ראשי > סטייליסימו > אוכל > כתבה
בארכיון האתר
לבריאות
קרין גורן לא ממש מאמינה באוכל בריא, אבל הטרנד הזה כפה את עצמו עליה, ופייר? יצאה ארוחה מדהימה
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
קרין גורן
18/3/2005 10:03
באמת שלא נעים לי ככה להעליב, אבל אוכל של בריאות תמיד מזכיר לי אוכל של תוכים. לא מספיק שהוא נראה מוזר, עם כל מיני גרעינים ודגנים מלאים, אפילו השמות שלו ביזארים: "קינואה", "פשתן", "קוואקר", "סובין". כן , אני יודעת שאוכל בריאות הוא הטרנד היום, במיוחד אם הוא אורגני, אבל אני נאלצת להודות שהפעם אני נשארת בחוץ. 

אלא שהעבודה מחייבת, והשבוע החלטתי לקחת את העניין הבריאותי בתור אתגר. מצב הרוח הכללי של המתכונים הוא בריאותי, ואת המוצרים בהחלט עדיף לקנות בחנויות הטבע, אבל לא תמצאו כאן מתכונים עם הקפדה יתרה
על העניין האורגני, ואני מודה שגם הגנבתי פנימה גם חלב קוקוס פה, גבינת רוקפור שם. בשביל הטעם. 

גייסתי לעזרתי את "סוכר", בית קפה שכונתי, אינטימי ומקסים בתל אביב, עם השם הכי לא בריאותי שיש, אבל האוכל דווקא כן. תמר בליי (לשעבר השפית של מסעדת "ארקדיה" בירושלים) הרכיבה את התפריט במקום, וכאן היא תגלה לכם איך מכינים למשל מקינואה תבשיל טעים עמוס בירקות הטבולים ברוטב קוקוס עסיסי, ואיך הופכים סתם שיבולת שועל לארוחת בוקר משביעה ונהדרת של גרנולה מתוקה עם יוגורט עיזים ופירות. בסוף יצא טעים. בחיי. 
תבשיל קינואה עם ירקות ברוטב קוקוס
אל תפחדו מקינואה, מבשלים אותה ממש כמו אורז, וזה דווקא טעים מאוד. מעליה מוזגים תבשיל ירקות בחלב קוקוס ובהרט.

כמות: 8 מנות
זמן הכנה: שעה ורבע

המצרכים לירקות:
4-3 כפות שמן זית
2 כרישות חתוכות לעיגולים
1 שורש סלרי, קלוף וחתוך לפרוסות
1 שורש פטרוזיליה, קלוף חתוך לקוביות
2 בצלים קלופים וחתוכים לרבעים
3 גזרים חתוכים לעיגולים עבים
2 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות
2 גמבות חתוכות לרבעים
1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר
2 כפות גדושות בהרט
מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
2 פחיות חלב קוקוס
1 כוס מים
4 קישואים, פרוסים לעיגולים עבים
חצי קילו דלעת, חתוכה לקוביות גדולות

המצרכים לקינואה:
2 כוסות קינואה (להשיג בחנויות הטבע)
4 כוסות מים רותחים
2 כפות שמן זית
מלח, לפי הטעם

אופן ההכנה:
מכינים את הירקות: בסיר נפרד מחממים שמן זית. מוסיפים כרישה, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, בצל וגזר ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהירקות מתרככים מעט ומזהיבים. מוסיפים בטטות וגמבות ומערבבים דקה נוספת. מתבלים בג'ינג'ר, בבהרט, במלח ובפלפל ויוצקים פנימה חלב קוקוס ומים. מערבבים היטב. מניחים מלמעלה את הקישואים והדלעת (כדי שלא יימעכו) ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים את הסיר ומבשלים 40-30 דקות , לריכוך הירקות.

בינתיים מכינים את הקינואה: בסיר מביאים לרתיחה קינואה עם מים רותחים, שמן ומלח. מנמיכים להבה ומבשלים 20 דקות (כמו אורז), עד שהקינואה תפוחה ומתרככת.

אופן ההגשה: מגישים צלחת מלאה קינואה, ועליה מתבשיל הירקות והרוטב. אפשר לקשט את שולי הצלחת בשקדים פרוסים קלויים וסומאק.
מוזלי. צילום: מיכל לנרט
מוזלי
יוגורט, גרנולה ופירות. כדי להמתיק את הכל, יוצקים למעלה דבש. אפשר לחמם את המוזלי מעט כדי להפוך אותו נוזלי ונוח יותר למזיגה. מי שמעדיף את המוזלי שלו מתוק יותר, מוזמן לפזר למעלה גם אבקת סוכר.

