 |
/images/archive/gallery/267/723.jpg מדריכי מישלן בחנות ספרים.
צילום: איי-פי  |
|
אף צרפתי לא יגיד לנו מה טוב |
|
בינתיים הם סותמים את הפה, אבל תנו לשפים הניו יורקרים חודשיים, ותראו איך הם נכנסים בפולשים מ"מישלן" |
|
|
 | דפדף בסטייל |  | |
גבי בר חיים 2/3/2005 15:50 |
|
|
|
|
 |
את העובדה שלא קל להיות מסעדן או שף ניו יורקי יודע היום כל וונאבי מאוקלהומה. שכן, בניגוד לעולם הישן, בסצינת המסעדנות הניו יורקית יש מעט מאוד כבוד לרזומה. מסעדות שלפני חצי שנה הוכתרו כמנת היום נסגרות בקול דממה דקה, ושפים שהיו אולטרה טרנדים לדקה מוצאים עצמם נזרקים לאשפתות ללא התרעה מוקדמת. הוסיפו לכך את האמביציה המקומית למסעדנות המתחדשת תדיר, ותקבלו אקלים גיאו-גסטרונומי
מהגהינום.
לראייה, רק בחודשיים האחרונים נתבשרנו על הגעתו של רובושון לעיר, נפתחה מסעדתו של גריי קונץ בטיים וורנר, ודניאל בולו ממשיך לפתוח מסעדות בקצב מואץ, שלא לדבר על ההתלחשות סביב המיזם החדש של השף אנתוני בורדין. וזה עוד - כמו שאומרים - רק על קצה המזלג. על רקע זה, כמו גם בשל שנאתם הנושנה של האמריקאים לצרפתים, היה ברור כי הבשורה על יציאת מהדורה ניו יורקית של מדריך מישלן 2006 בפעם הראשונה בתולדותיו, תגרום לצרבת קשה בסצינה המקומית.
מהידיעה שפרסמה הנהלת מישלן בשבוע שעבר, עולה כי בניו יורק ייבדקו כ-1200 מסעדות. 500 בנות המזל שיזכו להיכנס לספר ייבדקו לפחות פעמיים ע"י סועד ממישלן, שישמור על אנונימיות מוחלטת. רק אחרי מספר ביקורים יגיע מבקר רשמי, שיצהיר על זהותו ויידרוש לבדוק את המטבח ולשוחח עם השף.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
בורדין. זומם משהו לכבוד מישלן?
|
|
 |
 |
 |
 |
|
תנו להם חודש-חודשיים
|
 |
|
 |
 |
 |
|
למרות האנטגוניזם הניו יורקי להליך, עד ל-15 בנובמבר, מועד יציאתו של המדריך, בוחרים רוב השפים המקומיים להשאיר את הסכינים במטבח. הסיבה היחידה ההגיונית להתנהלות זו היא ככל הנראה סקרנות: לפי פרסומים בניו יורק טיימס ובהראלד טריביון, השקיעו במישלן לא מעט כסף כדי לפצח את הגנום של הקהל הניו יורקי, ויצרו פורמט עשיר בתמונות וטקסטים, כמו גם מערכת המורכבת ברובה מאמריקאים. מצד שני, הספר ישמור על שיטת הניקוד המאפיינת את המדריך במאה וחמש השנים של קיומו (כוכב אחד - ראוי לעצירה; שני כוכבים - השקעה מיוחדת; שלושה כוכבים - משהו שפריקים לעניין קונים עבורו כרטיס טיסה, ושפים מוכנים לסחור בגופם עבורו. מיותר לציין שגם מסעדה של כוכב אחד היא משהו שרוב השפים מוכנים למות בשבילו).
הקושי בקבלת הכוכב, שלא לדבר על יותר ממנו, הופך לברור כשרואים כי במדריך מישלן 2004 לפריז, רק 77 מסעדות קיבלו כוכבים. בנוסף, הדירוגים הפופולאריים בארה"ב הם בני ארבעה כוכבים, מה שיגרום למישלן לקושי בהפעלת דירוג שונה. הוסיפו לכך את החיבה האמריקאית לזאגאט, ותקבלו נחיתה לא קלה לשוק. ועדיין, נכון לרגע זה, אין שף המוכן לצאת בגנותו של המדריך הצרפתי באופן רשמי: מלבד הסתייגויות לייט מפיהן של פרסונות כדניאל בולו, אריק ריפרט (ל"ברנרדין") ותומאס קלר, עדיין לא יצאה תגובה הטוענת בגלוי כנגד כניסתו של המדריך לתפוח הגדול. אבל תנו לקליקה הזו חודשיים, והם כבר יעשו בצרפתונים האלו לינץ'.
מדריך מישלן 2006 לניו יורק ייצא ב-15 בנובמבר. מחיר: 15.95$. את הספר תוכלו להזמין בקרוב באתר של מישלן.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
ארוחה של אלופים
|
 |
|
 |
 |
 |
|
ובאותו עניין: לא ברור אם מדובר בתגובת נגד לפלישה הצרפתית, או סתם בלויאליות ניו יורקרית חשודה, אבל למיליונרים שינחתו בעיר ב-13 במרץ מוצעת אופציה של פעם בחיים: בשת"פ נדיר עורכים הסטאר-שפים הגדולים בעיר, אלן דוקאס, תומאס קלר, דניאל בולו, ז'אן ז'ורס וונגריכטן ומאסה טקיאמה (שני האחרונים וקלר הפכו השנה לשכנים במסעדותיהם בוורנר סנטר), ארוחת צדקה שכל הכנסותיה לפרוייקט עירוני של ארוחות לנזקקים. המחיר צנוע: 1500$. צדקה, יו נואו.
ארוחה אינטימית של יום א'. טל'':212.687.1290, או שלחו מייל |  |  |  |  | |
|
|
|
|
|
|
|
|