות תאילנדיות שכולנו כל כך אוהבים לחסל. תהליך חיתוך הירקות לרצועות דקות יכול להיות קצת מעיק אומנם, אבל ברגע שזה מאחוריכם, דרושות לכם עשרים דקות בממוצע כדי להעמיד ארוחת נודלס מפוארת. את הנודלס מבשלים לפני השימוש, ממש כמו פסטה.
אם רוצים לקצר תהליכים, משתמשים בנודלס שלא דורשים בישול מוקדם, ושניתן להשיג בכל סופר. אורח המדור הפעם הוא ירון אלטיט, השף והבעלים של רשת "ריבר נודל בר". אלטיט נידב לנו מתכונים שמתאימים לכולם: נודלס חצילים וירקות לצמחונים, נודלס אנטרקוט ופרגיות לאוהבי הבשר, נודלס סלמון וירקות לאלה שעושים דיאטה וסלט ירוק עם קריספי נודלס, לאלה שלא חוששים מטיגון.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
סלט ירוק עם קריספי נודלס
|
 |
|
 |
 |
 |
|
במתכון הזה הנודלס דווקא מטוגנים ולא מבושלים במים, והתוצאה מזכירה ביסלי. הכמות לרוטב במתכון גדולה יחסית, ותספיק לכמה מנות. כמות: 6 מנות זמן הכנה: 15 דקות המצרכים: שמן לטיגון עמוק אטריות נודלס (ללא בישול) שקית עלי בייבי חסה מסולסלת, קרועה לפיסות בגודל ביס המצרכים לרוטב: רבע כוס חומץ 2 כפות דבש שן שום כתושה כפית גדושה חרדל כפית מיונז 2 כפות רוטב סויה חצי כוס שמן בוטנים מטוגנים מלוחים, קצוצים גס אופן ההכנה: מחממים שמן לטיגון עמוק, ומטגנים את הנודלס למשך דקה, עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג ומצננים. מכינים את הרוטב: מערבבים יחד, חומץ, דבש, שום, חרדל, מיונז וסויה. מוסיפים בהדרגה ותוך ערבוב את השמן, עד לקבלת רוטב סמיך ואחיד. מערבבים את העלים והחסה בקערה עם רוטב לפי הטעם. מפזרים מעל בוטנים ונודלס מטוגנים ומפוררים קלות.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
נודלס חצילים וירקות
|
 |
|
 |
 |
 |
|
נודלס צמחוני וטעים. אם רוצים להפוך אותו לדיאטטי, אופים את החצילים בתנור במקום לטגן אותם בשמן עמוק. כמות: 4 מנות זמן הכנה: 20 דקות המצרכים: 500 גרם נודלס 3-2 כפות שמן לטיגון חציל גדול חתוך לקוביות בצל חתוך לרצועות גזר חתוך לרצועות רבע כרוב חתוך לרצועות חצי כוס שעועית ירוקה חצי כוס פרחי ברוקולי חופן כוס נבטים רבע כוס רוטב סויה רבע כוס רוטב צ'ילי מתוק 2 כפות שמן שומשום חצי כוס בוטנים קצוצים אופן ההכנה: מבשלים את הנודלס למשך שמונה דקות במי מלח (כמו פסטה). מסננים. מטגנים את קוביות החצילים בשמן עמוק עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג. מחממים שמן במחבת ווק על אש גבוהה. כשהשמן רותח מוסיפים בצל, גזר, כרוב, שעועית וברוקולי ומטגנים תוך ערבוב שתיים-שלוש דקות, עד שהירקות מתרככים רק מעט (אם אין מקום בווק עושים את הטיגון בנגלות). מוסיפים את הנודלס, את הנבטים, את קוביות החצילים ומערבבים היטב. מוסיפים רוטב סויה, רוטב צ'ילי, שמן שומשום ומערבבים עד שהכל מצופה ברוטב. מעבירים לצלחות, מפזרים מעל מעט בוטנים קצוצים ומגישים.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
נודלס חצילים וירקות. צילום: מיכל לנרט
|
|
 |
 |
 |
 |
|
נודלס סלמון וירקות
|
 |
|
 |
 |
 |
|