כמות: 4 מנות
זמן הכנה: 5 דקות

המצרכים:
1 ליטר יוגורט (כדאי עיזים)
2 כוסות גרנולה (קנויה או ביתית, ראו מתכון להלן)
1 סלסילת תותים, פרוסים
2 אגסים חתוכים לפרוסות
1 תפוח חתוך לקוביות
1 בננה חתוכה לעיגולים
חצי כוס דבש או סילאן, להגשה

אופן ההכנה:
יוצקים את היוגורט לארבע קערות הגשה (כמו של מרק). עורמים מעל את הגרנולה במרכז, מסדרים מסביב את הפירות, יוצקים את הדבש מעל ומגישים מיד.
גרנולה ביתית
כן, אפשר להכין גרנולה בבית. זה קל, זה טעים, זה זול ובעיקר כיף לשחק עם מה שמכניסים פנימה: מקוקוס דרך שומשום ועד פירות יבשים. כדאי להכין כמות גדולה (הגרנולה נשמרת עד חודש בצנצנת אטומה), ולחלק לחברים שוחרי בריאות.

כמות: 2 קילו
זמן הכנה: שעה

המצרכים:
1 קילו שיבולת שועל (קוואקר)
רבע כוס שומשום
רבע כוס זרעי פשתן
חצי כוס דבש
1 כוס שמן
חצי כוס מים
חצי כוס דחוסה של סוכר חום כהה
1 כף קינמון
2 כוסות אגוזים, או שקדים שלמים וקלויים
1 כוס צימוקים, או פירות יבשים קצוצים

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-150 מעלות . מערבבים יחד שיבולת שועל עם שומשום ופשתן. מערבבים בנפרד דבש, שמן, מים, סוכר חום וקינמון. יוצקים מעל את תערובת שיבולת השועל ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך שעה, עד שהתערובת שחומה וקלויה. מערבבים מדי פעם כדי להבטיח קלייה שווה. מערבבים פנימה אגוזים וצימוקים. מצננים לחלוטין.
סלט ירוק עם סלק צלוי במרווה ותימין. צילום: מיכל לנרט
סלט ירוק עם סלק צלוי במרווה ותימין
האמהות שלנו לא סתם אומרות שסלק זה בריא. יש בו המון ברזל והגוף שלנו זקוק לו.

כמות: 4 מנות
זמן הכנה: שעה ורבע

המצרכים לסלק:
3 סלקים קלופים
3 כפות שמן זית
מלח גס
3 גבעולי תימין
3 עלי מרווה

לרוטב ויניגרט הדרים:
שליש כוס מיץ תפוזים
3 כפות כוס מיץ לימון
2 כפות דבש
1 כף חרדל דיז'ון
1 שן שום כתושה
חצי כוס שמן זית

המצרכים לסלט:
1 שקית תערובת עלי בייבי גבינה כחולה (רוקפור, דנה בלו) לקישוט
חצי כוס תערובת אגוזים קלויים וגרעינים (אגוזי מלך, פקאן, בוטנים, גרעיני חמנייה או דלעת)

אופן ההכנה:
מכינים את הסלק: מחממים תנור ל-190 מעלות. מכינים שלושה ריבועים גדולים מרדיד אלומיניום (בגודל שיכול לעטוף את הסלק בקלות). מניחים סלק על כל ריבוע, יוצקים שמן זית מעל ומפזרים מלח גס. מניחים מעל תימין ומרווה ומהדקים את רדיד האלומיניום מעל וסוגרים מלמעלה כמו סוכרייה, מעבירים לתבנית ואופים עד שהסלק מתרכך, כ-40 דקות (אם אוהבים אותו ממש רך, משאירים לזמן ממושך יותר בתנור, אפשר לבדוק את מידת הרכות שלו בעזרת קיסם). מוציאים מהתנור ומצננים.

מכינים את הרוטב: טורפים בקערית מיץ תפוזים עם מיץ לימון, דבש, חרדל ושום. מוסיפים שמן זית בעזרת דק ותוך טריפה מתמדת, עד לקבלת רוטב אחיד.

אופן ההגשה: מניחים את עלי הבייבי בקערה. מוסיפים רוטב ומערבבים עד שהעלים מצופים מכל הכיוונים. מעבירים את העלים לצלחות ההגשה. פורסים את הסלק לפרוסות ומסדרים מעל העלים. מפוררים מעל גבינה לקישוט ומפזרים אגוזים קלויים, בוטנים וגרעינים, ומגישים.
עוגת טופו תפוחים מקמח מלא
אל תגידו "איכס". זו דווקא עוגה בחושה עסיסית וטעימה, מועשרת באגוזים.

כמות: תבנית אינגליש קייק
זמן הכנה: שעה

המצרכים:
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
חצי כוס שמן
1 כוס טופו רך, טחון למחית
2 כוסות קמח מלא
כפית וחצי אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
כפית גדושה קינמון
2 תפוחי עץ ירוקים (גרני סמית), מגוררים על קליפתם
1 כוס אגוזי פקאן, שבורים

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות. מערבבים יחד ביצים, תמצית וניל, שמן וטופו. בקערה נפרדת מנפים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה וקינמון. יוצרים גומה בתערובת החומרים היבשים ויוצקים לתוכה את הנוזלים. מערבבים כמה שפחות, רק עד לקבלת תערובת אחידה. מערבבים פנימה תפוחים ואגוזים, ויוצקים לתבנית. אופים כ-40 דקות, עד
שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מצננים.
אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...

אוכל
להצמיח כנפיים  
דג בורי עם חומץ וטחינה  
יאללה, תעמיסו: בואי כלה  
עוד...