המתכון הזה עובד יופי גם עם סלמון קפוא. פשוט להפשיר ולחתוך לרצועות. מומלץ להגיש עם בוטנים קצוצים ורצועות דקיקות של בטטה מטוגנת. כמות: 4 מנות זמן הכנה: 20 דקות המצרכים: 500 גרם נודלס 3-2 כפות שמן לטיגון בצל חתוך לרצועות גזר חתוך לרצועות רבע כרוב חתוך לרצועות חצי כוס שעועית ירוקה חצי כוס פרחי ברוקולי 200 גרם פילה סלמון חתוך לרצועות חופן כוס נבטים רבע כוס רוטב סויה רבע כוס שרי אופן ההכנה: מבשלים את הנודלס למשך שמונה דקות במי מלח (כמו פסטה). מסננים. מחממים שמן במחבת ווק על אש גבוהה. כשהשמן רותח מוסיפים בצל, גזר, כרוב, שעועית וברוקולי ומטגנים תוך ערבוב שתיים-שלוש דקות, עד שהירקות מתרככים רק מעט (אם אין מקום בווק עושים את הטיגון בנגלות). מוסיפים את רצועות הסלמון ואת הנבטים וממשיכים לטגן במשך דקה עד שהסלמון משנה צבעו לוורדרד אטום. מוסיפים את הנודלס ומערבבים היטב. מוסיפים רוטב סויה ושרי ומערבבים עד שהכל מצופה ברוטב. מעבירים לצלחות ומגישים מיד.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
נודלס אנטרקוט ופרגיות
|
 |
|
 |
 |
 |
|
נודלס חריף לאנשים שאוהבים בשר. את מידת החריפות תוכלו לקבוע על פי כוח הסבל של הסועדים. כמות: 4 מנות זמן הכנה: 20 דקות המצרכים: 500 גרם נודלס 3-2 כפות שמן לטיגון 2 שיני שום פרוסות פיסת ג'ינג'ר טרי, פרוסה לרצועות דקות בצל סגול חתוך לרצועות גזר חתוך לרצועות חצי כרוב חתוך לרצועות 200 גרם אנטרקוט או סינטה, חתוך לרצועות 200 גרם חזה עוף חתוך לרצועות (או פרגיות) רבע כוס רוטב סויה רבע כוס רוטב צ'ילי מתוק 2 כפות שמן שומשום 2-1 כפיות צ'ילי גרוס (תלוי כמה חריף אוהבים) אופן ההכנה:
מבשלים את הנודלס למשך שמונה דקות במי מלח (כמו פסטה). מסננים. מחממים שמן במחבת ווק על אש גבוהה. כשהשמן רותח מוסיפים שום וג'ינג'ר ומטגנים דקה עד שהשמן ריחני. מוסיפים בצל, גזר וכרוב ומטגנים תוך ערבוב שתיים-שלוש דקות, עד שהירקות מתרככים רק מעט. מוציאים לקערה ומחזירים את הווק הריק לכיריים. מוסיפים עוד כף שמן ומוסיפים את רצועות הבשר והעוף. מטגנים תוך ערבוב שתיים-שלוש דקות עד שהבשר מוכן. מוסיפים את הירקות המוקפצים יחד עם רוטב סויה, רוטב צ'ילי ושמן שומשום. מפזרים מעל צ'ילי גרוס, מסירים מהאש ומגישים מיד.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
נודלס טופו וחזה עוף. צילום: מיכל לנרט
|
|
 |
 |
 |
 |
|
נודלס טופו וחזה עוף
|
 |
|
 |
 |
 |
|
נודלס מתקתק, מתובל ברוטב צ'ילי מתוק ובסוכר חום. כמות: 4 מנות זמן הכנה: 50 דקות המצרכים: 4 נתחי חזה עוף (שניצלים) 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק 500 גרם נודלס 3-2 כפות שמן לטיגון 2 שיני שום פרוסות פיסת ג'ינג'ר טרי, פרוסה לרצועות דקות חצי כוס קוביות טופו גזר חתוך לרצועות דקות כוס פרחי ברוקולי חצי כוס שעועית ירוקה חופן נבטים 2 כפות סוכר חום 2 כפות חומץ בן יין כף רוטב צ'ילי מתוק רבע כוס רוטב סויה כף יין שרי בצל ירוק פרוס לרצועות ומושרה במי קרח (עד להסתלסלות) אופן ההכנה: משרים את חזה העוף ברוטב צ'ילי מתוק לחצי שעה בלבד. מבשלים את הנודלס למשך שמונה דקות במי מלח (כמו פסטה). מסננים. מחממים שמן במחבת ווק על אש גבוהה. כשהשמן רותח מוסיפים שום וג'ינג'ר ומטגנים דקה עד שהשמן מעלה ניחוח ריחני. מוסיפים טופו ומטגנים עד להזהבה. מוציאים לצלחת ומחזירים את הווק הריק לכיריים. מוסיפים עוד כף שמן ומוסיפים גזר, ברוקולי ושעועית. מטגנים תוך ערבוב שתיים-שלוש דקות, עד שהירקות מתרככים מעט. מוסיפים את הנבטים, הנודלס והטופו. מערבבים יחד בקערית סוכר חום, חומץ, רוטב צ'ילי, סויה ושרי. יוצקים לווק ומערבבים. במקביל במחבת פסים מטגנים משני הצדדים את העוף שהשרינו בצ'ילי מתוק. מגישים כל מנת נודלס עם נתח עוף ומקשטים בבצל ירוק. |  |  |  |  | |
|
|
|
|
|
|
|
|